Takaisin

Liigan huippujoukkueet perustivat uuden supersarjan – pelit näkyvät suorana C Morella ja Telia TV:ssä

2 min
Ilves ja Tappara ovat mukana uudessa Super Series -sarjassa. Kuva: Otto Uotila

Liigan huippujoukkueet pelaavat elo-syyskuun vaihteessa nelipäiväisen Super Series -sarjan, jonka erikoisuus on, että ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla. Sarjaa pelataan Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Uuteen sarjaan osallistuvat HIFK, TPS, Kärpät, Tappara ja Ilves.

”Tavoitteena on järjestää viihdyttäviä tapahtumia kiekkofaneille, ja osallistua tulevan Liiga-kauden käynnistämiseen uudenlaisella turnausformaatilla, joka on kokeiltu erittäin onnistuneesti Pohjois-Amerikassa viime kaudella”, HC TPS Oy:n hallituksen jäsen Veli-Pekka Marin kertoo.

Ensimmäinen turnauspäivä on Turussa 21.8. ja Tampereella pelataan 27.8.–28.8. Turnaus huipentuu alkusarjan viimeisiin otteluihin ja pudotuspeleihin Helsingissä 11.9. Otteluihin pääsee paikan päälle pelejä seuraamaan sen hetkisten koronarajoitusten mukainen määrä katsojia ja tapahtumissa noudatetaan viranomaisten asettamia turvallisuusmääräyksiä.

Turnaus seurataan kokonaisuudessaan tiiviisti myös C Moren suorissa lähetyksissä. Jokaisena pelipäivänä tiedossa on kaikkien otteluiden lisäksi monipuolisesti studio-osuuksia ja pelaajahaastatteluita. Lähetykset näkyvät C Moren lisäksi myös Telia TV:ssä.

”Ottelut ovat nähtävissä suorina Telia TV:ssä Liiga- ja Joukkuepasseilla”, Telian TV-yksikön kaupallinen päällikkö Arda Basaranoglu vahvistaa.

Liigassa on syksystä 2015 lähtien pelattu jatkoajat kolmella kenttäpelaajalla, mikä on lisännyt maalipaikkojen määrää merkittävästi ja tuonut viihdyttävyyttä peliin. Nyt samalla pelaajamäärällä pelataan otteluita, joiden kesto on alkusarjassa 2 x 10 minuuttia. Pudotuspeleissä pelataan 2 x 15 minuutin erät.

- Kolme vastaan kolme -jatkoaika on ollut todella onnistunut uudistus jääkiekossa. Nyt rakennamme viihdyttäviä tapahtumia faneille ja samalla joukkueet pääsevät harjoittelemaan kolmella kolmea vastaan pelaamista,  HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen myhäilee.

 

 

NÄIN PELATAAN:

- Kaikki ottelut pelataan 3 vs 3 kenttäpelaajalla.

- Viiden joukkueen kaksinkertainen alkusarja.

- Peliaika on alkusarjan otteluissa 2 x 10 min. Pudotuspeleissä peliaika on 2 x 15 min.

- Alkusarjan otteluissa kokoonpanoon saa merkitä 11 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Pudotuspeliotteluissa kenttäpelaajia saa nimetä 13.

- Säännöt ovat samat kuin Liiga-otteluiden jatkoajalla. Jäähyn tullessa pelataan 4vs3 tai kahden jäähyn tapauksessa 5vs3.

- Ottelun ollessa toisen erän jälkeen tasan ammutaan voittomaalikilpailu yksi laukoja kerrallaan.

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Kaksi miljoonaa kännykkää joka vuosi – Voisiko kiertotalous olla ratkaisu?
Ympäri maailmaa olen nähnyt valtavan kokoisia esimerkiksi vaatteista kasattuja jätekasoja jopa ...
Seuraava artikkeli
Telian kesäale-kampanjassa jaetaan 10 000 lahjakorttia pienyrityksiin - ”Auttamisen aika ei ole vielä ohi”
Tänään maanantaina alkavassa kesäale-kampanjassaan Telia jakaa asiakkailleen 10 000 lahjakorttia ...