Takaisin

Droonit kisaavat kesäkuussa Otaniemessä – “Näyteikkuna tulevaisuuden mahdollisuuksiin”

2 min


Otaniemen ilmatilassa kuhisee kesäkuun alussa, kun droonimiehistöt ottavat mittaa toisistaan Drone Tournament 2022 -kisassa. Drooneilla yritetään muun muassa kuljettaa erilaisia lasteja merellä liikkuvan laivan kannelle pelkän videoyhteyden avulla.

”Olemme osallistuneet turvallisen droonikuljetuksen kehitykseen Suomessa jo kahden vuoden ajan. Tämä kilpailu tarjoaa erinomaisen näyteikkunan siihen, mihin droonit nykyään pystyvät”, Telian kehityspäällikkö Arttu Rantala kuvailee.

Rantala on erityisen innoissaan 5G-verkon hyödyntämisestä droonien käytössä.”Tämä on hyvä paikka testata lyhytviiveistä käyttöä erittäin vaativassa ympäristössä. Uskon, että pystymme ottamaan aimo askeleen kohti turvallista ja varmaa droonikuljetusta”, Rantala iloitsee.

Drone Tournamentin tavoitteena on ratkaista droonien eli miehittämättömien lentojärjestelmien hyödyntämiseen liittyvät olennaiset haasteet. Kilpailutehtävät liittyvät laitteiden laskeutumiseen ja tarkkuuslentoon erilaisissa vaativissa ja muuttuvissa ympäristöissä. Kilpailijoilla on ennennäkemättömän kattava valikoima navigointi- ja anturitekniikkaa käytettävinään.

Kilpailu koostuu kolmesta haasteesta. joissa suoritetaan nopeatempoisia lentotehtäviä ilman suoraa näköyhteyttä drooniin.  Staran tukemassa kisassa tavoitteena on toteuttaa simuloidusti kiireellinen toimitus vedessä olevaan veneeseen.

”On jännittävää olla etulinjassa todistamassa, kuinka droonitekniikka kehittyy osaksi nykymaailmaa. Loppumatkan logistiikan haasteet ovat olleet kuuma aihe jo pitkään, ja on mielenkiintoista nähdä, miten droonit pystyvät selviytymään siitä nykypäivän monimutkaisessa ympäristössä”, Ultrahackin Juhani Kivikangas sanoo.

Drone Tournament järjestetään Helsingissä 8.–10.6. Katsojat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan.

Tapahtumassa ovat mukana Telia, Ultrahack, Robots Expert, Septentrio, U-Blox ja Stara.

U-Blox ja Septentrio tarjoavat satelliittitekniikkaa tapahtuman osallistujille. Voittajat saavat rahapalkintoja ja mahdollisuuden neuvotella kaupallisia sopimuksia ratkaisujen jatkokehittämiseksi.

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Näin puhelin toimii lomallakin – poimi matkailijan parhaat vinkit
Koronapandemia ja sen tuomat matkustusrajoitukset ovat pitäneet monet meistä pitkään kotimaan ...
Seuraava artikkeli
”Teknologia on tuonut keinoja myös palautumiseen”