Lomalle lähdössä? Katso näppärät vinkit loma- ja poissaolotiedotteen tekemiseen Lue lisää

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

TURVAA SAITTISI SSL-VARMENTEELLA

Tee sivustostasi turvallinen Telia SSL-varmenteella.

Mikä on SSL-varmenne?

SSL-varmenne (Secure Socket Layer) on nettisivustolle asennettava teknologiaratkaisu, joka salaa selaimen ja käyttäjän välisen liikenteen. Se kertoo sivustolla vierailevalle, että kyseinen sivusto on luotettava. SSL-varmenteella varmistat ettei sinun ja asiakkaidesi väliset tiedot päädy vääriin käsiin.

Miksi hankkia SSL-varmenne?


Nettisivut, joilla ei ole SSL-varmennetta, tullaan luokittelemaan tietoturvariskiksi. Siksi on ehdottoman tärkeää varmistaa nettisivustosi luotettavuus. Kun hankit SSL-suojauksen (https) meiltä palveluna, saat turvallisuudesta kertovan HTTPS-tunnisteen samassa paketissa.

Mistä tiedän, onko verkkosivuni turvattu?


Voit tarkistaa, onko verkkosivustollasi SSL-suojaus kirjoittamalla selaimen osoiteriville verkko-osoitteen eteen https:// (esimerkiksi https://www.yritys.fi). Mikäli sivusto on suojattu, selain kertoo tämän usein vihreällä lukko-ikonilla. Mikäli verkko-osoitteen edessä on jokin muu merkki tai sivusto ei aukea ollenkaan, sivusto ei ole suojattu. 

SSL-sertifikaatti -hinnasto

Meiltä saat turvallisuudesta kertovan HTTPS-tunnisteen samassa paketissa, kun hankit luotettavan salauksen SSL-varmenteen.

SSL Certificate
Tilaa

Monipuoliset SSL/TLS-vaihtoehdot. Tutustu ja valitse itsellesi sopivin ratkaisu.

SSL Certificate
99,00
alkaen/vuosi
Multi SSL Certificate
Tilaa

Useamman sivun suojaamiseen esim. yritys.fi ja yritys.com.

 

Multi SSL Certificate
235,00
alkaen/vuosi
Wildcard SSL Certificate
Tilaa

Useamman alisivun suojaamiseen esim. extra.yritys.fi ja kauppa.yritys.fi.

Wildcard SSL Certificate
390,00
alkaen/vuosi

Tarvitsetko apua sertifikaatin valitsemisessa? Ota yhteyttä

Helppoa sertifikaattien hallintaa

Maksuttomalla varmennetyökalulla hallitset helposti kaikkia sertifikaattejasi yhdessä paikassa. Pysyt ajan tasalla sertifikaattiesi tilasta, uusit vanhenevat varmenteet ja tarpeen tullen ostat myös uusia.

Tilaa ilmainen hallintatyökalu

apua SSl-palvelinvarmenteen kanssa

Löydät SSL-palvelinvarmenteen ohjevideoita sekä palvelinkohtaisia asennusohjeet asiakastuestamme.

SSL-varmenteen ohjeet

Usein kysyttyä SSL:stä

Mikä on SSL-varmenne?

SSL-varmenne (secure socket layer) on nettisivustolle asennettava teknologiaratkaisu, joka salaa selaimen ja käyttäjän välisen liikenteen. Se kertoo sivustolla vierailevalle, että kyseinen sivusto on luotettava.

Modernimpi nimi olisi TLS-varmenne (transport layer security), mutta vanha nimitys SSL on puhekieleen vakiintunut termi, joten sitä käytetään.

Mihin tarvitsen SSL-varmennetta?

SSL-varmennetta ovat jo pitkään käyttäneet verkkokaupat ja pankit. Ne ovat halunneet varmistaa, etteivät asiakkaiden tiedot päädy vääriin käsiin.

Vuodesta 2017 lähtien SSL-varmenteiden merkitys korostuu, kun nettiselaimet alkavat ilmoittaa käyttäjilleen, että ilman SSL-varmennetta toimivat sivustot ovat epäluotettavia.

Esimerkiksi Google on kertonut, että sen tarkoituksena on tehdä palvelinvarmenteista normi. Tämä tapahtuu heikentämällä ilman varmennetta toimivien sivustojen mainetta. Google on rajoittanut esimerkiksi sijaintitiedon hyödyntämistä sellaisilla sivustoilla, joilla ei ole käytössään SSL-varmennetta.

Mitä eroa on EV-, OV- ja DV-tason sertifikaateilla?

Lyhenteet kertovat, kuinka tarkasti varmennetta hakeva taho tunnistetaan ja kuinka luotettava se on.

EV-sertifikaatti (Extended Validation) on tunnistuksen korkein taso. Sen saaminen edellyttää sekä varmennetta hakevan organisaation ja sivustoa pyörittävän palvelimen tunnistusta.

Selaimessa EV-sertifikaatti näkyy käyttäjälle vihreänä lukkona sekä sivuston omistavan yrityksen tietoina. EV-varmenteen voi tilata maksimissaan kahdeksi vuodeksi.

OV-sertifikaatti (Organisation Validation) on toiseksi korkein taso. OV-varmenteen hankkineiden sivustojen omistustietojen sijaan käyttäjille näytetään ainoastaan vihreä lukko. Tämän vaihtoehdon etuna EV-sertifikaattiin nähden on mahdollisuus suojata useita aliosoitteita (esimerkiksi yritys.fi ja blogit.yritys.fi) samalla wildcard-sertifikaatilla. OV-varmenteen voi tilata maksimissaan kolmeksi vuodeksi.

DV-sertifikaatti (Domain Validation) on tunnistuksen matalin taso. Tässä vaihtoehdossa vain varmennetta hakevan tahon mahdollisuus käyttää sivustoa pyörittävää palvelinta tarkastetaan.

Miksi OV- ja EV-tason sertifikaatit siis edellyttävät tunnistusta?

Täydellisestikään salatusta yhteydestä ei ole hyötyä, jos kriittiset tiedot lähetetään vääriin käsiin. DV-tasossa ei ole varmuutta siitä, että kyseinen organisaatio, esimerkiksi verkkokauppa on olemassa. OV- ja EV-tason sertifikaateissa varmistetaan aina organisaation julkisista lähteistä.

Miten SSL asennetaan palvelimelle?

Asennusprosessi vaihtelee palvelinkohtaisesti. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Mikä on Certificate Authority?

Certificate Authority tarkoittaa yritystä, joka voi myöntää nettiselaimiin asennettavia SSL-varmenteita. Jotta nämä yritykset saavat tähän luvan, on selainvalmistajien hyväksymän riippumattoman tarkastajan auditoitava varmenteiden myöntäjä vuosittain.

Miten selaimet voivat tunnistaa luotettavat nettisivustot?

Varmenteiden myöntäjät, kuten Telia, pitävät hallussaan juurivarmenteeksi kutsuttua tunnistetta. Juurivarmenne asennetaan maailman suurimpiin selaimiin ja sivustolle myönnettävät SSL-sertifikaatit allekirjoitetaan juurivarmenteella. Näin tieto luotettavasta tunnistuksesta välittyy internetin käyttäjälle.

SSL error! Selain yrittää estää pääsyn sivustolle, miksi?

Tyypillisin syy virheilmoitukseen on, että sertifikaatti on myönnetty eri URL:lle kuin mihin kävijä ohjataan (name mismatch error). Silloin selain ilmoittaa virheestä. Tämä voidaan korjata ohjaamalla kaikki liikenne oikean URL:n alaisuuteen.

Toinen yleinen ongelma on luottamusvirhe (SSL certificate for this site is not trusted). Tämä tarkoittaa, että sivuston SSL-sertifikaatti on kotikutoinen tai asennettu väärin.

SSL-varmenteita voi tehdä myös itse, mutta tällaisilla varmenteilla ei ole selainten luottamusta. Selaimet esittävät itse luodut sertifikaatit epäluotettavina ja näytölle tulevaa virheilmoitusta on vaikea ohittaa.

Toinen ”SSL certificate for this site is not trusted ”-virheilmoituksen aiheuttaja on virhe varmennetta asentaessa. Varmenteen toimivuus edellyttää kolmeportaista tunnistusta. Sivustolle asennettavan yksilöllinen SSL-varmenne on allekirjoitettava juurivarmenteen luottamuksen sisältävällä välivarmenteella (intermediate certificate).

Selaintuki

Telian SSL -palvelun selain- ja käyttöjärjestelmä

Selain Käyttöjärjestelmä Muu

Internet Explorer

Linux

Java

Edge

iOS  

Firefox

OS X  

Chrome

Windows  

Safari

   

Opera

   

iOS Safari

   

Opera Mini

   

Android Browser

   

Opera Mobile

   

Chrome for Android

   

SSL-varmenteet toimivat 99,9 % internetkäyttäjistä ja sertifikaatit suojaavat tuhansia verkkosivustoja.

Asiakastarinoita

Telian SSL suojaa yli 22 000 jyväskyläläisopiskelijan tiedot

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä suojaa verkkosivustonsa tiedot nyt Telian SSL-varmenteella.

Lue lisää

Maineikas Marttiini suojaa verkkokauppansa Telian SSL-varmenteella

Puukkovalmistaja Marttiinin digipäällikkö Ari Paksuniemi uskoo, että tarve verkkoliikenteen salaamiselle kasvaa tulevaisuudessa.

Lue lisää

Turun kaupunki suojaa terveystietonsa Telian SSL-varmenteella

SSL-salauksen ansiosta netissä voi käsitellä arkaluontoistakin dataa turvallisesti.

Lue lisää

Katso lisää
Henri Jacobsson

Tarve sähköpostien salaamiselle on kasvanut – uhkana jopa miljoonien sakot

Miten voi varmistaa, että sähköpostin lähettäjä on se joka väittää olevansa?

Lue lisää

SSL-testi paljastaa: suomalaissivustojen salaus on retuperällä

Telia on puolen vuoden ajan tarjonnut sivustollaan mahdollisuuden tarkastaa, onko tietyllä sivustolla SSL-varmenne. Yli 40 prosenttia testatuista sivustoista ei salaa liikennettään.

Lue lisää

SSL

Kustannustehokkuus sen ratkaisi – Arek valitsi Telian SSL-varmenteen

Eläkevakuutusyhtiöiden tietojärjestelmiin erikoistuneelle Arekille luotettava SSL-salaus on ainoa vaihtoehto.

Lue lisää

SSL-sanasto

Nämä ovat SSL:n tärkeimmät termit

Ota SSL-sanasto haltuun.

Lue lisää

SSL

SSL-varmenne on verkkosivuston henkilöllisyystodistus

SSL tunnetaan erityisesti tapana salata verkkoliikenne selaimen ja palvelimen välillä, mutta varmenteet toimivat myös sivustojen henkilöllisyystodistuksina.

Lue lisää

Not Secure Chrome

Vuosi vaihtui – leimaako Google nyt sivustosi tietoturvariskiksi?

Mitkä sivut Chrome leimaa vuoden 2017 alusta tietoturvariskeiksi?

Lue lisää

Näytä vähemmän