Takaisin

Uusia palveluntarjoajia Avoin Kuitu -verkostoon: vauhti kiihtyy kuitumarkkinoilla

2 min

MPY, Kaisanet ja Localnet ovat liittyneet syyskuun käynnistyttyä Avoin Kuitu -verkostoon palveluntarjoajaksi. Nettitoimijat tarjoavat jatkossa Avoin Kuitu -verkoston kautta kuituyhteyden hankkineille asiakkaille huippunopeita nettiliittymiä ja lisäpalveluita.

”MPY on vahvasti mukana tarjoamassa kiinteitä valokuituyhteyksiä ja rakennamme myös omaa valokuituverkkoa usealla eri alueella Etelä-Savossa. Liittyminen Avoin Kuitu -verkostoon palveluntarjoajaksi tuo meille lisää uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia sekä vahvistaa asemaamme palveluoperaattorina”, iloitsee MPY-konsernin toimitusjohtaja Juha Häkämies.

Kaisanet tarjoaa Avoin Kuitu-verkostossa laajakaistapalveluita Valokuitusen asiakkaille. Myös Kaisanetin palvelut tulevat saataville valtakunnallisesti, Kaisanetin perinteisen toimialueen ulkopuolelle. Kaisanet Oy:n toimitusjohtajan Jani Moilasen mukaan Avoin Kuitu -verkosto antaa asiakkaalle enemmän mahdollisuuksia ja vapautta valita omiin tarpeisiin parhaiten sopiva palveluntarjoaja.

”Kaisanet rakentaa edelleen myös omaa kuituverkkoa kattavasti Kainuuseen, Ylä-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Avoin Kuitu -verkoston kautta mahdollistetaan Kaisanetin toimintavarmat ja kattavat palvelut laajemmalle maantieteelliselle alueelle. Koko Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää saada kiinteät verkkoyhteydet saataville kattavasti koko maahan, ja Avoin Kuitu -verkosto tukee hyvin tätä ajatusta oman verkkorakentamisen rinnalla, Jani Moilanen sanoo.

Myös suomalainen Internet- ja hostingpalveluyritys LocalNet on liittynyt Avoin Kuitu -verkostoon. ”Avoin Kuitu konsepti mahdollistaa palvelumme tarjoamisen laajemmalle yleisölle kohtuullisella vaivalla. Asiakkaille tämä tarkoittaa parempaa palveluvalikoimaa ja edullisempia hintoja”, kertoo LocalNetin toimitusjohtaja Leo Koivulehto.

Uudet palveluntarjoajat tervetulleita

Avoin Kuitu -verkoston kasvaminen uusilla palveluntarjoajilla on myös asiakkaiden etu valinnanvapauden lisääntyessä.

”Hienoa saada uusia palveluntarjoajia mukaan. MPY ja Kaisanet vahvistavat osaltaan Avoin Kuitu –verkoston palvelutarjontaa ja lisäävät asiakkaiden valinnanvapautta. Kuiturakentaminen Avoin Kuitu-mallin puitteissa tuo meille tukkuliikevaihtoa ja mahdollisuuden tarjota omia liittymäpalveluita reilusti kilpaillen”, kertoo Telian Wholesale-liiketoiminnan vastaava johtaja Heikki Lahti.

Telian Avoin Kuitu -konsepti on kuituyhtiöiden yhteistyöverkosto, jonka kautta asiakkaat ympäri Suomen voivat hankkia valokuitupohjaisen internetliittymän. Kuituverkkoyhtiöiden lisäksi yhteistyöverkostossa on useampi palveluntarjoaja, joilta loppuasiakas voi valita haluamansa valokuituliittymän palvelut itselleen. Avoin Kuitu -yhteistyöverkostossa toimivat yritykset varmistavat yhdessä, että asiakkailla on aina laadukkaat yhteydet ja palvelut käytettävissään.

https://avoinkuitu.fi/

Kirjoittaja: Timo Saxén

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Mitä Telia tekee sähkön säästämiseksi?
Parannamme energiatehokkuuttamme päivittäin pienillä ja isoilla päätöksillä. Sähkönkulutuksen kasvu ...
Seuraava artikkeli
Väylävirasto valitsi Telian ratkaisun asiakirjojensa turvalliseen säilyttämiseen ja käsittelyyn
Valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta vastaava ...