AppleMacBook Air 13,3" M1 (2020) 256 GtMGND3KS/A

 • 3,5 kertaa edellistä sukupolvea nopeampi M1-prosessori tarjoaa viiveetöntä suorituskykyä ja tinkimätöntä käyttönopeutta
 • Jopa 18 tunnin akunkeston ansiosta surffaat, työskentelet ja pelaat huoletta tien päällä
 • 13,3 tuuman Retina-näytöltä nautit kaikista sisällöistäsi terävinä ja kirkkaina

VäriKulta

Selvitetään verkkosaatavuutta...

Selvitetään myymäläsaatavuutta...

  • 13,3"

   Näytön koko

  • Apple M1

   Suoritin

  • 8 Gt

   Keskusmuisti

  • 256 Gt SSD

   Kiintolevy

  Apple MacBook Air 13,3" M1 (2020)

  Vahvaa kehitystä ilmassa: Applen M1-siru mullistaa ohuimman ja keveimmän MacBookin. Prosessori on jopa 3,5 kertaa entistä nopeampi, näytönohjain 5 kertaa nopeampi. Kaikkien aikojen edistyksellisin Neural Engine mahdollistaa jopa 9 kertaa nopeamman koneoppimisen. Akku kestää pidempään kuin ikinä ennen MacBook Airissa. Ääntä ei kuulu, sillä tuuletinta ei ole. Koskaan ei näin paljon tehoa ole kulkenut näin kevyesti.

  M1-siru

  Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille: sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle. 8-ytiminen prosessori ahnehtii toimintaa, muttei virtaa. M1-sirulla varustettu MacBook Air suoriutuu äärimmäisen vaativista tehtävistä, kuten ammattitason editoinnista ja kovan luokan pelaamisesta. M1-sirun 8-ytiminen prosessori on muutakin kuin jopa 3,5 kertaa nopeampi edelliseen sukupolveen verrattuna - se tasapainottaa suoritus­kyky-ytimiä tehokkuusytimillä, jotka hoitavat leikiten jokapäiväiset työt mutta käyttävät vain kymmenesosan virtaa.

  M1-sirussa yhdistyvät neljä suorituskyky-ydintä ja neljä tehok­kuus­ydin­tä, jotka hoitavat yhdessä vaativat monisäikeistykseen perustuvat tehtävät. Lopputuloksena on suoritus­kyvyn harppaus murto-osalla tehosta sekä merkittävä parannus akunkestoon.

  Käännä koodia huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Äänitä, miksaa ja masteroi ammattitason musiikkia Logic Prolla. Käytä reilusti raitoja, liitännäisiä ja virtuaali-instrumentteja. Luo upeita kuvia Adobe Lightroomilla ennen­näkemättömällä nopeudella ja herkkyydellä.

  8-ytiminen näytön­ohjain

  M1:n näytön­ohjaimen ansiosta MacBook Air painii täysin omassa sarjassaan. M1-sirussa on maailman nopeimmat integroidut grafiikat. Näin peleillä ja projekteilla on käytössään jopa kahdeksan erillistä ydintä. Tämä tarkoittaa viisi kertaa nopeampaa graafista suorituskykyä edelliseen sukupolveen verrattuna. MacBook Air suoriutuu nyt projekteista, jotka vaativat ennen­näkemätöntä graafista suorituskykyä. Ensimmäistä kertaa sisällöntuottajat voivat editoida ja pyörittää samanaikaisesti useita striimejä täysilaatuista 4K-videota ilman huolta yhdenkään kuvan katoamisesta.

  Hurja jäähdytystehokkuus ilman tuuletinta

  MacBook Airin tehokkuuden ytimessä on alan johtava M1-siru. Näin MacBook Air tuottaa vaikuttavaa suorituskykyä, muttei niinkään lämpöä. Siksi siinä ei ole tuuletinta. Ja tämän vähäisen lämmön hajottaa ja hajauttaa alumiininen lämmönlevitin. Oli kyse miten vaativasta tehtävästä tahansa, MacBook Air tekee sen äänettömästi.

  Koneoppiminen ja Neural Engine

  MacBook Airin apit voivat hyödyntää koneoppimista ja käsitellä kuvia kuin ammattilaiset. Kuvan­muokkaus­työkalujen ja äänifilttereiden automaattisista valinta­työkaluista voi esimerkiksi tehdä entistä täsmällisempiä ja tarkempia. Tämä ei ole vain älyn voimaa, vaan useiden kone­oppimisen tekno­logioiden yhteistyön voimaa. M1-siruun integroidut kone­oppimisen tekno­logiat avaavat rajattomat mahdollisuudet Mac-apeille. Kone­oppimisen ansiosta apeilla voidaan rakentaa ja soveltaa valtavaan datamäärään perustuvia malleja. Näin apit voivat esimerkiksi tunnistaa kuvista ja videoista ystäviä ja perheenjäseniä, muuntaa puhuttua luonnollista kieltä tekstiksi ja jopa analysoida ääntä naurun ja aplodien tunnistamiseksi. Yksityisyyden suojaamiseksi tämä data prosessoidaan laitteella salaman­nopeasti.

  Koko M1-siru on suunniteltu koneoppimista silmällä pitäen. Prosessori, näytön­ohjain ja Neural Engine on kukin suunniteltu erityyppisiä kone­oppimisen työnkulkuja varten. Oma kone­oppimisen suoritus­kyky­ohjain puolestaan hajauttaa kone­oppimisen tehtävät oikeisiin pakkoihin suoritus­kyvyn maksimoimiseksi. Kaksi erillistä kone­oppimisen kiihdytintä on suunniteltu nopeaan matriisitulojen laskentaan, ja ne voivat käsitellä jopa biljoona lasku­toimitusta sekunnissa. Tämä sopii erin­omaisesti vähäisen viiveen kone­oppimisen tehtäviin, joissa ei edellytetä Neural Enginen valtavaa tehoa.

  MacOS Big Sur

  macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. M1-siru ja macOS Big Sur varmistavat yhdessä koko järjestelmän nopeuden: MacBook Air herää hetkessä nukkumasta. Päivittäiset tehtävät sujuvat nopeammin, kuvien selaamisesta Safarissa surffaamiseen. Kaikkein kovimmin työtään tekevät apit saavat kaiken tarvitsemansa tehon. Nyt voit ensimmäistä kertaa käyttää iPhone‑ ja iPad-suosikkiappejasi suoraan macOS Big Surissa. Käytössäsi on siis kaikkien aiko­jen suurin valikoima Mac-appeja.

  Turvallisuus

  Turvallisuuden osalta M1-siru ja macOS Big Sur ovat ainoat laatuaan omassa luokassaan. Ne tekevät MacBook Pron suojaus- ja yksityisyysominaisuuksista edistykselliset pitäen järjestelmäsi ja tietosi vankasti turvassa. Secure Enclave ‑lisäprosessori integroi siruun kriittiset suojaus­ominaisuudet, kuten Touch ID:n ja Apple Payn – ja M1:n ansiosta se on nopeampi kuin koskaan. Erillinen tallennustilan AES-salaus pitää salausavaimet suojassa ja tarjoaa usko­mat­toman tehokkaan tallennustilan salauksen ja tietojen suojauksen. Turvallinen käynnistys ja ajonaikaiset suojaus­ominaisuudet varmistavat macOS:n ajonaikaisen suojauksen ja sen, että käynnistettäessä latautuvat vain Applen luottamat ohjelmistot, ja aktivointilukitus taas auttaa suojaamaan Macia, jos se katoaa tai varastetaan. Se voi myös parantaa mahdollisuuksiasi saada laite takaisin.

  Retina-näyttö: elämän värit elämää suurempina

  Kuvista tulee aivan uudella tavalla yksityiskohtaisia ja aidontuntuisia loistavalla 13,3 tuuman Retina-näytöllä, jonka tarkkuus on 2560 x 1600 pikseliä. Teksti on terävää ja selkeää. Värit ovat eloisammat kuin koskaan. Lisäksi lasi ulottuu aivan rungon reunaan saakka, joten mikään ei häiritse upeaa näkymääsi.

  True Tone ‑tekno­logian ansiosta Retina-näyttöä katsellessa silmä lepää. MacBook Air säätää automaat­tisesti näytön valkopisteen ympäristön valon värilämpötilaa vastaavaksi, jotta katselukokemus on luonnollisempi. M1-sirun kuva­prosessori auttaa sinua esiintymään aina eduksesi FaceTime-puheluissa ja videoneuvotteluissa. Kolme sisäistä mikrofonia varmistavat, että tulet kuulluksi, olitpa sitten puhelussa, sanelemassa muistiin­panoa tai tiedustelemassa Siriltä säätietoja.

  FaceTime HD ‑kameralla otat tarkempia ja terävämpiä kuvia. Näe enemmän yksityis­kohtia niin varjoisissa kuin valoisissa kohdissa. Kasvojen­tunnistus puolestaan käyttää Neural Engineä valko­tasapainon ja valotuksen säätämisessä niin, että ihon sävyistä tulee entistä luonnollisempia.

  MAGIC KEYBOARD: PIDÄ HOMMA NÄPEISSÄSI

  Kun näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa ja se tekee vaikka mitä muuta, voi sanoa että se toimii kuin unelma. Hyödylliset ominaisuudet ovat entistäkin helpommin käytettävissä uusien, esiohjelmoitujen näppäinoikoteiden ansiosta. Pyydä apua Siriltä, vaihda näppäimistön kieltä, vastaa osuvalla emojilla ja etsi dokument­teja Spotlightin avulla. Pelkällä napautuksella saat aikaan vaikka mitä. Taustavalaistut näppäimet auttavat kirjoittamaan heikossa valossa. Ne kun mukautuvat vallitseviin olosuhteisiin. Parannettu saksimekanismi tarjoaa kaikkien aiko­jen parhaan kirjoituskokemuksen Mac-kannettavalla ja Force Touch ‑ohjauslevyllä pyyhkäise, nipistät ja zoomaat vaivatta. Tarkkuutta ja tilaa löytyy.

  Touch ID

  MacBook Airin lukitsemiseen tai avaamiseen tarvitaan vain yksi kosketus. Sormenjälkeäsi käyttämällä voit vuokrata elokuvan, ostaa apin tai käyttää esimerkiksi suojattuja dokument­teja tai järjestelmäasetuksia. Ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa salasanaasi uudelleen. Kun teet ostoksia verkossa Apple Paylla, Touch ID täyttää toimitus‑ ja laskutustietosi jakamatta korttisi tietoja.

  Apple_macbook_air&pro13_01

  M1-siru

  Applen nopein kehittämä suoritin

  Applen M1-järjestelmäsiru sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. Se suoriutuu vaativista tehtävistä, kuten editoinnista ja pelaamisesta.

  Apple_macbook_air&pro_02

  Näyttö

  Selkeä näyttö, puhtailla väreillä

  Retina-näytöllä kuvista tulee yksityiskohtaisia. Teksti on terävää ja selkeää ja laaja väriskaala tekee väreistä eloisammat. True Tone ‑tekno­logia säätää valko­tasapainoa automaat­­tisesti ympäristön värilämpö­­tilan mukaan.

  Apple_macbook_air_03

  Magic Keyboard

  Pidä homma näpeissäsi

  Näppäinoikoteiden ansiosta hyödylliset ominaisuudet ovat käytettävissä entistä nopeammin. Pyydä apua Siriltä, vaihda kieltä, vastaa emojilla ja etsi tiedostoja Spotlightista. Taustavalaistut näppäimet auttavat kirjoittamaan pimeässä.

  Miksi tilaisit Telialta?

  • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
  • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
  • kuvituskuva TakuuLiittymäasiakkaillemme 3 vuoden takuu puhelimiin, tabletteihin, 4G-älykelloihin ja 4G/5G-tietokoneisiin

  Tekniset tiedot

  Yleistä

  Tuotteen tyyppi

  Kannettava tietokone

  Käyttöjärjestelmä

  Apple macOS Big Sur 11.0

  Suoritin / Chipset

  CPU

  Apple M1

  Ydinten määrä

  8-ydin

  Ominaisuudet

  16-ytiminen neuromoottori

  Muisti

  RAM

  8 Gt (annettu muisti on integroitu)

  Tallennuslaitteet

  Päätallennus

  256 GB SSD soldered

  Näyttö

  Tyyppi

  13.3" - IPS

  LCD taustavalo-teknologia

  LED-taustavalo

  Erotuskyky

  2560 x 1600 (WQXGA)

  Leveä näyttö

  Kyllä

  Pikselitaajuus (ppi)

  227

  Kuvan kirkkaus

  400 cd/m²

  Ominaisuudet

  Ei sisällä BFR:tä/PVC:tä, ei sisällä elohopeaa, beryllium free, ei sisällä arsenikkia, Retina-näyttö, P3 Wide Color Gamut, True Tone -teknologia

  Audio & Video

  Näytönohjain

  Apple M1 7-core

  Kamera

  Kyllä - 720p

  Kameran ominaisuudet

  FaceTime HD -kamera

  Ääni

  Stereokaiuttimet, kolme mikrofonia

  Yhteensopivuusstandardit

  Dolby Atmos

  Sisääntulo

  Tyyppi

  Näppäimistö, Force Touch -ohjauslevy

  Näppäimistön taustavalo

  Kyllä

  Näppäimistösuunnittelu

  Ruotsalainen/suomalainen

  Ominaisuudet

  Paineherkkyys, multi-touch -touchpadnäppäimistö, Multi-Touch Gesture Recognition, ympäröivän valon tunnistin, force click, Touch ID -anturi, saksimekanismi

  Tietoliikenne

  Langaton

  Bluetooth 5.0, 802.11a/b/g/n/ac/ax

  Yhteensopivuusstandardit

  IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, Bluetooth 5.0, IEEE 802.11ax, Wi-Fi CERTIFIED 6

  Akku / paristo

  Tekniikka

  Litiumpolymeeri

  Kapasiteetti

  49.9 Wh

  Käyttöaika

  Jopa 15 tuntia

  Akun käyttöaika

  WiFi-nettiselaus: jopa 15 tunti(a)

  Videotoisto: jopa 18 tunti(a)

  AC-adapteri

  Sisääntulo

  AC 120/230 V (50/60 Hz)

  Ulostulo

  30 watt

  Yhteydet & Laajennus

  Liitännät

  2 x USB-C 3.1 Gen 2 (supports Thunderbolt 3, DisplayPort Alt Mode) (Power Delivery)

  Kuulokelähtö

  Ohjelmisto

  Mukana tulevat ohjelmistot

  Apple QuickTime, Apple iMovie, Apple Safari, Apple GarageBand, Photo Booth, Apple Time Machine, Apple FaceTime, Apple Preview, Sähköposti, Kartat, Valokuvat, Muistutukset, App Store, Musiikki, Yhteystiedot, Pörssi, Muistiinpanot, Kalenteri, Siri, Messages, Dictation, Apple iBooks, Apple Keynote, Apple Pages, Apple Numbers, News, Voice Memos, Podcasts, Home, Apple TV, Find My, Apple Pay

  Muuta

  Väri

  Kulta

  Kotelomateriaali

  Aluminum

  Turvallisuus

  Sormenjälkien lukija

  Sisältyvät lisävarusteet

  USB-C power adapter

  Sisältyvät kaapelit

  USB-C charge cable

  Mitat & paino

  Ulkomitat (PxSxK)

  30.41 cm x 21.24 cm x 1.61 cm

  Paino

  1.29 kg

  Ympäristöstandardit

  ENERGY STAR -sertifioitu

  Kyllä

  Valmistajan takuu

  Takuu

  12 kk

  Asiakastuki

  https://support.apple.com/fi-fi/mac/macbook

  Ympäristötiedot

  Vähimmäiskäyttölämpötila

  10 °C

  Enimmäiskäyttölämpötila

  35 °C

  Toimintakosteus

  0 - 90% (höyrystymätön)