Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Euromasterin asiakaspalvelu parantui uudella Kontakti M -asiakaspalveluratkaisulla

Rengasalan jätti Euromaster halusi palvella asiakkaitaan entistä nopeammin ja lisätä asiakaspalvelijoidensa työtyytyväisyyttä. Yritys saavutti tavoitteet Telian Kontakti M -ratkaisulla ja siirtymällä mobiiliin. Samalla se pienensi asiakaspalvelun kustannuksia.

Euromaster on Euroopan suurin rengasliikeketju, joka toimii Suomessa 62 palvelupisteessä. Yrityksen eri asiakasryhmillä on toisistaan poikkeavat tarpeet. ”Meillä asioivat niin raskaan liikenteen toimijat, kuluttajat kuin jälleenmyyjätkin, ja meiltä saa palveluita asennuksista neuvontaan ja korjauksesta säilytykseen”, Euromasterin talous- ja hallintojohtaja Toni Lindfors selostaa.

Asiakkaiden vaihtelevat tarpeet ja laaja paikallinen kattavuus luovat paineita Euromasterin asiakaspalvelulle. Esimerkiksi kuljetusyrityksiä palvellaan rengasrikkopalvelun merkeissä yhden puhelinnumeron päässä kellon ympäri, ja puhelut tulisi pystyä nopeasti yhdistämään oikeaan paikkaan. Oman haasteensa tuovat keväisin ja syksyisin renkaidenvaihtoaikaan syntyvät ruuhkat puhelinpalvelussa. ”Haluamme kuitenkin olla aina asiakkaidemme tavoitettavissa”, Lindfors vakuuttaa.

Katso kaikki asiakaspalvelu- ja puhelinvaihderatkaisut

Asiakaspalvelu kuntoon moderneilla ict-ratkaisuilla

Ruuhkia helpottamaan Euromaster otti syksyllä 2018 käyttöönsä Telian Kontakti M -asiakaspalveluratkaisun. Pilvipohjainen palvelu on helposti käyttötarpeen mukaan laajennettava, ja siihen kuuluvat monipuolisten puhelunohjaustoimintojen lisäksi poissaolo- ja jonotiedotteet sekä puheluiden raportointi. Lisäpalveluina Kontakti M:ään on saatavilla esimerkiksi chat ja takaisinsoittopalvelu.

Lisäksi Euromaster oli vaihtanut jo aikaisemmin kiinteät lankaliittymät mobiiliratkaisuihin, jolloin asiakaspalvelijat eivät enää ole sidottuja työpisteeseensä, ja hankki samalla modernin mobiilivaihdepalvelun. ”Lankaliittymistä ja omista puhelinvaihteista luopuminen on tuonut meille selvää säästöä”, Lindfors paljastaa.

Asiointi helpottui, tyytyväisyys lisääntyi

Kontakti M ja mobiiliin asiakaspalveluun siirtyminen ovat Lindforsin mukaan auttaneet ruuhkien purkamisessa ja siten parantaneet sekä asiakas- että työntekijätyytyväisyyttä: ”Asiakkaan rengasongelmiin pystytään nyt antamaan vastaus nopeammin. Lisäksi asiakaspalvelijat pystyvät tekemään työtään entistä joustavammin.”

Lindfors kertoo lisäksi, että asiakaspalvelun ratkaisujen hankkiminen yhdestä paikasta on ollut hyvä ratkaisu: ”asiointia helpottaa, kun voimme hoitaa kaikki asiat yhden Telian kontaktihenkilön kautta.”

Haaste: Euromasterin asiakaspalvelu ruuhkautui eikä asiakkaita pystytty palvelemaan riittävän nopeasti.

Ratkaisu: Yritys hankki Telialta Kontakti M -asiakaspalveluratkaisun, vaihdepalvelun ja mobiiliittymät.

Hyödyt: Asiakas- ja työntekijätyytyväisyys paranivat ja yritys säästi kustannuksissa. Lisäksi se säästää aikaa asioimalla vain yhden kumppanin kanssa.

Teksti: Satu Ekman

Keskity rauhassa kasvuun ja menestykseen

Saat meiltä yhden katon alta fiksuja ja joustavia, yritystoimintaasi tehostavia ICT-ratkaisuja, ja voit itse keskittyä olennaiseen.

Lue lisää

Artikkelin aihealueet

Asiakastarinat Vaihdepalvelut ja tavoitettavuus
Lisää samasta aiheesta
Tähti Katsastus paransi asiakaskokemusta vaihdepalvelun avulla
Moderni viestintäratkaisu ui Imatran Kylpylään – asiakaskokemus parantui kohisten
Asiakaskokemus uudelle tasolle modernin viestintäratkaisun avulla – Porvoon kaupunki valitsi Telian
Asiakaspalveluratkaisu paransi Tumik Oy:n asiakaskokemusta
Mehiläinen valitsi markkinoiden parhaat ICT-palvelut ja huomasi keskittäneensä hankinnat Telialle
Helpompaa ja nopeampaa – KPMG siirtyi käyttämään sähköistä allekirjoitusta
Elävyysindeksi mullistaa tapahtumatoiminnan Tampereella
Pentik – keramiikkapajasta kansainväliseksi vientiyritykseksi
Edellinen artikkeli
Analytiikka osana jokapäiväisiä toimintoja auttaa tekemään parempaa liiketoimintaa
22 000 ihmistä seurasi Imatranajoa paikan päällä ja käytti kaupungissa yli neljä miljoonaa euroa. ...
Seuraava artikkeli
Neljä syytä siirtyä pilveen
Moni yritys voisi käyttää pilvipalveluita vielä laajemmin. Lue neljä syytä siihen, miksi pilveen ...