Lomalle lähdössä? Katso näppärät vinkit loma- ja poissaolotiedotteen tekemiseen Lue lisää

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tältä sivulta löydät tiukkaa asiaa digitaalisen vallankumouksen ja maailman ilmiöistä. IoT, älykaupungit, robotiikka, 5G – lue lisää, opi ja inspiroidu!
Mitä haluaisit lukea?
OnniBus.com – liikenteen älyratkaisu tuo säästöjä ja parempia ajotapoja
Onnibus hakee polttoainesäästöjä Telian Connected vehicle -ratkaisun avulla
Polttoainesäästöjä jopa kymmenen litraa sadalla kilometrillä – IoT edistää ekologista ajotapaa
Connected Vehicle -palvelu tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa raskasta liikennettä toimimaan älykkäämmin ja ympäristöystävällisemmin.
Haluaisitko pelata tennistä kuin Roger Federer? – IoT-urheiluvalmentaja syntyi yön pimeinä tunteina
Mustia silmänalusia, hikistä viimeistelyä vakavilla naamoilla? 5G- ja IoT-teemainen hackathon sai tiimit ilottelemaan ennen näkemättömiä ratkaisuja uusimman teknologian avustuksella. Väsymyksestä ei ollut tietoakaan kiihkeän viikonlopun päätteeksi.
Oi omaisuus, missä lienet?
Mahdollisimman reaaliaikaisen tiedon saaminen kentältä on tärkeää useimmille yrityksille.
Näin esineiden internet kehittyy – lue 10 trendiä, jotka muuttavat esineiden internetiä
Seuraavat viisi vuotta muuttavat esineiden internetin kehitystä ratkaisevasti. Muutokset liittyvät niin tekoälyyn kuin sensoreihin ja esimerkiksi datakauppaankin. Tutkimusyhtiö Gartner listasi lähitulevaisuuden kiinnostavimmat IoT-trendit.
Älykäs rekkaliikenne kehittyy pian 5G-vauhdilla
Digitalisaatio vähentää maantiekuljetusten ympäristövaikutuksia ja tuo kustannussäästöjä. 5G mahdollistaa uudenlaiset älyratkaisut rekoissa ja varastoissa – innovaatioita etsitään nyt yhdessä kuljetusalan toimijoiden kanssa.
Ei pelkkiä kissavideoita – 5G:n kapasiteetti ja nopeus mahdollistavat uudenlaiset palvelut
Telia avaa kaupallisen 5G-verkon vuonna 2019. Mitä sitten tapahtuu? Sen sanelevat kumppaneiden tarpeet ja dataan perustuvat uudet innovaatiot.
5G vauhdittaa automatisoitumista maalla ja merellä
Liikenne automatisoituu Suomessa nopeasti. Jotta itseohjautuvien liikennevälineiden toimintavarmuus voidaan taata, tarvitaan 5G-verkko. Automatisointi mahdollistaa ihmisille yhtäläiset liikkumismahdollisuudet sekä entistä turvallisemman saaristoliikenteen.
Enemmän tuottajia, joustavampaa kulutusta – 5G ketteröittää sähköverkkoa
Sähköntuotanto muuttuu hajautetummaksi. Pienet uusiutuvan energian tuottajat tulevat isojen voimalaitosten rinnalle, jolloin sähkön tasaisesta jakelusta tulee entistä haastavampaa. 5G-verkko takaa tulevaisuudessa nopean reagointikyvyn sähköntuotannon vaihteluihin ja mahdollistaa uutta liiketoimintaa energia-alalla.
Hallittu videovalvonta säästää resursseja ja synnyttää liiketoimintamahdollisuuksia
Organisaatiot käyttävät videovalvontajärjestelmiään harvoin niin monipuolisesti kuin olisi mahdollista. Syynä on usein järjestelmien hajanaisuus. Kun videovalvonta kootaan yhteen palveluun, datan hyödyntäminen helpottuu ja tietoturva paranee.
Turvallinen on tuottoisaa
Helokivi tekee kuljetuksistaan kustannustehokkaampia ja turvallisempia Connected vehicle -ratkaisun avulla.
Raskaan liikenteen digitalisaatio vähentää päästöjä merkittävästi
Älyliikenteellä on tärkeä rooli päästöjen vähentämisessä.
Liikenteen murros tapahtuu tässä ja nyt ‒ Neste ja Telia rakentavat yhdessä älykkäämpää liikkumista
Euroopan komission toukokuun 2018 esityksen mukaan raskaan liikenteen tulisi leikata hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä. Älyliikenne on osa ratkaisua.
Kaupunki mittaa, ohjaa ja kehittää itseään
Ihmisvirtojen liikkeet paljastuvat anonymisoidusta väkijoukkodatasta ja pian Suomessa on puitteet yli miljardin laitteen kytkemiselle verkkoon. Tulevaisuuden teknologia on jo täällä.
Touhulan päiväkodin pilotti paljasti tavallista paremman sisäilman
Keravalaisen päiväkodin seinille on kiinnitetty 18 armotonta anturia. Ne hälyttävät heti, jos hiilidioksidipitoisuus nousee tai melu lisääntyy liikaa. Hyvää sisäilmaa ovat takaamassa myös viherseinät.
Teollinen internet vuosimallia 1997 – metsäkoneyhtiö Ponsse on tiennyt IoT:n menestysreseptin jo 20 vuotta
Metsäkoneyhtiö Ponssen ensimmäiset koneet liitettiin verkkoon vuonna 1997. Verkkoyhteyden avulla ne lähettivät esimerkiksi metsäyhtiölle dataa muun muassa siitä, kuinka paljon puita päivässä oli hakattu.
Lisää älyä liiketoimintaan? Näin pääset alkuun IoT-ratkaisuiden sekä teollisen internetin kanssa
Äly hiipii hiljalleen kaikkiin laitteisiin, esineisiin, koneisiin ja jopa rakennuksiin. IoT:n hyödyntäminen on kuitenkin vielä lapsen kengissä.
Mitä voimme oppia älykaupungeista maailman metropoleilta?
Kaupunginosa, jossa on oma mikroilmasto. Leikkipuisto, jonka sijainti on suunniteltu auringon kiertokulun ja varjojen mukaan. Onnellisuusmittari, jolla mitataan muun muassa poliisin ja raastuvan asiakastyytyväisyyttä.
Mikko Hyppönen: Meidän tulee vaatia IoT-laitteilta parempaa tietoturvaa
Telia Digitalist IoT Forumissa puhunut F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen on sitä mieltä, että yritykset eivät tule panostamaan IoT-laitteiden tietoturvaan, elleivät käyttäjät niin vaadi.
Energiayhtiön visio: Tulevaisuuden älykaupunki tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa
Energiatoimialalla on paljon haasteita, mutta niitä voidaan selättää uuden teknologian, kuten Internet of Thingsin, avulla.
Millaiset IoT-ratkaisut ovat aidosti hyödyllisiä ja minkälaisissa ekosysteemeissä niitä syntyy?
On turha kytkeä leivänpaahdinta tai kukkaruukkua nettiin, jos älylaite ei jollakin tapaa hyödytä käyttäjää tai ratkaise jotakin ongelmaa.
New York Cityn liikennevalot verkkoon – Telian IoT-ratkaisu tekee suurkaupungin liikenteestä sutjakampaa
Yksi maailman suurimmista metropoleista, New York City, on kovaa vauhtia matkalla älykaupungiksi. Yksi askel on liikennevalojen kytkeminen verkkoon.
Näin IoT muuttaa autoilua: tankkauksen voi ostaa palveluna – vaikka kotipihassa
Kun auto on kytketty verkkoon ja polttoaineen kulutusta voidaan verkkoyhteyden ansiosta tarkkailla sovelluksesta, auton omistajan ei tarvitse käydä itse tankkaamassa autoaan.
Hyppösen laki: Kun laitteessa on älyä, se on myös haavoittuvainen
Internet of Things tuo mukanaan uutta liiketoimintaa ja uusia yhteyksiä. Mutta meidän pitää puhua myös siihen liittyvistä riskeistä.
Nämä kolme edistysaskelta mullistavat esineiden internetin
Telia Digitalist IoT Forum valtaa Helsingin Tennispalatsin marraskuun ensimmäisenä päivänä. Tällä kertaa pöydällä on esineiden internet ja askeleet kohti 5G-aikakautta.
Hyvästit mututiedolle!
Olosuhteet vaikuttavat töissä viihtymiseen. Toimiston kylmyydestä tai kuumuudesta voi olla montaa mieltä, mutta Telia IoT Office lyö faktat pöytään.
Kaukolämpöverkon ja kaivojen valvonta hyödyttäisi energiayhtiöitä – Oulun Energia selvittää mahdollisuuksia hyödyntää NB-IoT-teknologiaa osana energiatehokkaan verkoston ennakoivaa kunnossapitoa
Kaikki infrastruktuuria tarjoavat ja ylläpitävät tahot, kuten energiayhtiöt, hyötyvät kaivojen olosuhteiden valvonnasta.
Tulevaisuuden visioissa paikka uuden polven operaattorille
Kiertotalous, 5G ja pohjoinen ulottuvuus vilisivät visioissa, kun Industry Summitin kansainväliset huippupuhujat olivat äänessä Oulun kaupunginteatterissa 5.–6.10. 2017. Tapahtumassa oli vieraita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Isosta-Britanniasta ja Kiinasta.
12 kysymystä sisäilmaa mittaavasta IoT-Officesta
Sisäilman laatu kiinnostaa yhä useampia. Mitä sensorien avulla ilmaa mittaavasta IoT Office -palvelusta on hyvä tietää, Telian kehityspäällikkö Arttu Aho?
Päiväkotiin asennettiin sisäilmasensorit
Päiväkodin lapsilla on monta veikkausta, kun Arttu Aho Telialta asentaa Touhulan päiväkodin seinään sisäilman laatua seuraavat sensorit. Pian selviää, millaisissa oloissa lapset päivänsä viettävät.
Näytä lisää