Takaisin

Telia Company sai hyväksynnän Bonnier Broadcastingin yrityskaupalle

4 min
Telia Bonnier Broadcasting Telia Bonnier Broadcasting

Euroopan komissio on tänään hyväksynyt Telia Companyn ja Bonnier Broadcastingin välisen yrityskaupan, johon sisältyvät suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalainen TV4 ja maksu-tv C More. Kaupan myötä asiakkaat saavat jatkossa uusia elämyksiä ja palveluita, kun Telian ensiluokkaiset verkot ja laajat myyntikanavat yhdistyvät Bonnier Broadcastingin suosittuihin mediasisältöihin. Telia Companyn tavoitteena on turvata jatkossakin edellytykset pohjoismaisten laatusisältöjen tuottamiselle. Yritysostosta odotetaan syntyvän synergioita vuodesta 2020 alkaen ja täysimääräiset SEK 600 miljoonan arvoiset vuosittaiset synergiat arvioidaan saavutettavan vuonna 2022.

“Tämä on tärkeä virstanpylväs Telia Companylle, sillä meistä tulee pohjoismainen edelläkävijä, kun yhdistämme korkeatasoiset sisällöt ensiluokkaisiin yhteyksiin”, sanoo Telia Companyn vt. toimitusjohtaja Christian Luiga. “Tämä yrityskauppa vie Telia Companya eteenpäin. Odotan innolla, että saamme kaupan päätökseen ja voimme todella aloittaa yhteistyön uusien kollegoidemme kanssa tarjotaksemme parhaita sisältöjä ja viestintäpalveluita Pohjoismaissa ja Baltiassa.”

Telia Companyn hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling on myös tyytyväinen Euroopan komission ratkaisuun: “Olen iloinen, että Euroopan komissio näki Telia Companyn ja Bonnier Broadcastingin yhdistymisestä tulevat hyödyt kuluttajille. Tämä on ollut pitkä ja perusteellinen prosessi. Nyt voimme aloittaa uuden vaiheen, jossa Telia Company vahvistaa medialiiketoimintaansa luodakseen arvoa sekä asiakkaille että osakkeenomistajille. Yrityskaupan seurauksena meistä tulee vahva paikallinen toimija, joka pystyy kilpailemaan Pohjoismaissa aktiivisesti toimivien kansainvälisten suuryritysten kanssa. Uutena omistajana haluamme myös varmistaa, että journalistinen riippumattomuus toteutuu medialiiketoiminnassa niin omistajan, hallituksen kuin yhtiön johdon toimesta.”

Bonnier Broadcastingilla on noin 1 200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Bonnier Broadcastingin yhdistäminen Telia Companyyn alkaa, kun yrityskauppa on saatu päätökseen, jonka odotetaan tapahtuvan 2. joulukuuta 2019. MTV, TV4 ja C More tulevat osaksi Telia Companyn uutta medialiiketoimintayksikköä, johon siirtyvät myös Telia Companyn Media ja Entertainment -yksikön toiminnot. Bonnier Broadcastingin nykyisestä toimitusjohtajasta Casten Almqvististä tulee uuden liiketoimintayksikön johtaja.

“Johtava asemamme laatudraaman, urheilun, uutisten ja viihteen tarjoajana Suomessa ja Ruotsissa vahvistuu, kun MTV, TV4 ja C More yhdistävät voimansa Telia Companyn kanssa. Odotan innolla Telia Companyn ja Bonnier Broadcastingin vahvuuksien yhdistämistä. Yhdessä nostamme käyttäjillemme tarjoamiemme laatusisältöjen kokemuksen uudelle tasolle”, sanoo Casten Almqvist, Bonnier Broadcastingin toimitusjohtaja.

Yrityskauppaa koskevan hyväksymisprosessin aikana Telia Company on ottanut Euroopan komission huolenaiheet yrityskaupasta huomioon ja antanut sitoumuksia kilpailun jatkumisen takaamiseksi pohjoismaisilla tv- ja mediamarkkinoilla.

Yrityskauppa saadaan päätökseen odotusten mukaisesti joulukuun 2. päivänä 2019.

Mikä muuttuu Telian asiakkailla tänään, kun Telia Company on saanut Euroopan komissiolta luvan yrityskaupalle?

Ei vielä mikään. Kaikki jatkuu ennallaan toistaiseksi.

Tänään on kuitenkin ilon päivä, sillä Telia Company on saanut Euroopan komissiolta luvan edetä kaupan suhteen. Se tarkoittaa sitä, että muutamien viikkojen sisällä saamme kaupan lopullisesti allekirjoitettua Bonnier Broadcastingin kanssa. Kun kauppa on allekirjoitettu, voimme aloittaa yhteistyön ja tuoda jatkossa markkinoille uusia palveluja ja tuotteita ja tarjota asiakkaille enemmän. Kerromme yksityiskohdista lisää myöhemmin.

Entä mikä muuttuu sitten, kun yrityskauppa on allekirjoitettu (arviolta muutamien viikkojen päästä)?

Pääsemme kasvamaan kokonaisvaltaiseksi media-alan toimijaksi. Aloitimme matkamme hankkimalla Liiga-oikeudet. Kun kauppa on allekirjoitettu, mukaan tulevat Suomen suosituimmat kanavat MTV3, Sub ja Ava sekä suoratoistopalvelut MTV- ja C More-palvelu, joka tuo valikoimiin monet suomalaisten rakastamat urheilulajit. Meillä on takataskussamme hyviä suunnitelmia, joista kuullaan pian lisää. Tulemme kyllä juhlistamaan kuluttajia riemastuttavalla tavalla hetkeä, jolloin kauppa on lopullisesti allekirjoitettu. Kerromme lisää lähempänä!

Miten minun pitää asiakkaana toimia?

Sinun ei tarvitse tällä hetkellä tehdä mitään. Olemme asiakkaisiin päin yhteydessä mahdollisista muutoksista ja eduista.

Lehdistötiedote aiheesta

Lisätietoa kaupasta

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle
Edellinen artikkeli
Älylukot mullistavat verkko-ostosten toimituksen: paketit voi pian vastaanottaa kotiin etäältä
Abloy Oy, Telia ja Posti käynnistävät yhdessä kokeilun, jossa verkkokauppaostokset toimitetaan ...
Seuraava artikkeli
Yritykset ovat tyytyväisimpiä Telian palveluihin - "Kiitos kuuluu asiakkaillemme"
Jari Rapon on vaikea peitellä tyytyväisyyttään. Suupielet vääntyvät väkisinkin hymyyn, kun hän ...