Liigan ePlayoffsit

Onnea Kärpät! Historian ensimmäinen Liigan ePlayoffsien voitto matkasi Ouluun. Katso myös Telia Esports Seriesin käynnissä olevat sarjat.

Kärpät voitti ePlayoffs-sarjan

Liiga ja Telia tarjosivat virtuaalista jääkiekkoviihdettä Liiga-faneille huhtikuun ajaksi, kun Liigan playoffsit pelattiin NHL 20 -konsolipelillä.

19-vuotias opiskelija ja urheilun ja e-urheilun seuraaja Miikka Kolehmainen vei Kärpät kevään 2020 ePlayoffs-sarjan voittoon. Kolehmaisen Kärpät kaatoi Aamulypsyn Tukenakin tunnetun Tuukka Ritokosken luotsaaman HIFK:n finaalisarjassa suoraan voitoin 2 – 0. 

Pronssiottelun vei nimiinsä HPK lukemin 4 - 2. HPK:n ohjaimessa nähtiin AHL:ssä kiekkoileva, HPK:n oma kasvatti Joni Tuulola. Vastustajaksi hän sai pronssiotteluun KooKoon, jota edusti 29-vuotias pesäpallotähti Sasu Toikka Kouvolan Pallonlyöjistä.

Kaikki ePlayoffs-sarjan ottelut ja tulokset löytyvät Telia Esport Seriesin sivuilta, teliaesportsseries.com. Tallenteet otteluista ovat nähtävissä mtv-palvelussa sekä Twitch-kanavalla.

Joukkueiden edustajat

Kukin 10 playoffs-joukkueesta nimesi oman edustustajansa viihteelliseen loppumittelöön ja mukana pelaamassa nähtiin niin ammattikiekkoilijoita kuin seuran kannattajiakin. Ammattijääkiekkoilijoista mukana olivat muun muassa vuoden 2019 MM-joukkueessa pelannut, kultaa Suomelle tuonut Harri Pesonen (JYP) sekä rapakon takana AHL-liigassa kiekkoilevat Joni Tuulola (HPK) ja Joona Luoto (Tappara). Muita ePlayoffs-pelaajia ovat mm. huippukokki Teemu Laurell (Lukko) ja muusikko-näyttelijä Sami Hintsanen (Ilves). 

Kysymyksiä ja vastauksia

Minkä tittelin ePlayoffsien voittaja voittaa? Onko kyseessä Liigan kauden 2019–2020 voittaja?

Varsinainen Liiga-kausi päättyi ennenaikaisesti ja mestaruus jätettiin jakamatta. Kukaan joukkueista ei siis saavuttanut kaudella 2019–20 Suomen mestaruutta eikä näin ollen voittanut myöskään Liigaa. ePlayoffsit ovat viihteellinen jatko päättyneelle Liiga-kaudelle, jossa voittaja ratkaistaan NHL 20 -peliä pelaamalla. Voittaja voittaa siis tämän ePlayoffs-turnauksen.

Millä perusteella pelaajat on valittu?

Jokainen seura on nimennyt itse oman edustuspelaajansa. Valintakriteereinä ovat olleet kokemus NHL 20 -pelistä sekä se, että rinnassa sykkii ”seurasydän” kyseiselle seuralle.

Laitteet pelaamiseen Telialta

Pelaajan työvälineet

Hyvät pelivälineet vauhdittavat matkaa huipulle. Meiltä löydät pelivälineet aina tietokoneista pelituoleihin ja lisätarvikkeisiin useilta huippumerkeiltä.

Tutustu ja tilaa