Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Huipputekniikalla varustetut futisautot kuljettavat vanhuksia ja lapsia junnupeleihin

2 min
Seuroille toukokuun lopussa luovutetut futisautot on teipattu jalkapallon näköisiksi.

Neljätoista jalkapalloseuraa sai toukokuun lopussa käyttöönsä auton, jolla voi kyyditä lapsia harjoituksiin ja otteluihin. Futisauto on myös varustettu huipputekniikalla, mikä mahdollistaa suorat videolähetykset junioriotteluista.

Tuore selvitys paljastaa, että valtaosa vanhemmista kokee kuljetukset ja lasten harrastuksiin osallistumisen haastavana. Palloliitto, Telia ja Volkswagen halusivat tempauksellaan helpottaa perheiden arkea ja mahdollistaa vanhemmille lasten jalkapalloharrastuksen seuraamisen myös videoyhteyden välityksellä.

Futisautot luovutettiin seurojen käyttöön toukokuun lopussa Telia 5G-areenalla. Kukin seura päättää itse, miten se hyödyntää autoa, jonka kyytiin mahtuu kerrallaan 6 junioripelaajaa. Tavoitteena on, että auto mahdollistaa kimppakyydit harjoituksiin ja otteluihin, sekä myös vieraspeleihin.

Liedon Pallo oli keksinyt myös toisenlaisen tavan hyödyntää autoa.

 ”Futisautolla voimme hakea vanhustenkodista vanhuksia katsomaan meidän otteluitamme”, Tero Karinti Liedon Pallosta iloitsee. ”Näin he pääsevät ulkoilmaan ja saavat vaihtelua arkeen.”

 

Lähetyslaitteet kulkevat auton mukana

 Futisauto auttaa vanhempia seuraamaan lastensa harrastuksia, vaikka he eivät aina ehtisikään kentän laidalle kannustamaan. Autoissa on Telian yhteydet ja laitteet sekä SolidSportin kuvaustelineet, jotka auttavat harjoitusten ja otteluiden kuvaamisessa. SolidSport -palvelun avulla vanhemmat ja sukulaiset voivat seurata pelejä reaaliaikaisesti. Enää ei haittaa, vaikka työmatka osuisi lapsen tärkeän ottelun päälle, sillä kannustaa voi kauempanakin.

 Vaasan Palloseurassa innostuttiin uudesta striimauspalvelusta.

"Lapsilla voi olla sisaruksia eri joukkueissa. Nyt vanhemmat pystyvät olemaan paikan päällä katsomassa yhtä peliä ja seurata puhelimesta toista”, VPS:n  Joni Annila iloitsee.

 

Sadat WhatsApp-viestit jäävät historiaan

Uudelle palvelulle on kysyntää. Lasten harrastamista kartoittanut selvitys paljasti, että jopa 57 prosenttia vanhemmista olisi kiinnostunut käyttämään reaaliaikaista videokuvaa lastensa liikuntaharrastusten seuraamiseen.

Tähän asti Vaasan Palloseurassa on hyödynnetty WhatsAppia ottelutapahtumien reaaliaikaiseen seuraamiseen.

”Nyt jokaisen pelin jälkeen ei tarvitse käydä 200 viestiä läpi”, VPS:n Antonio Teca naurahtaa.

Futisautojen matkaa voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagilla #futisauto.

Teksti: Eeva Salmi

Kuva: Otto Uotila  

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Käytä kelloasi kuten kännykkää - Vuoden odotetuin Apple-uutuus on nyt täällä
Apple-kellojen Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular -älykellomallit ovat nyt ennakkomyynnissä ...
Seuraava artikkeli
Älykello-opas – 6 vinkkiä älykellon ostoon
Älykelloilla voi kerätä dataa oman kunnon kehittymisestä, soittaa puheluita tai kuunnella ...