Takaisin

“Kaikkien aikojen TV-tiimi” – Liigastudio täynnä suomalaiskiekon kärkinimiä

3 min

Lokakuun alussa käynnistyvän jääkiekon SM-liigan televisiolähetyksiä tähdittävät studion puolella huippunimet yli sadan liigakauden kokemuksella. Mukana ovat muun muassa Lasse Kukkonen, Siim Liivik ja Antero Mertaranta.

”Tätä voi hyvällä syyllä kutsua Liigan kaikkien aikojen TV-tiimiksi. Olemme vahvistaneet jo entuudestaan vahvaa joukkuetta kautta linjan. Yhdistämällä C Moren ja Telian kiekkotiimit sekä tuomalla mukaan uusia kasvoja uskon, että onnistuimme täyttämään Liiga-fanien toiveet”, iloitsee MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Viime vuosien Liiga-lähetysten suosittu kasvo, Ari Vallin, saa MTV:n uudessa Liigan viikko-ohjelmassa aisaparikseen vastikään Suomeen palanneen kiekkoilija Siim Liivikin. Kiekkofanien lisäksi myös musiikki- ja viihdekansalle taiteilijanimellä ”Märkä-Simo” tuttu heittäytyjä hyppää nyt uuteen rooliin toisena Hockey Night – Tien päällä -ohjelman juontajana.

Heidän lisäksi alkukesästä pitkän ja menestyksekkään ammattilaisuransa Liigassa päättänyt Lasse Kukkonen liittyy Liiga-lähetysten asiantuntijatiimiin.

”On mahtavaa jatkaa hommia edelleen Liigan ympärillä: päästä seuraamaan pelejä ja näkemään tuttuja pelaajia näin kaukalon toiselta puolelta. Odottavaiset tunnelmat, mutta kyllä tässä vähän myös jännittää – samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä Liiga-kauttani,” Kukkonen kuvailee tunnelmia.

Yhteensä Liiga-lähetysten asiantuntijoilta löytyy päätähuimaava yli 100 kauden kokemus Liiga-kaukaloista pelaajina tai valmentajina. Myös Suomen mestarin Kanada-maljaa tiimissä on päästy nostamaan yhteensä 18 kertaa.

Sinivalkoinen ääni Liigan selostamoon

Selostajatiimi vahvistuu entisestään, kun mukaan liittyy legendaarinen leijonaääni Antero Mertaranta sekä Leijonista ja alkuperäisestä Hockey Nightista tuttu Mika Saukkonen.

”Tämä on kuin paluu juurille. Aloitin urani selostamalla Liigaa paikallisradiossa, ja taisi sitä jokunen vuosi tulla tehtyä television puolellakin. Tauko on ollut pitkä, joten fiilikset on kovat päästä jälleen selostamaan suomalaista huippujääkiekkoa” Mertaranta hehkuttaa.

Liiga-lähetysten juontajaksi viime vuosien Liiga-katsojia viihdyttäneiden Tuomas Nyholmin ja Suvi Puukankaan rinnalle liittyy yli 15 vuoden juontokokemuksellaan Teemu Niikko. Viimeisen vuosikymmenen aikana C Moren Leijona-lähetysten pääjuontajana tutuksi tullut Niikko on juontanut myös C Moren CHL-studioita vuodesta 2014 lähtien.

Kaikki Liiga-sisällöt katsottavissa myös Telia TV:stä

Telia on vahvasti mukana mahdollistamassa Liiga-huumaa, sillä Liiga-ottelut näkyvät suomalaisille laadukkaina lähetyksinä yhtiön jäähalleille rakentamien kuituyhteyksien myötä. Telian rakentama Euroopan suurin etätuotantokokonaisuus ja korkealuokkainen tekninen kalusto säilyvät myös edelleen Liiga-tv-tuotannon perustana.

Liiga-sisällöt ovat katsottavissa C Moresta ja Telia TV:stä. Asiakkaat näkevät Telia-TV:stä tutusti Liigapassilla kaikki pelit, Joukkuepassilla oman joukkueen pelit tai voivat halutessaan katsoa pelejä yksittäisinä. Lisäksi kaikki uudistuvat oheisohjelmat kuuluvat pakettiin.

Liiga-tiimi kokonaisuudessaan

Asiantuntijat
Sami Kapanen
Karri Kivi
Lasse Kukkonen
Ismo Lehkonen
Siim Liivik
Pekka Saravo
Ari Vallin

Selostajat
Jani Alkio
Olli Eronen
Juho Kokko
Antero Mertaranta
Oskari Saari
Toni Saukkola
Mika Saukkonen
Sebastian Waheeb
Aleksis Ärje

Studiojuontajat
Teemu Niikko
Tuomas Nyholm
Suvi Puukangas

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Uusi jääkiekon 3v3 Super Series käynnistyy perjantaina – ottelut myös Telia TV:ssä
Uusi 3v3 Super Series käynnistää C Moren kiekkokauden. Liiga-seurat HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja ...
Seuraava artikkeli
Tie e-urheilun huipulle on auki – ensimmäisen Telia Esports Series Masters -turnauksen voitti kotimainen KOVA
Telian ja Riot Gamesin ensimmäistä kertaa järjestettävä pohjoismaalainen sarjakokonaisuus pelattiin ...