Lomalle lähdössä? Katso näppärät vinkit loma- ja poissaolotiedotteen tekemiseen Lue lisää

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tältä sivulta löydät tiukkaa asiaa digitaalisen vallankumouksen ja maailman ilmiöistä. IoT, älykaupungit, robotiikka, 5G – lue lisää, opi ja inspiroidu!
Mitä haluaisit lukea?
5G-Suomea rakennetaan sadan organisaation verkostossa – Tuorein jäsen kehittää itsenäisesti seilaavia laivoja
Yksi maailman johtavista meriteknologiayrityksistä, Kongsberg Maritime, liittyi toukokuussa sadantena jäsenenä 5G Finland -verkostoon, joka siirtää Suomea 5G-aikakauteen.
5G vs. 4G – mikä muuttuu?
5G ei siis ole vain paranneltu versio 4G:stä. Kyseessä on paljon suurempi muutos kuin aikaisempien verkkosukupolvien kohdalla.
Maailman ensimmäinen teollinen 5G-tekoälysovellus syntyi Suomessa – ”Kyllä tässä sisua tarvitaan”
Leevi Pienihäkkisen työpisteeltä löytyvä älykäs ratkaisu on maailman ensimmäinen teollinen 5G-tekoälysovellus.
5G-taajuudet – mitä niistä pitäisi tietää?
3,5 gigahertsin taajuuksista on tulossa niin sanottu perusverkkokerros 5G:lle Euroopassa.
Polttoainesäästöjä jopa kymmenen litraa sadalla kilometrillä – IoT edistää ekologista ajotapaa
Connected Vehicle -palvelu tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa raskasta liikennettä toimimaan älykkäämmin ja ympäristöystävällisemmin.
Haluaisitko pelata tennistä kuin Roger Federer? – IoT-urheiluvalmentaja syntyi yön pimeinä tunteina
Mustia silmänalusia, hikistä viimeistelyä vakavilla naamoilla? 5G- ja IoT-teemainen hackathon sai tiimit ilottelemaan ennen näkemättömiä ratkaisuja uusimman teknologian avustuksella. Väsymyksestä ei ollut tietoakaan kiihkeän viikonlopun päätteeksi.
Virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus luovat uudenlaisia elämyksiä asiakkaille
Vähittäiskauppa on isossa murroksessa, ja alan toimijoiden on innovoitava uusia tapoja selviytyäkseen kovenevassa kilpailussa. Etenkin virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisuiden ennakoidaan tuovan alalle uusia elämyksiä.
Teknologia, kulutus, lainsäädäntö – sähköjärjestelmää uudistetaan monesta suunnasta
Suomi haluaa kattaa puolet energiankulutuksestaan uusiutuvilla energiamuodoilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääseminen vaatii muutoksia koko sähköjärjestelmäämme.
Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki: “Tarvitsemme valtavasti innovaatioita ja teknologiaa”
Startup-tapahtuma Slushissa puhuneen kaupungin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan epävakaassa maailmassa Helsinki voi tarjota ennakoitavan ympäristön ihmisille.
Ei pelkkiä kissavideoita – 5G:n kapasiteetti ja nopeus mahdollistavat uudenlaiset palvelut
Telia avaa kaupallisen 5G-verkon vuonna 2019. Mitä sitten tapahtuu? Sen sanelevat kumppaneiden tarpeet ja dataan perustuvat uudet innovaatiot.
5G - kysymyksiä ja vastauksia
Tähän artikkeliin on koottu 5G:stä yleisimmin esitettyjä kysymyksiä sekä Telian asiantuntijoiden vastauksia.
5G vauhdittaa automatisoitumista maalla ja merellä
Liikenne automatisoituu Suomessa nopeasti. Jotta itseohjautuvien liikennevälineiden toimintavarmuus voidaan taata, tarvitaan 5G-verkko. Automatisointi mahdollistaa ihmisille yhtäläiset liikkumismahdollisuudet sekä entistä turvallisemman saaristoliikenteen.
5G-kaupunki rakennetaan yhdessä, kaivonkansi kerrallaan
5G-verkon hyödyntäminen kaupunkipalveluissa vaatii sekä vankkaa infrastruktuuria että ennakkoluulotonta innovointia. Kaupungit luovat tulevaisuuden palveluita yritysten kanssa yhteistyössä, joka perustuu datan avoimeen jakamiseen.
Itseohjautuva auto sujahti liikenteeseen Espoossa – 5G tulee itsestään ajavien autojen tueksi
Pieni henkilöauto ajaa tasaisesti eteenpäin Espoon Karaportissa. Matkustaja istuu rennosti ”luut ulkona” eli kädet auki olevilla ikkunoilla leväten.
Oulu on Suomen ensimmäisiä 5G-älykaupunkeja
5G-verkon mahdollisuuksista haluavat hyötyä nyt kaikki, mutta harvassa kaupungissa sen tuloon on valmistauduttu niin mittavasti kuin Oulussa.
5G rakentaa meille uuden maailman – mutta täydellinen resepti vaatii useamman kuin yhden ainesosan
Komponentit etenevät kokoonpanolinjalla katkottomasti kohti määränpäätään työntekijöiden asiantuntevissa käsissä. Tuotannon virheet vaikuttavat valmiin tuotteen laatuun, mutta ne voidaan kuitenkin havaita välittömästi videoanalytiikan ja huippunopean 5G-yhteyden avulla.
Lupaus täyttyi – 5G rantautui Helsinkiin luvatussa aikataulussa
Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind teki vuoden 2016 Slush-tapahtumassa lupauksen, joka saattoi jonkun korvaan kuulostaa jopa riskialttiilta.
5G saapui Helsinkiin – mitä kulisseissa tapahtui?
Odotus on nyt päättynyt, ja 5G on täällä. Telia 5G Arena muuttui demojen myötä syyskuun alkupäivinä nimensä mukaisesti 5G-näyttämöksi.
Kiihdyttääkö 5G Suomen talouden uuteen nousukiitoon?
Ensimmäiset 5G-kokeilut on polkaistu käyntiin ja pöhinä uuden mobiilisukupolven ympärillä kiihtyy. Moni miettii, milloin 5G löytyy omasta takataskusta.
5G – koska ja mitä?
Hiljattain erään startup-yrityksen edustaja kysyi minulta, koska se 5G oikein tulee. ”Tänä vuonna”, vastasin hymyillen. Kysyjä katsoi minua hämmästyneenä ja kysyi uudestaan, koska se tulee oikeasti kuluttajille.
Kun valonnopeus ei riitä – 5G kutistaa latenssin olemattomaksi
Mikä yhdistää sisäilma-anturia, lentokonetta, älypuhelinta ja paperikonetta? Ne kaikki ovat dataa tuottavia ja kuluttavia päätelaitteita, jotka tarvitsevat käyttötarkoituksesta ja käyttäjästä riippuen taakseen erilaisia verkkopalveluja.
Pekka Sivonen: Suomesta tekoälyä hyödyntävä yhteiskunta – 5G toimii veturina
Tekoäly ja alustatalous ovat hallituksen kärkihankkeita. Business Finlandin digijohtaja Pekka Sivonen kertoo lisää nykytilanteesta ja visiosta.
Telia 5G Areena 2.0 – Aki Riihilahti suunnittelee seuraavan tason stadionkokemusta
Millainen on seuraavan sukupolven stadion, ja millaisia suunnitelmia Aki Riihilahdella on Telia 5G Areenan varalle?
Aapiskukko 5G-verkossa – miten teknologia muuttaa koulunkäyntiä?
5G ja teknologia muuttavat myös koulunkäyntiä ja opetusta.
Kun TET-harjoittelussa on oikeasti siistiä: Arabian peruskoulun ysiluokkalaiset suunnittelevat VR-ympäristöä opetuskäyttöön
TET eli työelämään tutustuminen voi olla myös aidosti innostavaa, hyödyllistä ja konkreettista.
Telia esitteli ensimmäisenä Euroopassa 5G-palveluita live-verkossa
Telia toteutti ensimmäisenä Euroopassa tosielämän esimerkkejä 5G-palveluista toimivassa 5G-verkossa.