Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Tiesithän, että voit tehdä muutokset liittymiisi ja hakea lisää maksuaikaa helposti Yritysportaalissa. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Case: Metsäkeskus

2 min

Sonera on nyt Telia.

Telia Cygate toteutti mittavan tietoliikenne- ja verkkoteknisen erotuksen, kun Suomen metsäkeskus aloitti organisaatiomuutoksen myötä yksikköjen eriyttämisen. Tavoitteena oli ottaa käyttöön ajan tasalla olevat tietoliikennekytkimet, standardoitu kytkinverkko ja kytkinlaitteiden konfiguraatiot molempiin yksiköihin, sekä liittää kytkimet Telia Cygaten hallinta- ja valvontapalveluun.

Suomen metsäkeskus hoitaa metsien kestävään hoitoon ja käyttöön, metsien monimuotoisuuden säilyttämiseen sekä metsiin perustuvien elinkeinojen edistämiseen liittyviä tehtäviä. Suomen metsäkeskus fuusioitui vuoden 2012 alusta yhdeksi isoksi organisaatioksi, jolloin 13 alueellista metsäkeskusta yhdistyivät yhdeksi valtakunnalliseksi metsäkeskukseksi.

Fuusioitumisen myötä edessä oli organisaatiomuutos, kun julkiset palvelut ja liiketoimintayksikkö eriytettiin toisistaan. Yksiköiden yhteisten toimipaikkojen tietoliikenteet eriytettiin Telia Cygaten avustuksella.

"Tavoitteemme oli saada verkkomme maanlaajuisesti hallintaan. Kahden erillisen verkon rakentaminen oli merkittävä ja välttämätön ympäristömuutos", kuvailee tietohallintoasiantuntija Sisko Päiviö-Laitinen Suomen metsäkeskuksesta.

Verkkojen rakentamisvaiheessa Telia Cygate toimitti uudet tietoliikennekytkimet, hallintayhteydet sekä käynnisti kytkimien hallinta- ja valvontapalvelut yhteistyössä TeliaSoneran kanssa. Kun ennen pärjättiin noin 150 kytkimellä, nyt niitä tarvittiin noin 300. Yhteistyössä TeliaSoneran kanssa toimitettiin myös uusia tietoliikenneliittymiä.

Ratkaisun myötä työasemat ja muut laitteet ovat nyt kytkettyinä toimipaikoissa organisaation kesken omiin kytkimiin. Tämä mahdollistaa tietoteknisen eriyttämisen jatkumisen.

Telia Cygaten hallinta- ja valvontapalvelu säästää resursseja

Kytkinten valvonta- ja ylläpitovastuu siirtyi projektin myötä Telia Cygatelle. Jatkossa esimerkiksi muutoksenhallinta vie huomattavasti vähemmän Suomen metsäkeskuksen omia resursseja.

"Kytkinten vikaantuessa palautamme palvelun etähallinnan keinoin. Etähallinta mahdollistaa lisäksi kytkinten asetusten päivittämisen asiakkaan eriyttämisprojektin edetessä sekä mahdolliset jatkomuutokset", valaisee Telia Cygaten projektipäällikkö Aki Nordlund.

Suomen metsäkeskuksen Päiviö-Laitisen mukaan Telia Cygaten joustava toiminta mahdollisti projektin onnistuneen läpiviennin. Yliheitostakin selvittiin ilman kriittisiä vaiheita, sillä siihen varauduttiin parilla pilottitoimipaikalla sekä hyvällä suunnittelulla.

"Seuraavaksi kaikille toimipaikoille toimitetaan omat eriytetyt tietoliikenneliittymät. Tavoite on ensi vuoden aikana saada yksiköt teknisesti täysin erilleen toisistaan", Päiviö-Laitinen linjaa.

Tarve

Suomen metsäkeskuksen julkisen ja liiketoiminnallisen puolen eriyttäminen alueellisten organisaatioiden fuusion myötä ensin tietoliikenteen tasolla.

Ratkaisu

Tietoliikenne- ja verkkotekninen erotus. Telia Cygate vastasi kytkimien käyttöönotosta ja käynnisti kytkimien hallinta- ja valvontapalvelun, mikä säästää molempien eriytettyjen organisaatioiden resursseja.

Metsäkeskus

Suomen Metsäkeskuksen tehtävänä on metsiin perustuvien elinkeinojen edistäminen, metsiä koskevan lainsäädännön toimeenpano ja metsätietoihin liittyvien tehtävien hoitaminen. Metsäkeskuksessa toimii kaksi toisistaan erillistä yksikköä: julkiset palvelut ja liiketoimintayksikkö Metsäpalvelut.

Yhdessä parempia palveluita

Telia Cygate on Soneran tytäryhtiö, ja yhdessä pystymme tarjoamaan entistäkin monimuotoisemmat asiakasratkaisut. Telia Cygaten palvelut ja osaaminen varmistavat yrityksellesi tietoturvalliset verkko-, konesali- ja pilvitoteutukset.

Kiinnostuitko hallinta- ja valvontapalvelusta?

Jätä yhteystietosi meille, niin olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteystietosi meille
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Asiakastarinat
Edellinen artikkeli
Case: Fintoto
Mikä yhdistää ravihevoset ja Cygaten? Oikea vastaus on Toto-pelit, jotka pyörivät Cygaten ...
Seuraava artikkeli
Laskutuspalveluiden kokonaisratkaisu tuo kustannussäästöjä sekä helpottaa laskujen seurantaa