Lomalle lähdössä? Katso näppärät vinkit loma- ja poissaolotiedotteen tekemiseen Lue lisää

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Tältä sivulta löydät tiukkaa asiaa digitaalisen vallankumouksen ja maailman ilmiöistä. IoT, älykaupungit, robotiikka, 5G – lue lisää, opi ja inspiroidu!
Mitä haluaisit lukea?
Remeo testaa NB-IoT-teknologiaa roskalavojen paikannuksessa
Remeo kehittää yhdessä asiakkaittensa kanssa ratkaisuja, joilla eilisen roskat palautetaan hyötykäyttöön huomisen raaka-aineiksi.
Näin esineiden internet kehittyy – lue 10 trendiä, jotka muuttavat esineiden internetiä
Seuraavat viisi vuotta muuttavat esineiden internetin kehitystä ratkaisevasti. Muutokset liittyvät niin tekoälyyn kuin sensoreihin ja esimerkiksi datakauppaankin. Tutkimusyhtiö Gartner listasi lähitulevaisuuden kiinnostavimmat IoT-trendit.
NB-IoT yleistyy kumppanuuden voimalla
Telia kehittää NB-IoT-ratkaisuja yhteistyössä kymmenien muiden teknologiayritysten kanssa. Kumppaniverkoston rakentaminen auttaa tarjoamaan asiakkaillemme markkinoiden monipuolisimman IoT-ratkaisujen repertuaarin.
Näin ratkotaan todellisia konetarpeita
Rakennustyömaalla ympäristö muuttuu jatkuvasti. Laitteita ja koneita etsitään jatkuvasti. Cramo on testannut kaluston paikantamiseen Bluetoothia, rfid:tä ja WiFi-verkkoa, jotka vaativat kaikki paikallisen verkon pystyttämistä. NB-IoT ei sellaista tarvitse.
8 tapaa saada NB-IoT:llä silkkaa säästöä
Telian ja RD Velhon upouusien NB-IoT-sensoreiden avulla voit mitata melkein mitä tahansa etäisyyksistä pinnankorkeuteen Vuoden ikäistä tuotetta on tutkittu jo kahdeksassa eri käyttökohteessa. Tuotteen ensimmäisen toimintavuoden aikana seuraavien kahdeksan suureen ympärillä on aloitettu tutkimushankkeita. Keksitkö, miten voisit hyödyntää dataa omassa liiketoiminnassasi?
Kaupunki mittaa, ohjaa ja kehittää itseään
Ihmisvirtojen liikkeet paljastuvat anonymisoidusta väkijoukkodatasta ja pian Suomessa on puitteet yli miljardin laitteen kytkemiselle verkkoon. Tulevaisuuden teknologia on jo täällä.
NB-IoT synnyttää uudenlaista liiketoimintaa maailmalla
NB-IoT tiedonsiirtoteknologia on Suomessa tuttu älykirjelaatikoista. Maailmalla sillä varmistetaan niin erämaaretkeilyn turvallisuutta kuin vesijohtoverkoston toimivuuttakin.
Rakastunut kirjelaatikko, puhuva nosturi ja älykäs kaukolämpöverkko - Mitä täällä oikein tapahtuu?
Narrowband-IoT eli NB-IoT on tuonut älyn kaukolämpöverkkoon, ketjunosturiin ja kirjelaatikkoon. Tällä kansainvälisellä verkkoteknologialla voi kytkeä valtavan määrän laitteita verkkoon edullisesti ja luotettavasti, ja saatava data on reaaliaikaista.
Älynväläys kirjelaatikossa
Uusi NB-IoT-älykirjelaatikko varoittaa heti, kun laatikko alkaa täyttyä ja säästää kuljettajan myös turhalta reissulta, jos laatikko on tyhjä.
Konecranes testaa uutta NB-IoT -teknologiaa
Tehdashallissa liikkuvista kevytnosturijärjestelmistä on vaikea kerätä hyödyllistä dataa. Nyt yhdeksi vaihtoehdoksi nousee langaton NB-IoT-anturi.
Oulun Energia hamuaa dataa maan alta - Kaukolämpö singahtaa kohta pilveen?
Telian asiakasvastaava Raine Jurva odottaa kadulla malttamattomana, kun Oulun Energian asentaja Anssi Syrjälä kapuaa ylös kaukolämpöverkoston kaivosta Oulun keskustassa. ”Jep, kyllä me tänne sensori saadaan.”
Energiayhtiön visio: Tulevaisuuden älykaupunki tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa
Energiatoimialalla on paljon haasteita, mutta niitä voidaan selättää uuden teknologian, kuten Internet of Thingsin, avulla.
Internet of things helpottaa arkeasi
Kaupungilla jo testataan voisiko parkkipaikan bongata, varata ja maksaa etukäteen.
Telian ainutlaatuisessa IoT-pilotissa kytketään tuhat lammasta verkkoon
Puhtaanvalkoiset lampaat hyppivät vehreässä tunturimaisemassa, ja kellot kilkattavat tauotta.