AppleMacBook Air 13" M1 (2020) 256 GtMGN63KS/A

 • 3,5 kertaa edellistä sukupolvea nopeampi M1-prosessori tarjoaa viiveetöntä suorituskykyä ja tinkimätöntä käyttönopeutta
 • Jopa 18 tunnin akun keston ansiosta surffaat, työskentelet ja pelaat huoletta tien päällä
 • 13 tuuman Retina-näytöltä nautit kaikista sisällöistäsi terävinä ja kirkkaina

VäriTähtiharmaa

Selvitetään verkkosaatavuutta...

Selvitetään myymäläsaatavuutta...

 • 13"

  Näytön koko

 • Apple M1

  Suoritin

 • 8 Gt

  Keskusmuisti

 • 256 Gt

  Tallennustila

Apple MacBook Air 13" M1 (2020)

Vahvaa kehitystä ilmassa: Applen M1-siru mullistaa ohuimman ja keveimmän MacBookin. Prosessori on jopa 3,5 kertaa entistä nopeampi, näytönohjain 5 kertaa nopeampi. Kaikkien aikojen edistyksellisin Neural Engine mahdollistaa jopa 9 kertaa nopeamman koneoppimisen. Akku kestää pidempään kuin ikinä ennen MacBook Airissa. Ääntä ei kuulu, sillä tuuletinta ei ole. Koskaan ei näin paljon tehoa ole kulkenut näin kevyesti.

M1-siru

Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille: sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle. 8-ytiminen prosessori ahnehtii toimintaa, muttei virtaa. M1-sirulla varustettu MacBook Air suoriutuu äärimmäisen vaativista tehtävistä, kuten ammattitason editoinnista ja kovan luokan pelaamisesta. M1-sirun 8-ytiminen prosessori on muutakin kuin jopa 3,5 kertaa nopeampi edelliseen sukupolveen verrattuna - se tasapainottaa suoritus­kyky-ytimiä tehokkuusytimillä, jotka hoitavat leikiten jokapäiväiset työt mutta käyttävät vain kymmenesosan virtaa.

M1-sirussa yhdistyvät neljä suorituskyky-ydintä ja neljä tehok­kuus­ydin­tä, jotka hoitavat yhdessä vaativat monisäikeistykseen perustuvat tehtävät. Lopputuloksena on suoritus­kyvyn harppaus murto-osalla tehosta sekä merkittävä parannus akun kestoon.

Käännä koodia huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Äänitä, miksaa ja masteroi ammattitason musiikkia Logic Prolla. Käytä reilusti raitoja, liitännäisiä ja virtuaali-instrumentteja. Luo upeita kuvia Adobe Lightroomilla ennen­näkemättömällä nopeudella ja herkkyydellä.

8-ytiminen näytön­ohjain

M1:n näytön­ohjaimen ansiosta MacBook Air painii täysin omassa sarjassaan. M1-sirussa on maailman nopeimmat integroidut grafiikat. Näin peleillä ja projekteilla on käytössään jopa kahdeksan erillistä ydintä. Tämä tarkoittaa viisi kertaa nopeampaa graafista suorituskykyä edelliseen sukupolveen verrattuna. MacBook Air suoriutuu nyt projekteista, jotka vaativat ennen­näkemätöntä graafista suorituskykyä. Ensimmäistä kertaa sisällöntuottajat voivat editoida ja pyörittää samanaikaisesti useita striimejä täysilaatuista 4K-videota ilman huolta yhdenkään kuvan katoamisesta.

Hurja jäähdytystehokkuus ilman tuuletinta

MacBook Airin tehokkuuden ytimessä on alan johtava M1-siru. Näin MacBook Air tuottaa vaikuttavaa suorituskykyä, muttei niinkään lämpöä. Siksi siinä ei ole tuuletinta. Ja tämän vähäisen lämmön hajottaa ja hajauttaa alumiininen lämmönlevitin. Oli kyse miten vaativasta tehtävästä tahansa, MacBook Air tekee sen äänettömästi.

Koneoppiminen ja Neural Engine

MacBook Airin apit voivat hyödyntää koneoppimista ja käsitellä kuvia kuin ammattilaiset. Kuvan­muokkaus­työkalujen ja äänifilttereiden automaattisista valinta­työkaluista voi esimerkiksi tehdä entistä täsmällisempiä ja tarkempia. Tämä ei ole vain älyn voimaa, vaan useiden kone­oppimisen tekno­logioiden yhteistyön voimaa. M1-siruun integroidut kone­oppimisen tekno­logiat avaavat rajattomat mahdollisuudet Mac-apeille. Kone­oppimisen ansiosta apeilla voidaan rakentaa ja soveltaa valtavaan datamäärään perustuvia malleja. Näin apit voivat esimerkiksi tunnistaa kuvista ja videoista ystäviä ja perheenjäseniä, muuntaa puhuttua luonnollista kieltä tekstiksi ja jopa analysoida ääntä naurun ja aplodien tunnistamiseksi. Yksityisyyden suojaamiseksi tämä data prosessoidaan laitteella salaman­nopeasti.

Koko M1-siru on suunniteltu koneoppimista silmällä pitäen. Prosessori, näytön­ohjain ja Neural Engine on kukin suunniteltu erityyppisiä kone­oppimisen työnkulkuja varten. Oma kone­oppimisen suoritus­kyky­ohjain puolestaan hajauttaa kone­oppimisen tehtävät oikeisiin pakkoihin suoritus­kyvyn maksimoimiseksi. Kaksi erillistä kone­oppimisen kiihdytintä on suunniteltu nopeaan matriisitulojen laskentaan, ja ne voivat käsitellä jopa biljoona lasku­toimitusta sekunnissa. Tämä sopii erin­omaisesti vähäisen viiveen kone­oppimisen tehtäviin, joissa ei edellytetä Neural Enginen valtavaa tehoa.

MacOS Big Sur

macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. M1-siru ja macOS Big Sur varmistavat yhdessä koko järjestelmän nopeuden: MacBook Air herää hetkessä nukkumasta. Päivittäiset tehtävät sujuvat nopeammin, kuvien selaamisesta Safarissa surffaamiseen. Kaikkein kovimmin työtään tekevät apit saavat kaiken tarvitsemansa tehon. Nyt voit ensimmäistä kertaa käyttää iPhone‑ ja iPad-suosikkiappejasi suoraan macOS Big Surissa. Käytössäsi on siis kaikkien aiko­jen suurin valikoima Mac-appeja.

Turvallisuus

Turvallisuuden osalta M1-siru ja macOS Big Sur ovat ainoat laatuaan omassa luokassaan. Ne tekevät MacBook Pron suojaus- ja yksityisyysominaisuuksista edistykselliset pitäen järjestelmäsi ja tietosi vankasti turvassa. Secure Enclave ‑lisäprosessori integroi siruun kriittiset suojaus­ominaisuudet, kuten Touch ID:n ja Apple Payn – ja M1:n ansiosta se on nopeampi kuin koskaan. Erillinen tallennustilan AES-salaus pitää salausavaimet suojassa ja tarjoaa usko­mat­toman tehokkaan tallennustilan salauksen ja tietojen suojauksen. Turvallinen käynnistys ja ajonaikaiset suojaus­ominaisuudet varmistavat macOS:n ajonaikaisen suojauksen ja sen, että käynnistettäessä latautuvat vain Applen luottamat ohjelmistot, ja aktivointilukitus taas auttaa suojaamaan Macia, jos se katoaa tai varastetaan. Se voi myös parantaa mahdollisuuksiasi saada laite takaisin.

Retina-näyttö: elämän värit elämää suurempina

Kuvista tulee aivan uudella tavalla yksityiskohtaisia ja aidontuntuisia loistavalla 13 tuuman Retina-näytöllä, jonka tarkkuus on 2560 x 1600 pikseliä. Teksti on terävää ja selkeää. Värit ovat eloisammat kuin koskaan. Lisäksi lasi ulottuu aivan rungon reunaan saakka, joten mikään ei häiritse upeaa näkymääsi.

True Tone ‑tekno­logian ansiosta Retina-näyttöä katsellessa silmä lepää. MacBook Air säätää automaat­tisesti näytön valkopisteen ympäristön valon värilämpötilaa vastaavaksi, jotta katselukokemus on luonnollisempi. M1-sirun kuva­prosessori auttaa sinua esiintymään aina eduksesi FaceTime-puheluissa ja videoneuvotteluissa. Kolme sisäistä mikrofonia varmistavat, että tulet kuulluksi, olitpa sitten puhelussa, sanelemassa muistiin­panoa tai tiedustelemassa Siriltä säätietoja.

FaceTime HD ‑kameralla otat tarkempia ja terävämpiä kuvia. Näe enemmän yksityis­kohtia niin varjoisissa kuin valoisissa kohdissa. Kasvojen­tunnistus puolestaan käyttää Neural Engineä valko­tasapainon ja valotuksen säätämisessä niin, että ihon sävyistä tulee entistä luonnollisempia.

MAGIC KEYBOARD: PIDÄ HOMMA NÄPEISSÄSI

Kun näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa ja se tekee vaikka mitä muuta, voi sanoa että se toimii kuin unelma. Hyödylliset ominaisuudet ovat entistäkin helpommin käytettävissä uusien, esiohjelmoitujen näppäinoikoteiden ansiosta. Pyydä apua Siriltä, vaihda näppäimistön kieltä, vastaa osuvalla emojilla ja etsi dokument­teja Spotlightin avulla. Pelkällä napautuksella saat aikaan vaikka mitä. Taustavalaistut näppäimet auttavat kirjoittamaan heikossa valossa. Ne kun mukautuvat vallitseviin olosuhteisiin. Parannettu saksimekanismi tarjoaa kaikkien aiko­jen parhaan kirjoituskokemuksen Mac-kannettavalla ja Force Touch ‑ohjauslevyllä pyyhkäise, nipistät ja zoomaat vaivatta. Tarkkuutta ja tilaa löytyy.

Touch ID

MacBook Airin lukitsemiseen tai avaamiseen tarvitaan vain yksi kosketus. Sormenjälkeäsi käyttämällä voit vuokrata elokuvan, ostaa apin tai käyttää esimerkiksi suojattuja dokument­teja tai järjestelmäasetuksia. Ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa salasanaasi uudelleen. Kun teet ostoksia verkossa Apple Paylla, Touch ID täyttää toimitus‑ ja laskutustietosi jakamatta korttisi tietoja.

Apple_macbook_air&pro13_01

M1-siru

Applen nopein kehittämä suoritin

Applen M1-järjestelmäsiru sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. Se suoriutuu vaativista tehtävistä, kuten editoinnista ja pelaamisesta.

Apple_macbook_air&pro_02

Näyttö

Selkeä näyttö, puhtailla väreillä

Retina-näytöllä kuvista tulee yksityiskohtaisia. Teksti on terävää ja selkeää ja laaja väriskaala tekee väreistä eloisammat. True Tone ‑tekno­logia säätää valko­tasapainoa automaat­­tisesti ympäristön värilämpö­­tilan mukaan.

Apple_macbook_air_03

Magic Keyboard

Pidä homma näpeissäsi

Näppäinoikoteiden ansiosta hyödylliset ominaisuudet ovat käytettävissä entistä nopeammin. Pyydä apua Siriltä, vaihda kieltä, vastaa emojilla ja etsi tiedostoja Spotlightista. Taustavalaistut näppäimet auttavat kirjoittamaan pimeässä.

Miksi tilaisit Telialta?

 • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
 • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
 • kuvituskuva TakuuLiittymäasiakkaillemme 3 vuoden takuu puhelimiin, tabletteihin, 4G-älykelloihin ja 4G/5G-tietokoneisiin

Tekniset tiedot

Yleistä

Tuotteen tyyppi

Kannettava tietokone

Käyttöjärjestelmä

Apple macOS Big Sur 11.0

Suoritin / Chipset

CPU

Apple M1

Ydinten määrä

8-ydin

Ominaisuudet

16-ytiminen neuromoottori

Muisti

RAM

8 Gt (annettu muisti on integroitu)

Tallennuslaitteet

Päätallennus

256 GB SSD soldered

Näyttö

Tyyppi

13.3" - IPS

LCD taustavalo-teknologia

LED-taustavalo

Erotuskyky

2560 x 1600 (WQXGA)

Leveä näyttö

Kyllä

Pikselitaajuus (ppi)

227

Kuvan kirkkaus

400 cd/m²

Ominaisuudet

Ei sisällä BFR:tä/PVC:tä, ei sisällä elohopeaa, beryllium free, ei sisällä arsenikkia, Retina-näyttö, P3 Wide Color Gamut, True Tone -teknologia

Audio & Video

Näytönohjain

Apple M1 7-core

Kamera

Kyllä - 720p

Kameran ominaisuudet

FaceTime HD -kamera

Ääni

Stereokaiuttimet, kolme mikrofonia

Yhteensopivuusstandardit

Dolby Atmos

Sisääntulo

Tyyppi

Näppäimistö, Force Touch -ohjauslevy

Näppäimistön taustavalo

Kyllä

Näppäimistösuunnittelu

Ruotsalainen/suomalainen

Ominaisuudet

Paineherkkyys, multi-touch -touchpadnäppäimistö, Multi-Touch Gesture Recognition, ympäröivän valon tunnistin, force click, Touch ID -anturi, saksimekanismi

Tietoliikenne

Langaton

Bluetooth 5.0, 802.11a/b/g/n/ac/ax

Yhteensopivuusstandardit

IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, Bluetooth 5.0, IEEE 802.11ax, Wi-Fi CERTIFIED 6

Akku / paristo

Tekniikka

Litiumpolymeeri

Kapasiteetti

49.9 Wh

Käyttöaika

Jopa 15 tuntia

Akun käyttöaika

WiFi-nettiselaus: jopa 15 tunti(a)

Videotoisto: jopa 18 tunti(a)

AC-adapteri

Sisääntulo

AC 120/230 V (50/60 Hz)

Ulostulo

30 watt

Yhteydet & Laajennus

Liitännät

2 x USB-C 3.1 Gen 2 (supports Thunderbolt 3, DisplayPort Alt Mode) (Power Delivery)

Kuulokelähtö

Ohjelmisto

Mukana tulevat ohjelmistot

Apple QuickTime, Apple iMovie, Apple Safari, Apple GarageBand, Photo Booth, Apple Time Machine, Apple FaceTime, Apple Preview, Sähköposti, Kartat, Valokuvat, Muistutukset, App Store, Musiikki, Yhteystiedot, Pörssi, Muistiinpanot, Kalenteri, Siri, Messages, Dictation, Apple iBooks, Apple Keynote, Apple Pages, Apple Numbers, News, Voice Memos, Podcasts, Home, Apple TV, Find My, Apple Pay

Muuta

Väri

Avaruuden harmaa

Kotelomateriaali

Aluminum

Turvallisuus

Sormenjälkien lukija

Sisältyvät lisävarusteet

USB-C power adapter

Sisältyvät kaapelit

USB-C charge cable

Mitat & paino

Ulkomitat (PxSxK)

30.41 cm x 21.24 cm x 1.61 cm

Paino

1.29 kg

Ympäristöstandardit

ENERGY STAR -sertifioitu

Kyllä

Valmistajan takuu

Takuu

12 kk

Asiakastuki

https://support.apple.com/fi-fi/mac/macbook

Ympäristötiedot

Vähimmäiskäyttölämpötila

10 °C

Enimmäiskäyttölämpötila

35 °C

Toimintakosteus

0 - 90% (höyrystymätön)

Tuotekoodit

EAN-koodi

194252056165

Telian tuotekoodi

9096265