Teknologiatorstai
Kaikki oleellinen tietoturvasta.
Webinaarisarjassamme opit asiantuntijoilta, mitä sinun kuuluu tietää tietoturvasta juuri nyt. Kuinka huomioida tietoturva sekä loppukäyttäjän että yrityksen näkökulmasta? Entä miten huolehtia verkon ja pilviympäristön tietoturvasta? Ylläpidä tietoturvaosaamistasi ja vahvista meidän kaikkien yhteistä turvaverkkoa.
Kevätkauden webinaarit
Tutustu kevätkauden webinaareihin. Täältä löydät jaksot vanhimmasta uusimpaan.
#teknologiatorstai
2.3.
Verkkojen uhat ja häiriöt – Miten voit turvata yrityksesi toimintavarmuuden?

Tietoliikenneverkkojen häiriöt ovat tällä hetkellä suurimmat digitaalisen turvallisuuden uhkakuvat yrityksissä ja julkishallinnossa. Pahimmillaan ne lamauttavat koko liiketoiminnan. Miten voit varmistaa, että yrityksesi pyörät pysyvät liikkeessä?
Aiheesta keskustelevat Anna Rautio (Senior Insight Consultant, Kantar), Niklas Lindroos, (Tietoturvajohtaja, Nokia) ja Toni Vartiainen (Liiketoimintajohtaja, turvallisuus, Telia), juontajamme Pirkko Filtnessin johdolla.
30.3.
Varmista digitaalisen liiketoiminnan terveys verkkojen valvonnalla

Digitaalinen liiketoimintaympäristö on hajaantunut ja monimutkaistunut. Riippuvuus palveluiden toimivuudesta on lisääntynyt, ja samalla häiriöiden vaikutukset laajentuneet. Näkyvyys verkko- ja palveluekosysteemiin on puutteellista, jolloin kaikkia häiriöitä ei voida havaita ajoissa ja palveluketjun sujuvuus kärsii. Miten voit varmistaa, että verkkojen ja palvelujen häiriöihin reagoidaan proaktiivisesti ja pidät näin digitaalisen liiketoimintasi terveenä?
Aiheesta keskustelevat Janne Tägtström (konffaava toimitusjohtaja, Cisco Suomi ja Baltia), Harri Välimaa (tuotepäällikkö, Telia) ja Pirkko Filtness (myyntijohtaja, Telia).
11.5.
Älykäs automaatio – Siirrä liiketoimintasi tulevaisuuteen jo tänään

Tekoälyn ja automatiikan valjastaminen liiketoiminnan käyttöön on useimpien yritysten tahtotila. Miten se tulisi toteuttaa ja mitä osa-alueita kannattaisi automatisoida? Tätä moni jää miettimään ja matka kohti konkretiaa on hankala aloittaa. Tässä webinaarissa opit mm. miten valitset sopivat kehityskohteet automatisointiin, miten kannattaa edetä automaation toteutukseen ja miten mittaat automaation tuomia hyötyjä.
Aiheesta keskustelevat Sakari Forslund (Head of CRM, Posti Group), Kia Seppi (New Business Designer, Telia), Hannu Partanen (Business Development Manager, Telia) ja Pirkko Filtness (myyntijohtaja, Telia).
Syyskauden 2022 webinaarit
Palaa hetkeksi takaisin Teknologiatorstain syyskauden tunnelmiin, ja katso menneen kauden tallenteita.
#teknologiatorstai
25.8.
Informaatio- ja kybervaikuttaminen – miten voit suojautua hybridivaikuttamiselta?

Hybridivaikuttaminen on lisääntynyt voimakkaasti geopoliittisen turvallisuustilanteen muututtua. Se voi kohdistua yritystoimintaan monella eri tavalla, ja se voi haavoittaa yrityksen toimintakykyä merkittävästi.
Tässä webinaarissa käydään läpi, mitä informaatio- ja kybervaikuttaminen, eli hybridivaikuttaminen tarkoittaa? Miten hybridivaikuttaminen vaikuttaa yritystoimintaan ja miten hybridivaikuttamiseen voi varautua?
Aiheesta keskustelevat Ylen toimittaja ja tietokirjailija Jessikka Aro, MTV:n päätoimittaja Ilkka Ahtiainen ja tietoturvajohtaja Toni Vartiainen Telialta.
15.9.
Suojaa päätelaitteesi tietomurroilta

Yritysten päätelaitteet ovat tietoturvahyökkääjien suosituimpia kohteita – erityisesti työn liikkuvuuden lisäännyttyä sekä työssä ja vapaa-ajalla käytettävien päätelaitteiden yhtenäistyttyä. Moderni työn tekeminen on tullut jäädäkseen, joten päätelaitteiden suojaamiseen kannattaa panostaa. Hyökkäysten eteneminen syvälle organisaatioon tulee pysäyttää heti päätelaitetasolla.
Tässä webinaarissa opit millaisia uhkia päätelaitteisiin kohdistuu ja miten ne voidaan estää? Jakso on toteutettu teknisellä ja käytännönläheisellä painotuksella. Aiheesta keskustelevat Hannu Uchida WithSecurelta ja Kim Finell Telialta.
29.9.
Tietoturvallinen ja sujuva hybridityö

Yrityksen ja työntekijöiden tietoturvallisuus ja työn sujuvuus heikentyy, kun työtä tehdään työpaikan lisäksi myös etäpisteistä. Miten maksimoida hybridityön sujuvuus tinkimättä tietoturvasta?
Tässä webinaarissa opit mitä tietoturvariskejä hybridityöskentely lisää yritykselle ja työntekijälle, miten yrityksen sekä työntekijöiden yhteyksien tietoturvaa ja työn sujuvuutta voi vahvistaa hybridityöskentelyssä ja mitä mahdollisuuksia eri teknologiat tarjoavat tietoturvalliselle verkottamiselle?
Aiheesta keskustelevat Jere Kämäri Telialta, Jani Haapio Palo Alto Networksilta ja Mika Salomaa Evorelta.
13.10
Light Security Operations Center (LSOC) -demo

Miten tietoturvauhkia hallitaan? Tässä webinaarissa tutustut Microsoftin tietoturvapalveluihin, ja miten niillä voidaan hallita tietoturvauhkia. Näet esimerkkejä siitä, miltä tietoturvahälytykset ja -palvelut näyttävät, ja miten niillä voidaan konkreettisesti parantaa yrityksen ja työntekijöiden tietoturvaa. Demoajina toimivat Ella Jonninen ja Kim Finell Telialta.
10.11.
Tietoturvallinen prosessien automatisointi ja digitalisointi – Microsoft Power Platform

Miten yrityksen tietoturvan ja toiminnan jatkuvuuden voi varmistaa, kun rakennetaan toiminnan automatisointia ja palveluiden digitalisointia? Käsittelemme tätä kysymystä Microsoft Power Platformin kautta. Asiantuntijavieraina webinaarissa esiintyvät Laura Malmivuori Microsoftilta ja Jukka Ahtikari Telialta.
24.11.
Privaattiverkot teollisuuden työkaluina

Teollisuus tarvitsee uusia työkaluja tehokkuuden, turvallisuuden ja joustavuuden parantamiseen. Privaattiverkot mahdollistavat uusia käyttötapauksia, jotka tuovat operatiivisia ja liiketoiminnallisia hyötyjä, kunhan huolehditaan tietoturvasta sekä verkkojen hallinnasta.
Tässä webinaarissa käydään läpi mm. mitä uusia työkaluja teollisuus tarvitsee, millaisia tämän päivän ja tulevaisuuden privaattiverkot ovat ja mitä hyötyjä privaattiverkolla voidaan saavuttaa teollisuusympäristössä?
Aiheesta keskustelevat Kirsi Leppä Nokialta, Miika Kaski Sandvikilta ja Marko Lepola Telialta.
Kevätkauden 2022 webinaarit
Tutustu kevätkauden webinaareihin. Täältä löydät jaksot vanhimmasta uusimpaan.
#teknologiatorstai
17.3.
Työntekijän tietoturva – mitä tulisi huomioida juuri nyt?

Työympäristön suojaamisessa keskeisiksi asioiksi nousevat palveluiden pääsynhallinta sekä käyttäjän digitaalisen identiteetin, laitteiden ja tiedon suojaaminen. Ja näiden lisäksi käyttäjä itse.
Mitä tulisi huomioida juuri nyt työntekijän näkökulmasta, ja miten yritystoiminnan selusta ja jatkuvuus varmistetaan?
Tässä webinaarissa opit mihin kyberhyökkäyset kohdistuvat yrityksissä, millaisia hyökkäykset ovat ja miten voit hallita yrityksesi haavoittuvuuksia.
Asiantuntijavieraina Ari Auvinen Microsoftilta, Benjamin Särkkä Loihde Trustilta ja Jani Meuronen Telialta.
31.3.
Office 365 Message Encryption (OME) -käyttöönotto

Salattu sähköposti eli turvaposti lisää sähköpostiviestien tietoturvaa silloin, kun sähköposti on syytä suojata paremmin esimerkiksi viestin sisällön vuoksi. Salatun sähköpostin käyttöönotto edellyttää hieman konfigurointityötä Microsoft 365 -ympäristössä, jonka jälkeen se on helposti käyttäjien hyödynnettävissä.
Tässä webinaarissa opit miten Office 365:n salattu sähköposti toimii, miten se saadaan otettua fiksusti käyttöön ja mitä käyttöönotossa tulee huomioida?
Aiheesta keskustelemassa Ville Kankare Digikuulta ja Jouni Sappinen Telialta.
21.4.
Zero Trust – yrityksen tietoturvan kulmakivi

Yksi tietoturva-arkkitehtuurin toteutusmalleista on Zero Trust -malli, jonka perusperiaate on, että oletusarvoisesti ei pidä luottaa yhteenkään laitteeseen, käyttäjään tai muuhun yksittäiseen toimijaan. Miksi yrityksen kannattaa rakentaa Zero Trustin mukainen toimintaympäristö, ja miten rakentaminen kannattaa aloittaa?
Tässä webinaarissa opit mistä Zero Trustissa on kyse, miten voit rakentaa yrityksesi tietoturvaa Zero Trustin mukaisesti ja millaista hyötyä yrityksesi saa Zero Trustista?
Aiheesta keskustelevat tietoturva-asiantuntija Timo Lohenoja Fortinetiltä, Director Systems Engineering Jani Ekman Fortinetiltä sekä ratkaisuarkkitehti Teemu Kunnari Telialta.
28.4.
Defender for Office 365 -käyttöönotto ja asetukset

Sähköpostin välityksellä saapuvia haittoja, kuten kalasteluyrityksiä ja haittaohjelmia vastaan voi taistella varsin helposti. Yksi parhaiksi todetuista sovelluksista Microsoft 365 -ympäristössä on Defender for Office 365.
Tässä webinaarissa käydään läpi, miten Defender for Office 365 toimii, miten se saadaan fiksusti käyttöön ja millaisilla asetuksilla se kannattaa käyttöönottaa? Näytämme myös käytännössä, miten Defender for Office 365 tunnistaa uhat, ja miten eri ominaisuudet suojaavat käyttäjiä.
Tämä jakso on teknisellä ja käytännönläheisellä painotuksella. Webinaari järjestetään Teams Live Eventin kautta ja asiantuntijavieraina esiintyvät Ville Kankare Digikuulta ja Jouni Sappinen Telialta.
5.5.
Palvelunestohyökkäykset – tunnista ja suojaudu nykypäivän kyberhyökkäyksiltä

Kyberhyökkäysten määrä on lisääntynyt tuntuvasti. Jatkuvasti muuttuva verkkoympäristö tuo mukanaan uusia ja laajempia verkkohyökkäyksiin liittyviä riskejä.
Palvelunestohyökkäys aiheuttaa yritykselle monenlaista haittaa. Miten yritys voi varautua palvelunestohyökkäyksiin, ja mistä lähteä liikkeelle?
Tässä webinaarissa opit millainen palvelunestohyökkäys on, mitkä kohteet ovat tyypillisiä palvelunestohyökkäyksille ja miten voit suojautua palvelunestohyökkäyksiltä?
Aiheesta keskustelevat Turvakäräjät-podcastin juontaja ja Accenturen johtava tietoturvakonsultti Juho Jauhiainen, Telian tietoturvapalveluiden liiketoimintapäällikkö Tommi Vänninen ja Telian tietoturva-asiantuntija Osmo Soinio.
19.5.
Privileged Identity Management (PIM) ja admin-tunnusten hallinta

Monella organisaatiolla on haasteita hallita Microsoft 365:n hallintatunnuksia (admin). Tässä webinaarissa otamme käyttöön Privileged Identity Management -ominaisuuden eli PIMin ja käymme lävitse käyttöoikeuksien hallintaan liittyvät lisäominaisuudet. PIMin avulla erillisiä admin-tunnuksia ei välttämättä tarvita.
Tässä webinaarissa käymme käytännönläheisesti lävitse, mikä PIM-palvelu on, miten se aktivoidaan ja miten sitä käytetään? Esittelemme myös parhaat käytännöt admin-tunnusten hallintaan.
Tämä jakso on teknisellä ja käytännönläheisellä painotuksella. Webinaari järjestetään Teams Live Eventin kautta ja asiantuntijavieraina esiintyvät Ville Kankare Digikuulta ja Jouni Sappinen Telialta.
2.6.
Tuotantoympäristön tietoturva – miten suojata tuotantoteknologia (OT) kyberhyökkäyksiltä?

Yrityksen OT-järjestelmä, eli tuotantoympäristön teknologia pitää tuotannon käynnissä. Siksi sen toiminnan suojaaminen ja varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, erityisesti huoltovarmuuden takaamiseksi yhteiskunnalle kriittisiä toimintoja pyörittävillä toimialoilla.
Tässä webinaarissa opit mistä OT-järjestelmien tietoturvassa on kyse, miten kyberhyökkäykset kohdistuvat OT-järjestelmiin ja miten yritys voi suojata OT-järjestelmänsä kyberhyökkäyksiltä
Aiheesta keskustelevat Puolustusvoimien digitalisaatiojohtaja Jarkko Karsikas, tietoturva-asiantuntijat Jani Haapio Palo Alto Networksilta ja Annukka Nieminen Telialta.
16.6.
Tietoturvatutkinta Microsoft 365 -ympäristössä

Mitä tehdä jos on epäilys, että hyökkääjä on päässyt tietoihin käsiksi? Miten hyökkäys keskeytetään ja mitkä toimenpiteet tulee tämän jälkeen suorittaa ja missä järjestyksessä?
Tämä jakso on teknisellä ja käytännönläheisellä painotuksella. Webinaari järjestetään Teams Live Eventin kautta ja asiantuntijavieraina esiintyvät Ville Kankare Digikuulta ja Jouni Sappinen Telialta.
Kenelle Teknologiatorstai on suunnattu?
Kaksi kertaa kuussa ilmestyvissä Teknologiatorstai-webinaareissa käsitellään tietoturvaa eri näkökulmista. Osa webinaareista on suunnattu loppukäyttäjille ja päättäjille, jolloin aihetta lähestytään käytännön esimerkkien kautta, ajankohtaisia aiheita sivuten.
Joukosta löytyy myös teknisempiä webinaareja IT-asiantuntijoille, joissa paneudutaan tietyn tietoturvasovelluksen käyttöönottoon ja hallinnointiin. Jokainen siis varmasti löytää webinaarisarjasta itseä koskettavia aiheita ja uutta tietoa.
Hyödyt sinulle ja yrityksellesi
Yrityksen tietoturva ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen on noussut entistä tärkeämmäksi aiheeksi, kun maailman tilanne on nostanut kyberhyökkäysten riskit tapetille. Tietoturvaosaamisen voisi sanoa olevan nykyaikana ihan jokaiselle välttämättömyys.
Teknologiatorstain avulla päivität sekä oman että yrityksen tietoturvaosaamisen ajantasalle. Maksuttomissa tietoturvawebinaareissamme opit, mitä juuri nyt tulee huomioida ja saat työkalut joilla varautua mahdollisiin tietoturvauhkiin.