Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telia Helsinki Data Center turvaa yrityksesi datan

Euroopan modernein datakeskus tuo tiedon säilyttämiseen ja hallintaan helppoutta, nopeutta ja turvaa. Katso ja kokeile, millaisesta laitetilaratkaisusta sinun yrityksesi hyötyisi.

luo turvallinen perusta yrityksesi datalle

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin avoin datakeskus, joka tarjoaa joustavia ja tietoturvallisia datakeskus- ja pilvipalveluita kaikille yrityksille ja organisaatioille. Datakeskus muodostaa myös alustan neljännen teollisen vallankumouksen synnyttämille palveluille kuten robotiikalle, IoT:lle ja 5G:lle. Neljäs teollinen vallankumous korostaa datan hyödyntämisen merkitystä liiketoiminnassa, jossa tiedon turvallinen säilytys, jalostaminen ja siirtäminen vaativat uusia ratkaisuja.

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme sinulle lisää uudesta datakeskuksesta ja sen palveluista.

Ota yhteyttä

What's all this? Switch to the English page
 
 

Telia Helsinki Data Centerin hyödyt sinulle

Hallinnoi datakeskuksen palveluita helposti

Miltä telia Helsinki Data Center näyttää?

Tietoa datakeskuspalveluista

Kokosimme sanastoon tärkeimpiä termejä Telia Helsinki Data Centeristä. Lue lisää uuden datakeskuksen ominaisuuksista tai tutustu yleisemmällä tasolla laitetilamaailman yksityiskohtiin.

Rack Unit (RU) eli räkkiyksikkö

Rack Unit (RU) on räkkimittayksikkö, jolla kerrotaan esimerkiksi laitekaapin tai yksittäisen laitteen korkeus. 1 RU on korkeudeltaan 1,75 tuumaa eli 44,45 mm. Esimerkiksi Telia Helsinki Data Centerin laitekaapeista Laitekaappi 52 RU on 52 räkkiyksikköä korkea, johon mahtuu noin 50 kpl yhden RU:n korkuista palvelinta tai muuta laitetta.

Asiakaskohtainen laitetila

Telia Helsinki Data Centerin tiloissa sijaitseva, asiakkaan oma konesali, joka suunnitellaan ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Ristikytkentähuone

Ulkopuolisten operaattoreiden valokaapelit päätetään Telia Helsinki Data Centerissä ristikytkentähuoneisiin (MeetMe-room). Ristikytkentähuoneita on neljä kappaletta ja ne sijaitsevat lähellä HDC:n sisään tulevia kaapeleita.

Telia Colocation

Yrityksille, yhteisöille ja operaattoreille tarkoitettu moderni laitetilapalvelu. Turvallinen tapa sijoittaa omaa palvelin- ja tietoliikennelaitteistoa Telian tarjoamiin tiloihin. Lue lisää Colocation-palvelusta

 

Virranjakoyksikkö (PDU, Power Distribution Unit)

Laitekaapit kalustetaan kahdella virranjakoyksiköllä (A + B). Laitekaappi 52 RU:ssa on 2 x 48 pistoketta ja Laitekaappi 12 RU:ssa on 2 x 13 pistoketta. Sähkönkulutus ja -käyttö mitataan ja raportoidaan laitekaappikohtaisesti ja kulutus veloitetaan kWh-perusteisesti. Vaihe-/pistokekohtaisen kulutuksen seurantaan soveltuvia PDU:ita on mahdollista tilata lisäpalveluna.

Sähkö- ja jäähdytyskapasiteetti

Jokaisessa laitekaapissa ja laitetilassa on vakiona tietty määrä sähkö- ja jäähdytyskapasiteettia (power and cooling capacity), jota ei voi ylittää ilman erillistä sopimista.

Asennuslattia

Telia Helsinki Data Centerissä jäähdytysilma johdetaan laitekaapeille asennuslattian alta. Sitä varten lattian alla on jäähdytysilmalle noin metri tyhjää tilaa. Asennuslattia koostuu 600 x 600 mm kokoisista, teräskehikon päällä olevista ritilälaatoista tai rei'itetyistä levyistä.

Varmennettu sähkönsyöttö

Datakeskuksen sähkönsyöttö toteutetaan kahdesta erillisestä syötöstä, joita varmistetaan UPS-laitteilla (Uninterruptible Power Supply) N+1 ja akustolla. N + 1 tarkoittaa sitä, että varmennuskapasiteettia on tarpeeksi, vaikka yksi laite rikkoontuisi. Varmennuksessa käytetään myös generaattoreita N+1. Esim. ”UPS 10 min/GEN N+1” tarkoittaa, että sähkönsyötössä on tarjolla 10 minuuttia akkuvarmennusaikaa ja lisäksi dieselgeneraattorit varmistavat sähkönsaannin yli 10 min. sähkökatkon aikana.