AppleMac Mini M1 (2020) 256 GtMGNR3KS/A

 • Salamannopea M1-siru takaa suorituskyvyn niin pelatessa, työskennellessä kuin surffatessakin
 • Kahdeksanytiminen näytönohjain takaa, että käyttö on sulavaa ja soljuvaa
 • Laajat liitännät ja erittäin kompakti koko

VäriHopea

Selvitetään verkkosaatavuutta...

Selvitetään myymäläsaatavuutta...

  • Apple M1

   Suoritin

  • 8 Gt

   Keskusmuisti

  • 256 Gt SSD

   Kiintolevy

  • 8-ytiminen

   Näytönohjain

  Apple Mac Mini M1 (2020)

  Jopa 3 kertaa parempi prosessorin suorituskyky. Jopa 6 kertaa nopeammat grafiikat. Ja edistyksellisin Neural Engine mahdollistaa jopa 15 kertaa nopeamman kone­oppimisen. Ryhdy töihin, uppoudu peleihin ja päästä luovuutesi lentoon Mac minillä. Ja anna sen ennennäkemättömän vauhdin ja tehojen viedä mukanaan.

  Kompakti koko, uskomaton suorituskyky ja monipuolinen porttivalikoima tekevät Mac ministä täydellisen kumppanin yllättävän moniin eri käyttötarkoituksiin. Ja kun tehokas M1-sirun koko voima on nyt mahdutettu sen 7,7 tuuman neliönmalliseen runkoon, saatat yllättyä, mistä kaikkialta voit löytää Mac minin paiskimasta töitä.

  M1-siru

  Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille: sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle. 

  M1:n ansiosta Mac mini on hämmästyttävän nopea ja tehokas. 8-ytiminen prosessori tarjoaa jopa kolme kertaa paremman suoritus­kyvyn edelliseen sukupolveen verrattuna2 – tinkimättä minin tunnusomaisesta 7,7 tuuman neliönmallisesta muodosta.

  M1:ssä yhdistyvät neljä suorituskyky-ydintä ja neljä tehok­kuus­ydin­tä. Tämä mahdollistaa maailman parhaan prosessorin suoritus­kyvyn wattia kohden sekä yksi- että monisäikeisissä tehtävissä. Lopputuloksena on kvanttiharppaus suorituskyvyssä – vaikka virtaa kuluu huomattavasti vähemmän.

  M1:ssä on neljä suorituskyky-ydintä. Ne ovat maailman nopeimpia prosessori­ytimiä energiaa säästävissä siruissa - ja ne tehostavat Mac minin suorituskykyä tuntuvasti. Käännä koodia huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Äänitä, miksaa ja masteroi ammattitason musiikkia Logic Prolla. Käytä reilusti raitoja, liitännäisiä ja virtuaali-instrumentteja. Luo upeita kuvia Adobe Lightroomilla ennennäkemättömällä nopeudella ja herkkyydellä.

  Neljä tehok­kuus­ydin­tä tuottavat erinomaisen suoritus­kyvyn jokapäiväisiin tehtäviin, mutta käyttävät vain kymmenesosan virtaa. Nämä tehokkuusytimet ovat omiaan kevyempiin toimintoihin, kun suorituskyky-ytimet huolehtivat vaativammista tehtävistä.

  M1-siru mahdollistaa jopa 16 Gt:n supernopean yhteismuistin. Vähäisen viiveen ja suuren kaistanleveyden ansiosta apit voivat jakaa dataa tehokkaasti prosessorin, näytön­ohjaimen ja Neural Enginen kesken. Näin kaikki tekemäsi asiat hoituvat nopeasti ja sulavasti.

  8-ytiminen näytönohjain

  M1-sirun 8-ytiminen näytön­ohjain tuo Mac miniin maailman nopeimmat henkilökohtaiseen tietokoneeseen integroidut grafiikat. Kaikkiaan graafinen suorituskyky kasvaa huimat kuusi kertaa paremmaksi. Se on mieletön määrä tehoa, usko­mat­toman kompakteissa mitoissa.

  Kahdeksan tehokasta grafiikkaydintä varmistavat sujuvammat, nopeammat ja usko­mat­toman upeat grafiikat. 8K-videot toistuvat saumattomasti, ja grafiikoiltaan vaativat työnkulut hoituvat hämmästyttävän nopeasti.

  Renderöi aikajana jopa 6 kertaa nopeammin Final Cut Prossa. Kiidä monimutkaisten näkymien läpi Unityllä jopa 4 kertaa nopeammin. Ja koe pelatessasi henkeäsalpaava kuvanopeus sekä entistä parempi tarkkuus ja täsmällisyys. Tällaisia grafiikkatehoja ei ole Mac minissä ennen nähty.

  Koneoppiminen ja Neural Engine

  Koneoppiminen automatisoi ja nopeuttaa merkittävästi esimerkiksi videoanalyysia, puheentunnistusta ja kuvaprosessointia. M1-siru, 16-ytiminen Neural Engine ja koko joukko koneoppimistekno­logioita tekevät Mac ministä kone­oppimisen voimanpesän.

  M1-siruun integroidut kone­oppimisen tekno­logiat avaavat rajattomat mahdollisuudet Mac-apeille. Kone­oppimisen ansiosta apeilla voidaan rakentaa ja soveltaa valtavaan datamäärään perustuvia malleja. Näin apit voivat esimerkiksi tunnistaa kuvista ja videoista ystäviä ja perheenjäseniä, muuntaa puhuttua luonnollista kieltä tekstiksi sekä jopa analysoida ääntä naurun ja aplodien tunnistamiseksi. Yksityisyyden suojaamiseksi tämä data prosessoidaan laitteella salaman­nopeasti.

  M1-sirun 16-ytiminen Neural Engine voi käsitellä jopa 11 biljoonaa lasku­toimitusta sekunnissa mahdollistaen työnkulut, joita et kuvitellut mahdollisiksi. Esimerkiksi djay Pro AI ‑apissa voi erotella minkä tahansa kappaleen instrumentti‑ ja lauluosiot reaaliajassa.

  Koko M1-siru on suunniteltu koneoppimista silmällä pitäen. Prosessori, näytön­ohjain ja Neural Engine on kukin suunniteltu erityyppisiä kone­oppimisen työnkulkuja varten – ja kone­oppimisen suoritus­kyky­ohjain hajauttaa kone­oppimisen tehtävät oikeisiin paikkoihin suoritus­kyvyn maksimoimiseksi.

  Kaksi erillistä kone­oppimisen kiihdytintä on suunniteltu nopeaan matriisitulojen laskentaan, ja ne voivat käsitellä jopa biljoona lasku­toimitusta sekunnissa. Tämä sopii erin­omaisesti vähäisen viiveen kone­oppimisen tehtäviin, joissa ei edellytetä Neural Enginen valtavaa tehoa.

  macOS Big Sur

  macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. M1-siru ja macOS Big Sur varmistavat yhdessä koko järjestelmän nopeuden: päivittäiset tehtävät sujuvat nopeammin, kuvien selaamisesta Safarissa surffaamiseen. Kaikkein kovimmin työtään tekevät apit saavat kaiken tarvitsemansa tehon. Nyt voit ensimmäistä kertaa käyttää iPhone‑ ja iPad-suosikkiappejasi suoraan macOS Big Surissa. Käytössäsi on siis kaikkien aiko­jen suurin valikoima Mac-appeja.

  Kompakti ulkoasu

  M1-siruun integroitujen tekno­logioiden ansiosta Mac mini päihittää suurikokoiset tietokoneet mennen tullen. Vaativatkin toiminnot hoituvat jopa 60 prosenttia pienemmällä energiankulutuksella edelliseen sukupolveen verrattuna. 

  SSD-tallennustila

  Mac minissä on 100 % flash-tallennustila ja jopa mahtavat 2 Tt SSD-tallennustilaa kaikille kuva‑ ja videokirjastoillesi, tiedostoillesi ja apeillesi. Jopa 3,4 Gt/s nopeudella apit ja tiedostot avautuvat ja latautuvat hetkessä. 

  Turvallisuus

  M1-siru ja macOS Big Sur tuovat Mac miniin edistykselliset suojaus‑ ja yksityisyysominaisuudet, jotka ovat ainoat laatuaan. Ne pitävät järjestelmäsi ja tietosi visusti turvassa.

  Secure Enclave ‑lisäprosessori integroi siruun kriittiset suojaus­ominaisuudet, kuten Apple Payn – ja M1:n ansiosta nopeus on suurempi kuin koskaan. Erillinen tallennustilan AES-salaus pitää salausavaimet suojassa ja tarjoaa samalla uskomatonta tehokkuutta tallennustilan salaukseen ja tietojen suojaukseen.

  Turvallinen käynnistys ja ajonaikaiset suojaus­ominaisuudet varmistavat macOS:n ajonaikaisen suojauksen ja sen, että käynnistettäessä latautuvat vain Applen luottamat ohjelmistot ja aktivointilukitus auttaa suojaamaan Macia, jos se katoaa tai varastetaan. Näin parannat mahdollisuuksiasi saada sen takaisin.

  Miksi tilaisit Telialta?

  • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
  • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
  • kuvituskuva Takuu3 vuoden takuu puhelimiin ja tabletteihin liittymäasiakkaillemme

  Tekniset tiedot

  Yleistä

  Tyyppi

  Henkilökohtainen tietokone

  Koko tai muoto

  Mini

  Sisäänrakennetut laitteet

  Kaiutin

  Väri

  Hopea

  Suoritin / Chipset

  CPU

  Apple M1

  Ydinten määrä

  8-ydin

  CPU:n määrä

  1

  CPU:n enimmäismäärä

  1

  Suorittimen pääominaisuudet

  16-core Neural Engine

  Käyttömuisti (RAM)

  Asennettu koko

  8 Gt

  Kokoonpanon ominaisuudet

  Annettu muisti on integroitu

  Kovalevy

  Tyyppi

  SSD - soldered

  Muistin koko

  1 x 256 GB

  Optinen asema

  Tyyppi

  Ei optista asemaa

  Näyttö

  Näytön tyyppi

  Ei ole.

  Näytönohjain

  Näytönohjain

  Apple M1 8-core

  Video-ominaisuudet

  HDMI, DisplayPort

  Verkkoyhteydet

  Tuettu langaton LAN

  Kyllä

  Tiedonsiirtoprotokolla

  Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, Bluetooth 5.0, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)

  Yhteensopivuusstandardit

  IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, Bluetooth 5.0, IEEE 802.11ax

  Laajennus / Kytkeytyvyys

  Liitännät

  2 x Thunderbolt 3/DisplayPort/USB-C 3.1 Gen 2

  2 x USB 3.0

  1 x HDMI

  1 x LAN (Gigabit Ethernet)

  1 x kuulokkeet

  Muuta

  Yhteensopivuusstandardit

  Ei sisällä BFR:ää, PVC-free, Beryllium-free, ei sisällä elohopeaa

  Virransyöttö

  Laitteen tyyppi

  Virtalähde

  Vaadittava jännite

  AC 120/230 V (50/60 Hz)

  Virran kulutus (toiminnassa)

  150 watt

  Käyttöjärjestelmä / Ohjelmisto

  Käyttöjärjestelmä

  Apple macOS Big Sur 11.0

  Ohjelmisto

  Apple QuickTime, Apple iMovie, Apple Safari, Apple GarageBand, Photo Booth, Apple Time Machine, Apple FaceTime, Apple Preview, Sähköposti, Kartat, Valokuvat, Muistutukset, App Store, Musiikki, Yhteystiedot, Pörssi, Muistiinpanot, Kalenteri, Siri, Messages, Apple iBooks, Apple Keynote, Apple Numbers, News, Voice Memos, Podcasts, Home, Apple TV, Find My

  Ympäristöstandardit

  ENERGY STAR -sertifioitu

  Kyllä

  Valmistajan takuu

  Takuu

  12 kk

  Asiakastuki

  https://support.apple.com/fi-fi

  Tekninen tuki - puhelinneuvonta - 90 päivää

  Mitat & paino

  Leveys

  19.7 cm

  Syvyys

  19.7 cm

  Korkeus

  3.6 cm

  Paino

  1.2 kg

  Ympäristötiedot

  Vähimmäiskäyttölämpötila

  10 °C

  Enimmäiskäyttölämpötila

  35 °C

  Toimintakosteus

  5 - 90 % (ei tiivistetty)

  Meluntuotto

  5 dBA