AppleMacBook Pro 13,3" M1 (2020) 256 GtMYD82KS/A

 • Huippunopea M1-siru määrittelee tehokkuuden uudelleen
 • Jopa 20 tunnin akunkeston ansiosta virta ei lopu kesken
 • Tyylikäs Retina-näyttö takaa terävät tekstit, kirkkaat valkoiset, tummat mustat ja erinomaisen resoluution

VäriTähtiharmaa

Selvitetään verkkosaatavuutta...

Selvitetään myymäläsaatavuutta...

  • 13,3"

   Näytön koko

  • Apple M1

   Suoritin

  • 8 Gt

   Keskusmuisti

  • 256 Gt SSD

   Kiintolevy

  Apple MacBook Pro 13,3" M1 (2020)

  Täysiverinen Pro: M1-siru määrittelee kokonaan uudelleen 13 tuuman MacBook Pron vauhdin ja tehot. Jopa 2,8 kertaa parempi prosessorin suorituskyky kuin edellisessä sukupolvessa. Jopa 5 kertaa nopeammat grafiikat. Kaikkien aiko­jen edistyksellisin Neural Engine, joka mahdollistaa jopa 11 kertaa nopeamman kone­oppimisen. Ja jopa 20 tunnin akunkesto, enemmän kuin missään Macissa ikinä.

  M1-siru

  Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille: sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle. M1-siru tekee MacBook Prosta äärimmäisen nopean ja tehokkaan. Sen 8-ytiminen prosessori suoriutuu monimutkaisista työnkuluista ja vaativista tehtävistä leikiten ja uskomattoman energia­tehokkaasti. Kaikkiaan prosessointiteho on jopa 2,8 kertaa edellistä sukupolvea parempi.

  M1-sirussa yhdistyvät neljä suorituskyky-ydintä ja neljä tehok­kuus­ydin­tä, jotka hoitavat yhdessä vaativat monisäikeistykseen perustuvat tehtävät. Lopputuloksena on suoritus­kyvyn harppaus murto-osalla tehosta sekä merkittävä parannus akunkestoon.

  Käännä koodia huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Äänitä, miksaa ja masteroi ammattitason musiikkia Logic Prolla. Käytä reilusti raitoja, liitännäisiä ja virtuaali-instrumentteja. Luo upeita kuvia Adobe Lightroomilla ennen­näkemättömällä nopeudella ja herkkyydellä. 

  8-ytiminen näytön­ohjain

  M1:n näytön­ohjaimen ansiosta MacBook Pro painii täysin omassa sarjassaan. M1-sirussa on maailman nopeimmat integroidut grafiikat. Näin peleillä ja projekteilla on käytössään jopa kahdeksan erillistä ydintä. Tämä tarkoittaa viisi kertaa nopeampaa graafista suorituskykyä edelliseen sukupolveen verrattuna.

  Kahdeksan tehokasta grafiikkaydintä varmistavat sujuvammat, nopeammat ja usko­mat­toman upeat grafiikat – tämä MacBook Pro on nähtävä, jotta sen uskoo todeksi. 8K-videot toistuvat saumattomasti, ja grafiikoiltaan vaativat työnkulut hoituvat silmänräpäyksessä.

  Renderöi 3D-kohteita jopa viisi kertaa nopeammin Final Cut Prossa. Suunnittele monimutkaisia näkymiä Unityllä vaivattomasti jopa kolme kertaa nopeammilla grafiikoilla. Ja koe henkeä­salpaavan nopeat ja super­sujuvat kuva­nopeudet, kun siirryt pelimaailman pyörteisiin. Anna katseesi hurmioitua maailman nopeimmissa integroiduissa grafiikoissa, mitä henkilökohtaisesta tietokoneesta voi löytyä. 

  Koneoppiminen ja Neural Engine

  Koneoppiminen nopeuttaa merkit­tävästi mm. video­analyysia, puheen­tunnistusta ja kuva­prosessointia. M1-siru, 16-ytiminen Neural Engine ja useat eri tekno­logiat vievät MacBook Pron kone­oppimisen uudelle tasolle.

  M1-siruun integroidut kone­oppimisen tekno­logiat avaavat rajattomat mahdollisuudet Mac-apeille. Kone­oppimisen ansiosta apeilla voidaan rakentaa ja soveltaa valtavaan datamäärään perustuvia malleja. Näin apit voivat esimerkiksi tunnistaa kuvista ja videoista ystäviä ja perheenjäseniä, muuntaa puhuttua luonnollista kieltä tekstiksi ja jopa analysoida ääntä naurun ja aplodien tunnistamiseksi. Yksityisyyden suojaamiseksi tämä data prosessoidaan laitteella salaman­nopeasti.

  M1-sirun 16-ytiminen Neural Engine voi käsitellä jopa 11 biljoonaa lasku­toimitusta sekunnissa mahdollistaen työnkulut, joita et kuvitellut mahdollisiksi – esimerkiksi djay Pro AI ‑apilla voi erotella minkä tahansa kappaleen instrumentti‑ ja lauluosiot reaaliajassa.

  Koko M1-siru on suunniteltu koneoppimista silmällä pitäen. Prosessori, näytön­ohjain ja Neural Engine on kukin suunniteltu erityyppisiä kone­oppimisen työnkulkuja varten. Oma kone­oppimisen suoritus­kyky­ohjain puolestaan hajauttaa kone­oppimisen tehtävät oikeisiin pakkoihin suoritus­kyvyn maksimoimiseksi. Kaksi erillistä kone­oppimisen kiihdytintä on suunniteltu nopeaan matriisitulojen laskentaan, ja ne voivat käsitellä jopa biljoona lasku­toimitusta sekunnissa. Tämä sopii erin­omaisesti vähäisen viiveen kone­oppimisen tehtäviin, joissa ei edellytetä Neural Enginen valtavaa tehoa.

  MacOS Big Sur

  macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. M1-siru ja macOS Big Sur varmistavat yhdessä koko järjestelmän nopeuden: päivittäiset tehtävät sujuvat nopeammin, kuvien selaamisesta Safarissa surffaamiseen. Kaikkein kovimmin työtään tekevät apit saavat kaiken tarvitsemansa tehon. Nyt voit ensimmäistä kertaa käyttää iPhone‑ ja iPad-suosikkiappejasi suoraan macOS Big Surissa. Käytössäsi on siis kaikkien aiko­jen suurin valikoima Mac-appeja.

  Retina-näyttö: elämän värit elämää suurempina

  Tyylikkäällä Retina-näytöllä kuvista tulee uudella tavalla yksityis­kohtaisia ja aidon­tuntuisia. Teksti on terävää ja selkeää. Kirkas LED-tausta­valaistus tuottaa syvät mustat ja kirkkaat valkoiset. Laajan P3-väri­skaalan ansiosta vihreät ja punaiset näyttävät kylläi­semmiltä kuin sRGB:ssä. Lisäksi jokaisessa MacBook Prossa on True Tone ‑tekno­logia, joka säätää valko­tasapainoa automaat­­tisesti ympäröivän valon värilämpö­­tilaa vastaavaksi ja tekee katselu­kokemuksesta luonnol­lisemman.

  Kamera ja mikrofonit

  M1:n ansiosta FaceTime HD ‑kamera pystyy nyt ottamaan kaiken irti uusimmasta kuva­prosessoris­tamme. Video­neuvottelujen kuvanlaatu paranee, ja varjoisten ja kirkkaiden kohtien yksityiskohdat nousevat paremmin esiin. Uudet studiotason mikrofonit tuovat äänesi selkeästi kuuluville niin kokouksissa kuin podcastia pitäessä ja ystävien ja perheen­jäsenten kanssa jutellessa.

  M1-siru jopa auttaa sinua näyttämään parhaan puolesi. Yksityiskohdat näkyvät hämärässäkin valaistuksessa kirkkaasti paremmin. Edistyksellinen kohinan­vaimennus tekee tummista alueista entistä tarkempia. Kasvojen­­tunnistus puolestaan säätää Neural Enginen avulla valko­tasapainon ja valotuksen niin, että ihon sävyistä tulee luonnollisempia.

  Magic Keyboard: pidä homma näpeissäsi

  Magic Keyboardilla teet kaiken nopeammin ja tehokkaammin. Parannetun saksimekanismin ansiosta kirjoitta­minen sujuu tarkasti, miellyttävästi ja hiljaisesti. Eniten käyttämäsi komennot ovat juuri siellä, missä niitä tarvitset. Tämä säästää aikaa ja näppäilyä. Ja Touch ID:llä todentaudut nopeasti ja helposti, joten voit kirjautua ja tehdä ostoksia turvallisesti.

  Touch ID

  Tunnistimen kosket­taminen herättää Macin hetkessä, ja painallus lukitsee sen. Sormen­jälkeäsi käyttä­mällä voit vuokrata elokuvia, ostaa appeja tai käyttää esimerkiksi lukittuja dokument­teja tai järjestelmä­asetuksia ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa salasanaasi uudelleen. Kun teet ostoksia verkossa Apple Paylla, Touch ID täyttää toimitus‑ ja laskutus­tietosi automaat­­tisesti jakamatta korttisi tietoja.

  Apple_macbook_air&pro13_01

  M1-siru

  Applen nopein kehittämä suoritin

  Applen M1-järjestelmäsiru sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. Se suoriutuu vaativista tehtävistä, kuten editoinnista ja pelaamisesta.

  Apple_macbook_air&pro_02

  Näyttö

  Selkeä näyttö, puhtailla väreillä

  Retina-näytöllä kuvista tulee yksityiskohtaisia. Teksti on terävää ja selkeää ja laaja väriskaala tekee väreistä eloisammat. True Tone ‑tekno­logia säätää valko­tasapainoa automaat­­tisesti ympäristön värilämpö­­tilan mukaan.

  Apple_macbook_pro13_03

  Magic Keyboard

  Huipputason näppäimistö

  Parannetun saksimekanismin ansiosta kirjoitta­minen sujuu tarkasti ja hiljaisesti. Touch Bar tuo entistä enemmän näppäriä oikoteitä ja ominaisuuksia käyttöösi. Touch ID:llä todentaudut nopeasti ja turvallisesti.

  Miksi tilaisit Telialta?

  • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
  • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
  • kuvituskuva Takuu3 vuoden takuu puhelimiin ja tabletteihin liittymäasiakkaillemme

  Tekniset tiedot

  Yleistä

  Tuotteen tyyppi

  Kannettava tietokone

  Käyttöjärjestelmä

  Apple macOS Big Sur 11.0

  Suoritin / Chipset

  CPU

  Apple M1

  Ydinten määrä

  8-ydin

  Ominaisuudet

  16-ytiminen neuromoottori

  Muisti

  RAM

  8 Gt (annettu muisti on integroitu)

  Tallennuslaitteet

  Päätallennus

  256 GB SSD soldered

  Näyttö

  Tyyppi

  13.3" - IPS

  LCD taustavalo-teknologia

  LED-taustavalo

  Erotuskyky

  2560 x 1600 (WQXGA)

  Leveä näyttö

  Kyllä

  Pikselitaajuus (ppi)

  227

  Kuvan kirkkaus

  500 cd/m²

  Ominaisuudet

  Ei sisällä BFR:tä/PVC:tä, ei sisällä elohopeaa, beryllium free, ei sisällä arsenikkia, Retina-näyttö, P3 Wide Color Gamut, True Tone -teknologia

  Audio & Video

  Näytönohjain

  Apple M1 8-core

  Kamera

  Kyllä - 720p

  Kameran ominaisuudet

  FaceTime HD -kamera

  Ääni

  Stereokaiuttimet, kolme mikrofonia

  Yhteensopivuusstandardit

  Dolby Atmos

  Sisääntulo

  Tyyppi

  Näppäimistö, Force Touch -ohjauslevy, Touch Bar

  Näppäimistön taustavalo

  Kyllä

  Näppäimistösuunnittelu

  Ruotsalainen/suomalainen

  Ominaisuudet

  Paineherkkyys, multi-touch -touchpadnäppäimistö, Multi-Touch Gesture Recognition, ympäröivän valon tunnistin, force click, Touch ID -anturi, saksimekanismi

  Tietoliikenne

  Langaton

  Bluetooth 5.0, 802.11a/b/g/n/ac/ax

  Yhteensopivuusstandardit

  IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, Bluetooth 5.0, IEEE 802.11ax, Wi-Fi CERTIFIED 6

  Akku / paristo

  Tekniikka

  Litiumpolymeeri

  Kapasiteetti

  58.2 Wh

  Käyttöaika

  Jopa 17 tunti(a)

  Akun käyttöaika

  WiFi-nettiselaus: jopa 17 tuntia

  Videotoisto: jopa 20 tuntia

  AC-adapteri

  Sisääntulo

  AC 120/230 V (50/60 Hz)

  Ulostulo

  61 watt

  Yhteydet & Laajennus

  Liitännät

  2 x USB-C 3.1 Gen 2 (supports Thunderbolt 3, DisplayPort Alt Mode) (Power Delivery)

  Kuulokelähtö

  Ohjelmisto

  Mukana tulevat ohjelmistot

  Apple QuickTime, Apple iMovie, Apple Safari, Apple GarageBand, Photo Booth, Apple Time Machine, Apple FaceTime, Apple Preview, Sähköposti, Kartat, Valokuvat, Muistutukset, App Store, Musiikki, Yhteystiedot, Pörssi, Muistiinpanot, Kalenteri, Siri, Messages, Dictation, Apple iBooks, Apple Keynote, Apple Pages, Apple Numbers, News, Voice Memos, Podcasts, Home, Apple TV, Find My, Apple Pay

  Muuta

  Väri

  Avaruuden harmaa

  Kotelomateriaali

  Aluminum

  Turvallisuus

  Sormenjälkien lukija

  Sisältyvät lisävarusteet

  USB-C power adapter

  Sisältyvät kaapelit

  USB-C charge cable

  Mitat & paino

  Ulkomitat (PxSxK)

  30.41 cm x 21.24 cm x 1.56 cm

  Paino

  1.4 kg

  Ympäristöstandardit

  ENERGY STAR -sertifioitu

  Kyllä

  Valmistajan takuu

  Takuu

  12 kk

  Asiakastuki

  https://support.apple.com/fi-fi/mac/macbook

  Ympäristötiedot

  Vähimmäiskäyttölämpötila

  10 °C

  Enimmäiskäyttölämpötila

  35 °C

  Toimintakosteus

  0 - 90% (höyrystymätön)