Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Karttanäkymät turvassa pilvessä

Telia INcloud 9 -pilvipalvelu pitää Suomen suosituimman maastokarttasovelluksen, Karttaselaimen, asiakaskartat ja -tiedot tallessa ja aina nopeasti saatavilla.

Metsästäjän pitää nähdä, onko lähimaastossa isoja kiviä, polkuja tai ojia. Retkeilijät kaipaavat lähimmän retkimajan sijaintia. Maastossa liikkujat tarvitsevat mahdollisimman tarkat kartat suunnistamiseen. Tästä syystä oululainen AccelBit Oy päätti aloittaa vuonna 2009 Karttaselain-sovelluksen kehittämisen.

”Sovelluksessa on tarkimmat maasto-, meri- ja kaupunkikartat aina käyttäjien ulottuvilla. Asiakkaitamme ovat kaikki luonnossa liikkujat, kuten kalastajat, metsästäjät ja ammattikäyttäjät metsä- ja kiinteistöalalla”, kertoo AccelBitin toimitusjohtaja Jukka Hietanen.

Ilmaisessa Karttaselaimessa näkymän voi valita käytön mukaan ja tallentaa omia kohteita, esimerkiksi parhaimmat kalastus- tai marjastuspaikat. Ylhäältäpäin kuvattu näkymä on hyvin tarkka: siinä näkyy erilainen puusto, ojat, kivet, veden syvyys ja korkeuskäyrät. Toimiakseen sovellus vaatii verkkoyhteyden, mutta offline-kartat saa käyttöönsä lisätilauksella.

Tämän lisäksi sovelluksessa on henkilö- ja lemmikkipaikantimet, eli kartalta näkee, missä oma lemmikki liikkuu. Tulevaisuudessa kehitystyötä on tarkoitus tehdä niin, että myös ajoneuvoseuranta ja paikkatietojen jakaminen ryhmille olisi mahdollista.

”Kehitämme sovellusta jatkuvasti. Jatkossa käyttäjät voivat lisätä karttoihin entistä monipuolisemmin omaa sisältöä, kuten kuvia tai yrityksen omia aineistoja. Tavoitteena on myös, että karttanäkymiä saisi monipuolisesti muualtakin kuin Suomesta”, visioi Hietanen.

Pilvipalvelun valinnassa korostuivat suorituskyky ja luotettavuus. Haasteena oli saada ladattavat kartat ja käyttäjien tallentamat tiedot mahdollisimman turvalliseen paikkaan, mistä ne ovat ladattavissa ilman viiveitä. Kotimainen Telia INcloud 9 -pilviekosysteemi säilyttää kaiken datan Suomessa Telia Inmics-Nebulan kahdessa omassa konesalissa.

”Palvelu on ollut erittäin suorituskykyinen ja käyttöönotto oli todella helppoa. Telian osaaminen etenkin palveluiden infrastruktuurin kehittämisessä on ollut ensiluokkaista. Prepaid-hinnoittelun avulla myös kustannukset pysyvät matalina”, kertoo Hietanen.

Tällä hetkellä Karttaselain-sovelluksella on yli puoli miljoonaa latausta ja satoja tuhansia käyttäjiä vuosittain, mutta tämä on vasta alkua.

”Telia INcloud 9:n skaalautuvuuden ja laajojen toiminnallisuuksien takia hyödynnämme palvelua varmasti myös jatkossa, kun viemme Karttaselainta eteenpäin. Telian hyvä osaaminen esimerkiksi Amazonin ratkaisuissa auttaa palvelun monipuolisessa kehittämisessä”, pohtii Hietanen.


Telia Inmics-Nebula toimittaa Telia INcloud 9 -palvelun, joka on OpenStack-teknologiaan perustuva kotimainen seuraavan sukupolven pilviratkaisu. Palvelu kuuluu laatustandardi ISO 27001 piiriin ja siinä on minuuttikohtainen hinnoittelu ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Kiinnostuitko?

Tutustu tarkemmin palvelun käyttömahdollisuuksiin.

Lue lisää

Artikkelin aihealueet

Asiakastarinat Pilvipalvelut Yrittäjän ratkaisut
Lisää samasta aiheesta
Katse taivaalle – dronet laajentavat näkökenttäämme 360 astetta
Uuden yrittäjän työkalut
Microsoft Teams – näin pääset alkuun
Skype for Businessin aikakausi on ohi – tervetuloa Teams
Telia tarjoaa nettiyhteydet Pöllölaakson pienyrityksille
Näin ratkotaan todellisia konetarpeita
Tiitus yhdistää opiskelijat ja työnantajat
Vapo hyötyy ICT-ratkaisuiden keskittämisestä
Edellinen artikkeli
Länsimetro muutti espoolaisten liikkumista - Telian uusi datapalvelu seuloi miljoonia matkoja
Helsingin Seudun Liikenne otti avuksi Telian uuden datapalvelun selvittäessään, miten länsimetro on ...
Seuraava artikkeli
5G rakentaa meille uuden maailman – mutta täydellinen resepti vaatii useamman kuin yhden ainesosan
Komponentit etenevät kokoonpanolinjalla katkottomasti kohti määränpäätään työntekijöiden ...