Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Tee poissaolo- tai lomatiedote

Poissaolo- ja lomatiedote on kännykkäliittymääsi kytkettävä palvelu, jolla voit poissa ollessasi ohjata työpuhelut haluamallesi henkilölle.

Voit käyttää tiedotetta, kun olet esim. lomalla, kurssilla tai sairaana. Tiedote kertoo soittajalle, milloin olet taas paikalla ja ohjaa puhelut puolestasi edelleen vaikkapa työkaverillesi tai yrityksen vaihteeseen.

  • Rauhoittaa vapaa-aikasi työasioilta.
  • Palvelee asiakastasi, kun olet poissa.
  • Hallinnoi netissä tai tekstiviestillä.
  • Myös automaattisesti aikaohjauksella, esim. vapaa-aikanasi klo 17.00–9.00.

Viestintäpalvelu VIP:N käyttäjien poissaolotiedote

Jos yrityksessänne on käytössä Viestintäpalvelu VIP, poissaolotiedote tehdään kirjautumalla VIP-palveluun tai suoraan VIP Softphonesta tai VIPin mobiiliapplikaatiosta. Video-ohjeistuksen löydät Viestintäpalvelu VIP:n käyttöohjeesta.

Touchpoint-mobiilivaihteen käyttäjien poissaolotiedote

Jos yrityksessänne on käytössä Touchpoint-mobiilivaihde, voit tehdä poissaolotiedotteen helposti Touchpoint-mobiilisovelluksen Minä-välilehdeltä. Lue lisää Touchpointin käyttöohjeesta.

Poissaolotiedotteen ylläpito telia.fi-sivustolla

Poissaolo- ja lomatiedote löytyvät telia.fi-sivustolle kirjauduttuasi liittymän lisäpalveluista Käytössäsi nyt -kohdasta.

Katso ohjevideo:

 

Siirry telia.fi-sivulle aktivoimaan Poissaolotiedote

Näin homma toimii

Poissaolotiedote on käytännössä äänivalikko, joka kertoo soittajalle henkilön olevan tavoittamattomissa ja antaa vaihtoehtoja seuraaviin askeliin. Kun soittaja soittaa liittymään, jossa on aktiivinen poissaolotiedote, kuulee hän tiedotteen, jossa on maksimissaan kolme vaihtoehtoista tapaa yhdistää puhelu:

  1. Käyttäjän määrittelemään yrityksen yhteysnumeroon (käyttäjän itse määriteltävissä, vaihtoehtoina kotimainen lankanumero, Telian matkapuhelinro, 042-alkuinen vaihdepalvelunro, 020- alkuinen Cid-nro tai Telialle siirtynyt yritysnumero) Huom! Toisen operaattorin matkapuhelinnumeroa ei voi määritellä yrityksen yhteysnumeroksi. 
  2. Tavoitellulle henkilölle itselleen (määritelty valmiiksi, ei muutettavissa)
  3. Tavoitellun henkilön vastaajaan (jos vastaaja on käytössä. Määritelty valmiiksi, ei muutettavissa).

Voit ottaa tiedotteen käyttöön joko heti tai ajastetusti tietystä päivästä alkaen tai tietyllä aikavälillä, esim. klo 8–17. Valitse lomatiedote loman ajaksi ja poissaolotiedote muun poissaolon ajaksi. Kun sinulle soitetaan tiedotteen ollessa käytössä, soittaja saa valita, ohjataanko hänet työasioissa ennalta määräämääsi numeroon, vastaajaasi vai joka tapauksessa sinulle.

Jos palvelun tilaaja ja käyttäjä ovat eri henkilöitä, käyttäjä saa tekstiviestillä ilmoituksen palvelun kytkennästä. Käyttäjän valitsemat tärkeät henkilöt kuten perheenjäsenet ja ystävät ohittavat tiedotteen aina automaattisesti, jolloin heidän puhelunsa ohjautuvat suoraan käyttäjän matkapuhelimeen myös vapaa-aikoina.

Hinnat

Kytkentämaksu / liittymä: 3,90 €
Kuukausimaksu / liittymä: 0,95 €/kk
Palvelun hallinnointi:

  • internetissä: 0,00 €
  • tekstiviestillä / viesti: 0,14 €

Usein kysyttyä poissaolotiedotteesta

Toimivatko Loma- ja poissaolotiedote yhdessä Vaihdepalvelun kanssa?

Toimivat. Poikkeuksena ovat Vaihdepalvelun kautta välitetyt puhelut. Jos Vaihdepalvelu-liittymä haluaa siirtää puhelun toiselle Vaihdepalvelu-liittymälle, jolla on Poissaolotiedote aktiivisena, tiedote ei kuulu, jos siirtäjä käyttää alanro-toimintoa. Poissaolotiedote ei kuulu myöskään Vaihteenhoitoratkaisun (VHR) kautta välitetyille puheluille. Jos taas siirron tekee käyttämällä puhelimen omaa toimintoa siirtää puhelu eteenpäin, tiedote kuuluu sekä alanumerolla että pitkällä numerolla soitettaessa.

Miten Loma- tai poissaolotiedote toimii yhdessä Puhelunohjauksen kanssa?

Soittaja kuulee ensin Loma- tai Poissaolotiedotetekstin, ja jos valitsee valikosta vaihtoehdon 2, menee puhelu Puhelunohjauksen mukaan.

Miten puhelu ohjautuu mikäli yrityksen numerona on Ryhmänumeroliittymä?

Puhelu ohjautuu Ryhmänumeroon eli soi Ryhmänumeron alaliittymissä.

Voiko ohituslistalle lisätä vaihdepalvelunumeron?

Ohituslistalle numero kytketään siinä muodossa, jossa se näkyy ulospäin. Esim. 0424- tai 0426-muodossa ei numeroa kannata lisätä ohituslistalle. Myöskään Kotisoittonumeroa ei kannata lisätä listalle, koska Kotisoittonumerolla soitettavat puhelut tulevat joka tapauksessa läpi.

Voiko Loma- tai poissaolotiedotteen kytkeä etukäteen?

Kyllä voi. Kytkettäessä tiedotteen tila on passiivinen. Tiedotteen aktivointiajan voi määritellä etukäteen, jolloin aktivointia ei tarvitse muistaa loman tai poissaolon alkaessa. Aktivoinnin voi tehdä myös tekstiviestillä tai kirjautumalla osoitteeseen telia.fi/yrityksille.

Kuuluuko tiedotteessa vaihtoehto 3, vaikka liittymällä ei ole Vastaajaa?

Ei kuulu.

Miksi tiedote soitetaan heti aamulla, vaikka olen määrittänyt aikaohjauksen samalle päivälle ajalle 14–16?

Jos paluuaika on samana päivänä kun palvelu on aktivoitu, ei aikaohjaus toimi, eli tiedote lähtee soimaan siitä hetkestä kun palvelu aktivoidaan.

Miksi tiedotetta ei soiteta viikonloppuisin, vaikka olen määritellyt aikaohjauksen klo 8–17?

Aikaohjaus toimii ainoastaan arkisin. Edellä mainitussa esimerkissä tiedote soi ma–pe klo 8–17 ja muina aikoina tiedotetta ei soiteta. Palvelu käsittää viikonloput vapaa-ajaksi.