Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Laskutuspalveluiden kokonaisratkaisu tuo kustannussäästöjä sekä helpottaa laskujen seurantaa

2 min

Sonera on nyt Telia.

Kymenlaakson Sähkö ja Sonera ovat solmineet vuoteen 2021 ulottuvan sopimuksen laskujen välityksestä sekä perintäpalveluista. Myös ostolaskut sekä esimerkiksi erilaiset sopimus- ja vahvistusdokumentit lähetetään saman palvelun kautta. Ratkaisu toi mukanaan merkittäviä kustannussäästöjä Kymenlaakso Sähkölle, ja toiminta tehostui automatisoinnin ansiosta. Palvelukokonaisuuden tuottaa yksi toimittaja aiemman kolmen sijaan.

Palveluntarjoajan valintaan vaikutti Soneran pitkä kokemus laskutuksen parista. Soneralla on omia, laskutettavia asiakkaita 4,5 miljoonaa ja Sonera toimittaa Suomessa 25 miljoonaa laskua vuodessa.

”Positiivista toteutuksessa on ollut selkeä hinnoittelu, jonka ansiosta kustannusten seuraaminen on nyt helpompaa kuin ennen. Pääsemme myös erityisesti myyntilaskujen osalta näkemään, onko laskut toimitettu pankkiin tai ovatko ne lähteneet postiin. Toteutukseen sisältyvä perintäpalvelu puolestaan on ollut joustava etenkin muutoksissa. Sonera valikoitui palveluntarjoajaksi hyvän kokonaisratkaisun johdosta”, palvelupäällikkö Virpi Hanski Kymenlaakson Sähköstä kertoo.

Sähköistä laskutusta Kymenlaakson Sähkö on hyödyntänyt useita vuosia. Sen hyötyjä paperilaskuihin verrattuna ovat Hanskin mukaan muun muassa kustannussäästöt sekä arkistoinnin helppous.

Haaste

Palveluilla oli kolme eri toimittajaa, ja hinnoitteluun kaivattiin selkeämpää otetta. Palveluita ei hankittu yhtenä kokonaisuutena.

Ratkaisu

Sonera vastaa sekä laskujen välityksestä että perintäpalveluista. Myös ostolaskut ja esimerkiksi erilaiset sopimus- sekä vahvistusdokumentit lähetetään saman palvelun kautta.

Hyödyt

Hinnoittelu on selkeää, ja kustannusten seuraaminen on helpompaa kuin ennen. Palvelu muodostuu yhden toimittajan kustannustehokkaasta kokonaisratkaisusta. Toiminta on tehostunut automatisoinnin kautta, ja sähköinen laskutus tuo kustannussäästöjä sekä helpottaa arkistointia.

Kiinnostuitko sähköisestä laskutuksesta?

Jätä yhteystietosi meille, niin olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteystietosi meille
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Asiakastarinat
Edellinen artikkeli
Case: Metsäkeskus
Cygate toteutti mittavan tietoliikenne- ja verkkoteknisen erotuksen, kun Suomen metsäkeskus aloitti ...
Seuraava artikkeli
Uusi, digitaalisempi ammattikorkeakoulu
Satakunnan ammattikorkeakoulu uudisti koulutustarjontaansa isolla kädellä digitaaliseksi. ...