Takaisin

”Turvallisuutta ja tehokkuutta” – Transval kehittää varastojaan Telian yksityisellä 5G-verkolla ja AWS-reunalaskennalla

3 min
Hankkeessa HD-kamerat yhdistettiin virtuaalisen yksityisverkon kautta Telian Helsingin datakeskukseen Amazon SageMakerin avulla.

Telia Company AB  julkisti tänään innovatiivisen videotunnistusratkaisun, jonka tavoitteena on parantaa Suomen Transval Group Oy:n palveluiden tehokkuutta ja tarkkuutta. Transval, osa Posti Groupia, on ulkoistuslogistiikan markkinajohtaja ja Pohjoismaiden suurin sisälogistiikkatalo. Uusi ratkaisu korvaa manuaalisen varastolaskennan ja täsmäytykset seuraamalla ja raportoimalla automaattisesti varaston liikkeitä.

”Kyse on mittakaavan saavuttamisesta ja turvallisuuden priorisoimisesta samalla kun vähennetään monimutkaisuutta: Tämä hyödyttää asiakkaitamme ja viime kädessä loppukäyttäjiä markkinoillamme”, Telia-konsernin operatiivinen johtaja Rainer Deutschmann sanoo.

Hankkeessa HD-kamerat yhdistettiin virtuaalisen yksityisverkon kautta Telian Helsingin datakeskukseen Amazon SageMakerin avulla koneoppimismallin (ML) rakentamiseen, kouluttamiseen ja käyttöönottoon. Järjestelmä tunnistaa asiakaskohtaiset kuormalavat ja seuraa niiden liikettä Transvalin ylläpitämään tuotantopuskuriin ja sieltä pois. Puskuri tasaa tuotantoprosessin vaihteluita ja varmistaa tuotantolinjan sujuvan toiminnan.

ML-malli laskee lavojen määrän tietyllä alueella, raportoi kuinka paljon vapaata tilaa kussakin pinossa on jäljellä ja seuraa lavojen liikkumista pinosta toiseen. Tämä antaa tarkan kuvan varastotasosta reaaliajassa. Aikaisemmin tämä oli manuaalinen prosessi, joka oli altis inhimillisille virheille. Telia loi sovellusohjelmointirajapinnan, jolla Transval kehitti mobiililaitteisiinsa asennetun sovelluksen. Sen avulla työntekijät voivat helposti vastaanottaa hälytyksiä ML-mallista liikkuessaan varastossa.

Monet yritykset ovat keskittyneet luomaan uudenlaista loppukäyttäjäkokemusta hyödyntämällä asiakkaiden ja IoT-laitteiden tuottamaa dataa. AWS-palveluita ja AWS ISV Accelerate -ohjelmaa hyödyntämällä Telia voi auttaa yrityksiä rakentamaan tällaisia loppukäyttäjäsovelluksia sisäisesti.

Lisäksi AWS Outpostsin, AWS Local Zonesin ja Availability Zonesin kautta nämä sovellukset voivat ulottua pilvestä tehtaan lattialle hyödyntäen Telian suurta kapasiteetttia ja nopeita 5G-verkkoja. Standardoimalla tämän uuden ratkaisun kehityksen Transvalille, Telia voi antaa muille asiakkaille mahdollisuuden kehittää parempaa automaatiota ja tuotannon optimointia ja nopeuttaa tulevien erittäin alhaisen latenssin käyttötapausten käyttöönottoa.

"Yhteistyömme AWS:n kanssa yksityisten verkkojen ottamiseksi käyttöön pilvessä tarjoaa yksinkertaisuutta, parempaa toiminnan tehokkuutta ja mahdollisuuden kehittää nopeasti uusia ratkaisuja markkinoiden tarpeisiin”, Deutschmann kuvailee.

"Reaaliaikaiset ja tarkkuutta vaativat käyttötilanteet, kuten varastologistiikka ja toimitusketju, vaativat turvallisuutta ja pientä latenssia", AWS:n EMEA-alueen operaattoritoimialan toimitusjohtaja Fabio Cerone kertoo.  

"Hyödyntämällä AWS:n reunalaskenta- ja koneoppimispalveluja Telia pystyi rakentamaan, ottamaan käyttöön ja hallitsemaan ML-mallin ja räätälöidyn yksityisen verkon tukemaan Transvalin reaaliaikaisia tarpeita. Tämä on esimerkki siitä, kuinka AWS tukee viestintäpalvelujen tarjoajia hyödyntämään 5G-verkkojaan ja asiantuntemustaan tarjotakseen uutta arvoa asiakkailleen”, Cerone sanoo.

”Telia on kehittänyt AWS:n tuottaman ratkaisun, joka on lisännyt kykyämme saada reaaliaikaista tietoa varastomme puskurivarastotasoista. Tämän seurauksena on paljon helpompaa varmistaa, että toimituspuskurimme tasot ovat asiakkaamme kanssa sovitut ja KPI-tavoitteidemme mukaiset. Seuraamalla puskuritasoja visuaalisesti ja tarjoamalla reaaliaikaisia päivityksiä varmistamme, että asiakkaillamme on puskureissaan jatkuvasti tarvitsemansa tuotteet”, Transvalin liiketoiminnan kehitysjohtaja Riku Koskimaa sanoo

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Näillä vinkeillä torjut tietojenkalastelun
Seuraava artikkeli
Tutkimus: Palvelunestohyökkäykset ja tietojenkalastelu huolettavat yrityksissä, yleinen turvallisuudentunne on hyvä