Takaisin

Telian asiakaspalvelujohtaja Riikka Vänskä: Viisi taitoa, joita ilman et pärjää tulevaisuuden työelämässä

2 min

Työelämään astuvilla nuorilla tulee olemaan keskimäärin 15 työpaikkaa, ja perinteiset työn rajat rikkoutuvat etätyön ja yrittäjämäisen työnteon yleistyessä yhä enemmän. Näin uskoo Telian yritysliiketoiminnan asiakaspalvelujohtaja Riikka Vänskä, joka kertoi työelämän tulevaisuudesta 400 opiskelijalle tiistaina ”Future Forerunners” -tapahtumassa.

 

1. Itseohjautuvuus

”Sisäinen motivaatio työn tekemiseen on avain menestykseen. Yksi tärkeä elementti sisäisen motivaation tukemisessa on itseohjautuvuus, jota tukemalla yritykset voivat antaa työntekijälle vapaammat kädet työn tekemiseen itselle sopivammalla tavalla.”

 

2. Muutoskyky

”Ihmisten odotukset ja teknologinen kehitys muokkaavat työelämää jatkuvasti. Muutokseen on helpompi suhtautua, kun tuntee itsensä ja luottaa omaan tekemiseen. Kun tuntee itsensä ja arvonsa, uusiin haasteisiin uskaltaa tarttua rohkeasti.”

 

3. Oppiminen

”Ihmisellä on ominainen halu oppia ja ymmärtää, eikä oppiminen rajaudu pelkästään koulumaailmaan. Omien oppimistapojen tunnistaminen tekevät jatkuvan oppimisen mielekkääksi, kun maailma on täynnä podcasteja, kursseja ja Youtube-videoita perinteisten koulujen rinnalla.”

 

4. Luovuus

”Kun tietokoneet valjastetaan tekemään rutiininomaisia, toistuvia tai muulla tavoin raskaita töitä, ihmisille jää enemmän aikaa ja tilaa lajillemme ominaiseen toimintaan. Luovuus, sosiaaliset taidot ja tunneäly ovat tulevaisuudessa kysyttyjä ominaisuuksia, jotka luontuvat ihmiseltä huomattavasti tietokonetta ketterämmin.”

 

5. Teknologiat

”Teknologialla on merkittävä vaikutus siihen, mihin suuntaan tulevaisuus kehittyy. Teknologian ymmärtäminen, tietoturva, data-analytiikka ja ohjelmointi ovat niitä taitoja, joita tarvitaan yhä enemmän tulevaisuuden työelämässä.”

 

Telia kartoitti yhdessä Alma Median, KPMG:n ja LähiTapiolan kanssa nuorten näkemyksiä siitä, mitä heiltä vaaditaan tulevaisuuden työelämässä ja mitä he itse siltä haluavat. Kysely oli osa opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattua Future Forerunners -tapahtumaa. Tapahtumassa Telian yritysliiketoiminnan asiakaspalvelujohtaja Riikka Vänskä kertoi 400 opiskelijalle, mitä työnantajat odottavat työntekijöiltä tulevaisuudessa. 

 

Teksti: Essi Niemelä

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Esineiden internet kasvuun, 5G:stä tehot irti – Nokian uusi teknologia viipaloi mobiiliverkkoa joustaviksi siivuiksi
Nokia on kehittänyt yhdessä Telian kanssa uutta viipalointiratkaisua, joka mahdollistaa ...
Seuraava artikkeli
Mediataitoviikko alkaa - Lapsen oikeudet digimaailmassa keskiössä
Telia osallistuu tänä vuonna 10.-16.2. vietettävään Mediataitoviikkoon laajemmin kuin koskaan.