Takaisin

Huolehdi ainakin näistä kolmesta asiasta etätyössä

2 min
Laajakaista Laajakaista

Poikkeusajan myötä suomalaiset ovat siirtyneet toimistoilta etätyöhön. Monelle kotona työskentely on saattanut olla jo ennestään tuttua, kun taas toisille tilanne on vaatinut totuttelua ja uudenlaisen arjen löytämistä. Nappaa tästä artikkelista tärkeimmät vinkit kotitoimistolle.

Eroon katvealueista

Kotona työskennellessä netti voi olla samaan aikaan useamman henkilön ja laitteen käytössä. Parhaimman laajakaistayhteyden voi varmistaa kytkemällä laite suoraan modeemiin kiinni, mutta aina tämä ei tietenkään ole mahdollista. Langattoman verkon merkitys onkin suuri, kun työskennellään eri puolella taloa.

”Yli 70 neliöisissä asunnoissa yksi modeemi ei välttämättä riitä kattamaan koko asuntoa. Meidän Smart Wifi -palvelu tuo takuuvarmasti yhtenäisen, kattavan wifin jokaiseen huoneeseen ja poistaa kodista katvealueet”, Telia Finlandin kuluttajalaajakaistan kaupallisesta suunnittelusta vastaava Maiju Nikkinen kertoo.

Smart Wifi on mesh-verkkoteknologiaan perustuva laajakaistan lisäpalvelu, joka on ensimmäisenä saatavilla Telian hybridilaajakaista-asiakkaille. 

Tietoturva kuntoon

Toimivan nettiyhteyden lisäksi kotitoimistolla työskentelevän on hyvä huolehtia, että myös tietoturva-asiat ovat kunnossa. Kannattaa tarkistaa, että tietokoneen päivitykset ovat ajan tasalla, ja kotiverkon modeemin oletussalasana on vaihdettu. Myös työpaikan tietoturvakäytännöt on hyvä kerrata, ja työnantajan tarjoamia työvälineitä, kuten VPN-yhteyttä, kannattaa hyödyntää kotona työskennellessä.

”Kannattaa myös varmistaa, että kaikki muutkin koko perheen laitteet ovat suojattu virusten ja haittaohjelmien varalta. Esimerkiksi Telia Turvapaketin  avulla on mahdollista suojata kaikki kodin tietokoneet, tabletit, puhelimet sekä nettiyhteyden samalla kertaa”, Telian tietoturvaliiketoiminnasta vastaava Vesa Reijonen kertoo.

Tauottaminen on taitolaji

Työskentelyolosuhteet kotona ovat harvoin yhtä hyvät kuin toimistolla. Hyvä tuoli ja pöytä tekevät ihmeitä työskentelyasennolle, mutta vielä tärkeämpää on pitää taukoja. Toimistolla taukoja syntyy luonnostaan, kun jää juttelemaan työkaverin kanssa tai lounastaa muualla kuin oman työpöydän äärellä. Kotitoimistolla päivä kuluu taas liian helposti ilman taukoja ja samalla myös tehokkuus kärsii. Lisää kalenteriin muistutus muistuttamaan tauon pitämisestä tunnin välein, niin mieli pysyy virkeänä. Ja tauon yhteydessä kannattaa myös aina vaihtaa työskentelyasentoa, sillä se laittaa verenkierron liikkeelle ja estää ainakin pahimmat selkä- tai niskajumit.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Koronakriisi paisutti dataliikennettä 20 prosenttia – sähkönkulutus ei kuitenkaan kasvanut
Etätyöt, etäopiskelu, lisääntynyt pelaaminen ja viihdesisältöjen katselu kasvattivat ...
Seuraava artikkeli
Koronaeristys mullisti lasten ja nuorten digiarjen – mitä hyvää, mitä huonoa nuoret itse ajasta ovat löytäneet?