Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

SD-WAN yhdistää toimipisteesi joustavasti

Digitalisaatiossa sopeutuvuus on avainasemassa. SD-WAN-yritysverkkopalvelu mukautuu tehokkaasti liiketoimintasi ja toimipisteidesi tarpeisiin.

Mihin kaikkeen SD-WAN on the one?

Unohda yhteyksien ja päätelaitteiden hallinta, SD-WAN-yritysverkkoa ohjaat keskitetysti pilvestä. Ohjelmoitava yritysverkko muodostetaan virtuaalisesti minkä tahansa IP-yhteyksien päälle, joten voit vapaasti hyödyntää tarpeisiisi parhaiten sopivaa yhteyttä miltä tahansa palveluntarjoajalta. Verkkotoiminnallisuuden automatisoitumisen ansiosta verkko mukautuu nopeasti ja joustavasti liiketoimintasi tarpeisiin.

Palvelun hyödyt sinulle

Digitalisoituva liiketoiminta – Verkko muutoksen ytimessä

Liiketoimintaympäristön muutosnopeus kiihtyy digitalisaation ja uusien teknologioiden myötä, ja samalla verkko nousee entistäkin tärkeämpään rooliin. Kesäkuussa 2018 järjestetyssä webinaarissa Telian asiantuntijat keskustelivat siitä, miten yritysverkon tulee kehittyä, jotta se vastaa liiketoiminnan nopeasti muuttuviin tarpeisiin.

Katso webinaarin tallenne

Mihin SD-WAN:ia voi käyttää?

Käytä pilvipohjaista yritysverkkoa joko itsenäisenä tai osana useasta yritysverkkopalvelusta muodostuvaa kokonaisuutta.

Mitä SD-WAN sisältää?

Perusominaisuudet
  • IPSec-salattu yritysverkko minkä tahansa IP-yhteyksien* päälle.
  • Liikenteen ohjaus internetiin suoraan toimipisteestä yksinkertaisen palomuurin läpi.
  • Reaaliaikainen tilannekuva helppokäyttöisen itsepalveluportaalin kautta.

 

  • Tilaus itsepalveluna, nopea toimitus ja yksinkertainen käyttöönotto.
  • A24h päätelaitteen palvelutaso

* Huom. IP-yhteydet eivät kuulu palveluun, vaan ne tulee hankkia erikseen. Telia tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia yhteyksiä.

Lisäpalvelut
  • Laajennettu tilannekuva
  • Politiikkapohjainen ohjaus
  • DataNet-integraatio
  • Parempi palvelutaso passiivisella tai aktiivisella varalaitteella
  • Kahden IP-yhteyden tuki

Lue lisää

Mietityttävätkö verkon mahdollisuudet?

Maailma muuttuu digitalisaation myötä ja myös tarpeet verkoille muuttuvat. Lataa ilmainen white paper ja tutustu verkon merkitykseen digitalisoituvassa maailmassa. Raportti on englanninkielinen.

Usein kysyttyä

Millaisen internetyhteyden päällä SD-WAN toimii?

SD-WAN toimii minkä tahansa operaattorin IP-yhteyksien päällä, olivat ne sitten julkisia tai yksityisiä, kiinteitä tai langattomia. Jos toimipisteen lähiverkossa olevia palveluita halutaan käyttää muista toimipisteistä, tulee yhteydessä olla vähintään yksi julkinen IP-osoite.

Miten siirryn nykyisestä yritysverkostani SD-WAN:iin?

SD-WAN-palvelu integroituu saumattomasti olemassa oleviin yritysverkkopalveluihin. SD-WAN:in avulla voidaan esimerkiksi liittää osa toimipisteistä osaksi asiakkaan DataNet-verkkoa. Siirtymä SD-WAN:iin tapahtuukin yleensä vaiheittain, siten että SD-WAN otetaan ensin käyttöön vaikkapa myyntikonttoreissa ja liikkuvissa toimipisteissä. Tämän jälkeen SD-WAN:in käyttöä voidaan laajentaa joko korvaamalla lopuissakin toimipisteissä olemassa oleva yritysverkkopalvelu, tai siirtymällä hybridiverkkoon, joissa SD-WAN-palvelu hyödyntää sekä DataNetiä että internetyhteyksiä samassa toimipisteessä.

Miten SD-WAN-verkon toimivuus voidaan varmistaa?

SD-WAN on pilvipohjainen yritysverkkopalvelu, jonka sydän on Telian konesalissa sijaitseva kytkentäydin, joka on kahdennettu ja jatkuvassa valvonnassa. Kunkin toimipisteen käytettävyys puolestaan riippuu sekä internetyhteyksien että asiakaslaitteen toimivuudesta. SD-WAN tukee luontaisesti internetyhteyden kahdentamista, mikä vähentää internetyhteyden käytettävyyteen liittyvää riskiä. Kahdennus on aktiivinen, jolloin toimipisteen yhteyksien kapasiteetti on jatkuvasti täysimääräisesti käytössä. Lisäksi toimipisteeseen voidaan toimittaa passiivinen varalaite.

Millaisia tietoturvapalveluita SD-WAN:iin on saatavilla?

Ohjelmoitavassa yritysverkossa verkottaminen ja tietoturva sulautuvat yhteen. SD-WAN-palvelussa tietoturva on sisäänrakennettu verkkoratkaisuun ja keskitetyn hallinnan piirissä, jolloin tarve erillisten tietoturvapalveluiden käytölle vähenee. Asiakkaan niin halutessa voidaan SD-WAN-palvelun yhteydessä kuitenkin hyödyntää toimipisteistä, asiakkaan datakeskuksesta tai Telian verkosta tarjottavia, edistyneitä tietoturvapalveluita.

Miten SD-WAN-palvelu on hinnoiteltu?

Ketteränä pilvipalveluna myös hinnoittelumme on mahdollisimman joustava – maksat vain kun palvelu on käytössäsi. Palvelumme perushinta skaalautuu toimipisteiden lukumäärän mukaan, minkä lisäksi toimipisteen vaatimusten mukaan valitaan kuhunkin toimipisteeseen sopiva toimipistepaketti. Saatavilla on myös välittömästi käyttöön otettavissa olevia lisäpalveluita.