Takaisin

Koe ainakin nämä – 4 tärppiä kesän Asuntomessuille

3 min
Asuntomessut Telia Asuntomessut Telia
Alun perin miehistösaunaksi ja leipomoksi rakennettu Muusikon talo kunnostettiin uuden asukkaan tarpeita varten.

Asuntomessut ovat lähteneet reippaasti käyntiin Kouvolassa. Nyt onkin hyvä hetki napata parhaat vinkit talteen. 

Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään Kouvolassa, Korian alueen vanhalla kasarmialueella. Alueen punatiiliset rakennukset ja luonto tekevät alueesta ainutlaatuisen. Kohteita messuilta löytyy yhteensä 33, ja niiden kiertämiseen hurahtaa helposti koko päivä.

Alla neljä maistiaista, mitä Asuntomessuilla on tarjottavana.

1. Airon neito

Toisena messukohteena oleva Airon Neito ihastuttaa vierailijansa välittömästi. Sisustuksen harkitut yksityiskohdat tekevät kodista persoonallisen kokonaisuuden. Erityisesti kekseliäs pyykkikuilu toisessa kerroksessa on kiinnostava yksityiskohta. Myös punainen tiiliseinä heti eteisessä luo lämminhenkistä tunnelmaa ja sopii hyvin myös muihin sisustusratkaisuihin. Punainen väri hallitsee monessa huoneessa.

2 Telian älykoti

Telian älykoti komeilee keskeisellä paikalla messualueella. Heti ensimmäisenä älykodissa voi kokeilla, miten arkea helpottava ilmainen Telian Smart Family -sovellus oikeastaan toimii. Eteenpäin kävellessä on mahdollista päästä kokeilemaan myös mobiililaitteen avulla säädettävää älylukkoa sekä sähkölaitteiden ja valaistuksen laittamista päälle ja pois etänä. Lue lisää esitteillä olevista älyratkaisuista.

”Messuilla vallitsee hyvä tunnelma, ja monet ovat olleet kiinnostuneita esittelemistämme älyratkaisuista”, kertoo Telian Asuntomessujen projektipäällikkö Juha Haapala hymyillen.

Säiden suosiessa terassi ja pieni kahvila houkuttelevat pysähtymään ja nauttimaan ansaitusta tauosta kiertelyn lomassa. Kahvilan lisäksi terassilla häikäisee sininen Škoda, joka haastaa kävijöitä voittamaan sen.

3. Dekolaku

Ulkoa musta Dekolaku on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Kuitenkin tummasta ulkomuodostaan poikkeavasti talo on sisustettu harmonisen vaaleilla sävyillä. Ilahduttava yksityiskohta tyylikkään sisustuksen lisäksi on liikuntaan keskittyvä huone, jossa löytyy joogamaton ja painojen lisäksi myös joogakangas roikkumassa katosta.

4. Virkkulankylän kyläyhteisö

Kouvolan Virkkulankylää kuvaillaan aivan uudenlaiseksi, senioreille suunnatuksi kyläyhteisöksi. Virkkulankylän alue sisältää kahdeksan pientaloa, jossa jokaisessa on neljä asuntoa.

Sisältä talot ovat kaukana tyypillisistä senioreille suunnatuista asunnoista. Laitosmaisuuden sijaan jokainen asunto on toinen toistaan persoonallisempi. Asunnoissa yhdistyy kuitenkin käytännöllisyys, ja niissä on otettu hienosti huomioon tulevat asukkaat. Esimerkiksi tukikaide suihkussa, matalammat tasot ja kynnyksettömyys helpottavat ikäihmisten elämää.

Jokaisessa asunnossa on myös hurmaava pieni terassi, joka on suojattu lasiseinillä.

Kouvolan Asuntomessuilta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Kannattaa varata koko päivä talojen ja sisustuksien ihasteluun – se on todella sen arvoista.

Messualueelle kulkeminen on tehty vaivattomaksi, sillä messubussi kulkee alueelle pysäköintialueelta ja matkakeskukselta jatkuvasti. Matkakeskukselta matka kestää vain noin 10 minuuttia, ja matkan ajan messuopas viihdyttää messuvieraita kertomalla Kouvolan kaupungista ja sen lähialueista.

Teksti: Eeva Salmi
Kuvat: Eeva Salmi ja Leni Vehkaluoto

Kiinnostuitko? Lue lisää älykodista

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Asuntomessut Asuntomessut Ajankohtaista
Edellinen artikkeli
Mietityttääkö lapsesi pelaaminen – kysy asiantuntijalta Assemblyillä
Lasten ja nuorten lisääntynyt pelaaminen voi kuitenkin aiheuttaa huolta vanhemmille.
Seuraava artikkeli
Muutoksia Telia Cygaten ja Telia Datainfon johdossa
Telia Finlandin yritysliiketoimintayksikön johtoryhmän jäsen ja Telia Cygaten sekä Telia Datainfon ...