Takaisin

Bonnier Broadcasting -yrityskaupan tutkinta siirtyy odotetusti toiseen vaiheeseen

Euroopan komissio jatkaa arviointiaan Telia Companyn Bonnier Broadcastingin yrityskaupasta ja avaa perusteellisen toisen vaiheen tutkinnan.

Telia Company ilmoitti virallisesti Euroopan komissiolle Bonnier Broadcastingin yrityskaupan 15. maaliskuuta 2019. Komissio aloitti tuolloin yrityskauppavalvonnan ensimmäisen vaiheen tutkinnan analysoidakseen kauppaa kilpailuoikeuden näkökulmasta.

Komissio on ilmoittanut Telia Companylle huolenaiheensa, ja prosessi jatkuu nyt perusteellisella toisen vaiheen tutkinnalla, joka kestää yleensä enintään 90 työpäivää.

”Toisen vaiheen tutkinta Bonnier Broadcastingin yrityskaupasta on täysin odotustemme mukainen, ja jatkamme mielellämme rakentavaa vuoropuhelua Euroopan komission kanssa. Uskomme vakaasti, että kaikki huolenaiheet ratkeavat perusteellisessa tutkinnassa”, sanoo Telia Companyn lakiasiainjohtaja Jonas Bengtsson.

Telia Company ilmoitti 20. heinäkuuta aikeensa ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcastingin, joka omistaa suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalaisen TV4:n ja myös maksu-tv C Moren. Käteisellä maksettava velaton kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua. Yritysosto on luonteva osa Telia Companyn strategiaa, jonka tähtäimenä on tarjota asiakkaille lisäarvoa yhdistämällä Telia Companyn johtava mobiili- ja laajakaistajakeluverkosto sekä teknologinen kyvykkyys pohjoismaiden vahvimpiin lukeutuvan mediatalon sisältöosaamisen kanssa.

Telia Company odottaa, että päätös yrityskaupasta saadaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
AinaCom siirtyi Telian omistukseen – se vastaa nyt uudella nimellä entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin
Kanta-Hämeen yrityksiä palvellut AinaCom siirtyi Aina Groupilta Telian omistukseen viime vuoden ...
Seuraava artikkeli
Luuri ei ole entisensä - "Enää ei tarvitse miettiä, missä puhelin on"
Sähköisellä SIM-kortilla varustettu älykello on teknologiatubettaja Juha Luurin ranteessa yötä ...