iPhone 14 – huhut ja uutiset

Seuraavan Apple Eventin huhutaan tuovan mukanaan neljä uutta iPhone 14 -mallia – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max. iPhone 14 -sarjan julkaisun odotetaan tapahtuvan perinteiseen tapaan syyskuussa, joten tällä hetkellä spekulaatiot tulevista iPhone-malleista, niiden hinnoista ja niiden päivitetyistä ominaisuuksista käyvät kuumimmillaan. Lue tältä sivulta mitä tulevista uutuusmalleista huhutaan.

Uutena mallina iPhone 14 Max?

Tällä hetkellä huhutaan, että seuraavassa Apple Eventissä julkaistaisiin iPhone 14 -sarja, johon odotetaan kuuluvaksi neljä eri mallia. Techradarin ja MacRumoursin mukaan iPhone 14 -perusmallin rinnalle nousevat iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max, minkä lisäksi viime vuodelta tutun ”iPhone Mini-mallin” korvaisi 6,7 tuuman näytöllä varustettu iPhone 14 Max.

AppleInsider viittaa huhuihin, joissa Applen uskotaan kasvattavan huomattavasti eroja perus- ja Pro-mallien välillä, mikä tarkoittaisi eroja muun muassa muotoilussa, hinnassa ja ominaisuuksissa. iPhone 14 ja iPhone 14 Maxin huhutaan muistuttavan paljon viime vuonna julkaistua iPhone 13 -puhelinta, kun taas iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Maxin uskotaan kokevan suuriakin päivityksiä.

iPhone 14 julkaisutilaisuus

Uusien iPhone-mallien tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta Apple on perinteisesti tuonut uuden iPhone-mallistonsa julki syyskuussa. iPhone 13 -mallisto julkaistiin 14.9.2021 ja sen myynti aloitettiin 24.9. Jos iPhone 14 -sarjan julkaisutilaisuus seuraa edeltäjänsä jalanjälkiä, voisi se osua syyskuun ensimmäisille viikoille – tuttuun tapaan tiistaille tai keskiviikolle, jolloin ennakkomyynnit starttaisivat julkaisuviikon perjantaina.

Kokeeko iPhone 14 näyttö päivityksen?

Kokeeko iPhone 14 näyttö päivityksen?

iPhone 14 -mallien näyttö herättää varmasti kiinnostusta, etenkin kun aluksi spekuloitiin kaikkien neljän mallin saavan 120 Hz:n virkistystaajuudella varustetut ProMotion-näytöt. Päivitettyjen huhujen mukaan MacRumors viittaa, että ProMotion-teknologia ja 120 Hz:n virkistystaajuus tulee todennäköisesti olemaan vain iPhone 14 Pro ja Pro Max -mallien ominaisuus. Jos huhut pitävät paikkansa, ja iPhone 14 Max -malli korvaisi mahdollisen ”iPhone 14 Mini” -mallin, iPhone 14 -sarjan puhelinmallien näyttöjen koot liikkuisivat 6,1–6,7 tuuman välillä. iPhone 14 ja iPhone 14 Pro -mallien uskotaan olevan varustettu 6,1” näytöillä ja iPhone 14 Max ja iPhone 14 Pro Max -mallien 6,7” näytöillä. Lisäksi AppleInsider vihjaa, että iPhone 14 Pro -mallin näyttö saattaa olla aavistuksen edeltäjäänsä suurempi.

Uusi päivitetty 48 MP:n pääkamera

Uusi päivitetty 48 MP:n pääkamera

Mahdollinen iPhone 14 -sarja saattaa tuoda mukanaan kiinnostavia parannuksia kameraominaisuuksiin. Techradarissa huhutaan, että iPhone 14 Pro ja Pro Max näkevät päivänvalon kolmen kameralinssin järjestelmällä, kun taas iPhone 14 ja iPhone 14 Max tyytyisivät kahden linssin järjestelmään. Huhujen mukaan Pro-mallit saisivat päivityksen pääkameraan, joka nostettaisiin aikaisemmasta 12 MP:n kamerasta jopa 48 megapikseliin, minkä lisäksi myös 8K-videokuvaus olisi näillä iPhone Pro -malleilla mahdollista. Myös Forbes ja AppleInsider kirjoittaa vastaavista muutoksista tulevien iPhone-mallien kamerajärjestelmiin. Macrumorsilla spekuloidaan myös päivitystä Ultra Wide -kameraan ja on jopa mahdollista, että Apple esittelisi ”periskooppi” -zoomobjektiivin, joka mahdollistaisi entistä suuremman optisen zoomin. Nähtäväksi jää nähdäänkö kyseiset uudistukset jo vuoden 2022 mahdollisissa uutuusmalleissa.

iPhone 14:n hinta

iPhone 14:n hinta

Techradar viittaa tietovuotoon, jonka mukaan iPhone 14 -sarjan perusmallin hinnan uskotaan pysyvän entisellä hintatasolla 929 euron paikkeilla. iPhone 14 Max -mallin, jonka epäillään korvaavan viime vuodelta tuttu ”Mini-malli”, tulee kustantamaan todennäköisesti Suomessa n. 1029 €. iPhone 14 Pron ja iPhone 14 Pro Maxin hintapisteen uskotaan nousevan edeltäjistään, ja iPhone 14 Pron hinnaksi asettuisi pienimmällä tallennustilalla varustettuna 1279 € ja iPhone 14 Pro Maxin hinnaksi 1379 €.

Entistä tehokkaampi A16-siru

Entistä tehokkaampi A16-siru

iPhone 13 -sarjan mallit sekä iPhone SE (2022) on varustettu A15 Bionic -sirulla, jonka huhutaan jatkavan myös iPhone 14 ja iPhone 14 Max -mallien prosessorina. Sen sijaan AppleInsider vihjaa, että iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max saisivat sisällensä entistä tehokkaamman A16-sirun, joka kasvattaisi eroja perus- ja Pro-mallien välillä. Mielenkiinnolla odotetaan, kuinka paljon kasvavat erot suorituskyvyssä ja muissa ominaisuuksissa perus- ja Pro-mallien välillä tulevat vaikuttamaan mallien hintaeroihin ja kysyntään.

Pyöreästi muotoiltu iPhone 14 Pro

Pyöreästi muotoiltu iPhone 14 Pro

Forbesin sivuilla vihjaillaan, että iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max mallien kulmia tullaan mahdollisesti muotoilemaan entistä pyöreämmäksi. Mallien näyttöloven huhuillaan poistuvan ja korvautuvan kaksiosaisella näyttöreiällä, joista toisessa olisi uusi pilleriä muistuttava muotoilu ja se sisältäisi Face ID -teknologian. Lisäksi Techradarilla epäillään iPhone 14 Pro ja Pro Max -mallien ulkonevan kamerajärjestelmän kasvavan entisestään, johtuen mahdollisesta päivityksestä 48 MP:n pääkameraan. iPhone 14 ja iPhone 14 Max -mallien uskotaan pysyvän pitkälti samassa muotoilussa iPhone 13 -sarjan perusmallien kanssa – samoin kuin niiden sirun, kamerajärjestelmän ja näyttöloven. Mitä tulee liitäntöihin, AppleInsiderissa vihjaillaan, että iPhone 14 -mallien perinteisiin Lightning-liitäntöihin ei tehtäisi muutoksia.

Uusi uniikki violetti iPhone 14

Uusi uniikki violetti iPhone 14

iPhone 14 ja iPhone 14 Maxin vihjaillaan tulevan myyntiin mustassa, valkoisessa, sinisessä, punaisessa ja violetissa värisävyssä. iPhone 14 Pron ja iPhone 14 Pro Maxin taas epäillään tulevan julki grafiitin, kullan, hopean ja violetin väreissä. Lisäksi huhutaan, että violetin sävyisessä mallissa olisi uniikki viimeistely, ja se vaihtaisi sävyä riippuen valaistuksesta. Lisäksi samaisessa artikkelissa vihjaillaan, että iPhone 14 -mallit saisivat kestävän titaaniseoksesta valmistetun rungon. Samaista materiaalia on käytetty aikaisemmin Apple Watch -älykelloissa, mutta tämä olisi ensimmäinen kerta, kun sitä käytettäisiin iPhoneissa. Nähtäväksi jää, tullaanko uusi iPhone näkemään vihjailluissa väreissä ja uudella rungolla varustettuna.

Kuule Apple-uutuuksista ensimmäisenä

Tilaa uutiskirje
Apple uutuudet kokoelma 500x500
Vaihtoehdot iPhone 14 -mallille
iPhone 13

Vaihtoehdot iPhone 14 -mallille

Mikäli mahdollisen iPhone 14 -mallin odottelu ei ole sinun juttusi, löydät meiltä kaikki kiinnostavimmat, jo myynnissä olevat iPhone-puhelimet. Tutustu esimerkiksi upeilla ominaisuuksilla varustettuihin, vuoden 2021 iPhone-malleihin iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max sekä iPhone 13 mini.

Vanha iPhonesi on rahaa
Vaihtodiili

Vanha iPhonesi on rahaa

Kun ostat uuden iPhone -puhelimen ja tuot meille vanhan iPhonesi, saat reilun hyvityksen.

Oho! Yhtään listattavaa tuotetta ei löytynyt.

Olisikohan tämän hetkisissä tarjouksissamme jotain sinua kiinnostavaa?

Miksi tilaisit Telialta?

  • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
  • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
  • kuvituskuva Takuu3 vuoden takuu puhelimiin ja tabletteihin liittymäasiakkaillemme