Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Tiesithän, että voit tehdä muutokset liittymiisi ja hakea lisää maksuaikaa helposti Yritysportaalissa. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Case: Fintoto

3 min

Sonera on nyt Telia.

Raviradoilla raveja seuraa vuosittain 730 000 katsojaa, ja se on Suomen toiseksi seuratuin urheilulaji katsojamäärillä mitattuna. Suomessa jännittävät Toto-pelit järjestää yksinoikeudella Fintoto Oy, joka tulouttaa pelivaihdosta syntyviä varoja hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen Suomessa.

Pelien häiriötön toiminta ja korkea suorituskyky ovat Fintotolle kriittisen tärkeitä. Vanhan järjestelmän kasvava kuormitus, uudet pelit ja halua luopua omasta konesalista johtivat siihen, että ravikansan pelaaminen radoilla, internetissä ja pelipisteissä pyörii nyt uusituilla alustoilla Telia Cygaten konesalissa.

Uudelleen ajattelu säästi kustannuksia

Fintoton ja Telia Cygaten yhteistyö alkoi, kun Telia Cygate voitti nettipelijärjestelmän kilpailutuksen vuonna 2011. Telia Cygaten hyvät referenssit ja erinomaiset asiakastyytyväisyysmittausten tulokset asettivat Fintoton ICT-johtaja Anna-Leena Ruuthin odotukset korkealle.

"Halusimme keskittää oman väkemme resurssit lähelle varsinaista liiketoimintaamme – ei laiteratkaisuiden suunnitteluun tai ylläpitoon. Tarvitsimme joustavan partnerin, joka pystyy nopeisiin liikkeisiin auttaessaan meitä internetin maailmassa sekä yhteyksien toimivuuden että tietoturvan osalta", hän taustoittaa.

Aluksi Telia Cygaten hoitoon siirtyivät Fintoton sähköisten kanavien laitteet ja alustat. "Rakensimme sähköisille kanaville uudet ympäristöt Telia Cygaten konesaliin, ja sen myötä järjestelmän suorituskyky parani olennaisesti. Tämä yhdistettynä tietokantalisenssien optimointiin toi asiakkaalle selkeitä kustannussäästöjä", kuvailee Telia Cygaten tekninen asiakkuuspäällikkö Eero Luostarinen.

Kesällä 2014 yhteistyö laajentui, kun myös keskustotojärjestelmän laitteet siirtyivät Telia Cygaten konesaliin. Jatkossa tarkoitus on siirtää vielä loputkin liitännäiskomponentit Telia Cygaten hoidettavaksi.

Telia Cygatelta bonuksena raviasiantuntemusta

Yhteistyön edetessä vastaan on tullut onnistumisten lisäksi haasteita, joiden ratkaisemisessa osapuolten saumattomalla yhteistyöllä on ollut suuri merkitys.

"Telia Cygate on osoittautunut osaavaksi ja luotettavaksi partneriksi, jolle olemme kyllin tärkeitä. Voimme edetä luottavaisin mielin, kun on tunne, että Telia Cygaten väki hoitaa meidän ympäristöämme kuin omaansa. Yhteyshenkilöt ovat pysyneet samoina myyntivaiheesta lähtien, joten olemme oppineet tuntemaan toisemme ja toimintatapamme", kiittelee Ruuth.

Ruuth puhuu Telia Cygaten toimintamallista, johon kuuluu teknisen asiakkuuspäällikön jatkuva rooli, eli projektin alkuun nimetyt henkilöt vetävät ja jatkavat asiakkuutta. Luostarisen tiimi on siis hoitanut Fintoton asiakkuutta myyntivaiheesta lähtien. Fintoto on ollut Luostariselle erityisen mieluinen asiakas siksikin, että hän on itse raviharrastaja ja tunsi entuudestaan yrityksen bisneksen.

"Osaamisemme ja palveluportfoliomme ovat istuneet Fintoton tarpeisiin osuvasti. Meillä on parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa ja kehittää yhteistyötä", kehuu Luostarinen.

Tarve

Korkeaa suorituskykyä, joka takaa nettipelien ja totojärjestelmän häiriöttömän toiminnan erityisesti myös pelien kiinnimenon aikaan.

Ratkaisu

Sähköisten kanavien laitteet ja alustat ja lopuksi myös keskustotojärjestelmän laitteet siirrettiin Telia Cygaten hoivaan. Ravikansan pelaaminen radoilla, internetissä ja pelipisteissä pyörii nyt uusituilla alustoilla Telia Cygaten konesalissa.

Fintoto

Fintotolle on annettu arpajaislaissa yksinoikeus Toto-pelien järjestämiseen Suomessa. Yrityksen erityistehtävänä on järjestää Toto-pelit vastuullisesti ja tehokkaasti sekä tulouttaa pelivaihdosta syntyviä varoja hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen Suomessa. Fintoto tukee hevostalouden monitahoista ekosysteemiä: hevosen hyvinvointia, hevosharrastajia sekä hevosista elantonsa saavia.

Yhdessä parempia palveluita

Telia Cygate on Soneran tytäryhtiö, ja yhdessä pystymme tarjoamaan entistäkin monimuotoisemmat asiakasratkaisut. Telia Cygaten palvelut ja osaaminen varmistavat yrityksellesi tietoturvalliset verkko-, konesali- ja pilvitoteutukset.

Kiinnostuitko konesalipalveluista?

Jätä yhteystietosi meille, niin olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteystietosi meille
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Asiakastarinat
Edellinen artikkeli
Case: Paytrail
Cygate toteutti Paytrailille kahden konesalin ratkaisun, jolla liiketoiminnan jatkuvuus varmistuu ...
Seuraava artikkeli
Case: Metsäkeskus
Cygate toteutti mittavan tietoliikenne- ja verkkoteknisen erotuksen, kun Suomen metsäkeskus aloitti ...