Hiilikädenjälki

Mobiiliteknologian tuotteet ja palvelut auttavat vähentämään päästöjä muilla sektoreilla.

Päästövähennysratkaisuja

Hiilikädenjälki kuvaa toimintaamme liittyviä myönteisiä ympäristö- ja ilmastovaikutuksia eli tuotteiden ja palveluiden päästövähennyspotentiaalia asiakkaalle. Alan kattojärjestö GSMA:n selvityksen mukaan mobiiliteknologian tuotteet ja palvelut auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä jopa kymmenkertaisesti aiheuttamiinsa päästöihin verrattuna.

Tuotteemme ja palvelumme tuottavat ratkaisuja, joilla voidaan saavuttaa päästövähennyksiä muilla sektoreilla:

  • Tuotamme IoT-teknologiaa hyödyntäviä palveluita, joiden avulla asiakkaamme voivat optimoida toimintaansa ja tehdä ympäristöystävällisempiä valintoja. Esimerkiksi älykkäät liikenneratkaisut raskaan ja julkisen liikenteen ajotapojen ja reittien optimointiin auttavat vähentämään polttoaineen kulutusta ja ajettuja kilometrejä.
  • Tuotamme yritysasiakkaille ympäristöystävällisiä datakeskus- ja pilvipalveluja: Telia Helsinki Data Center käyttää toiminnassaan 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Palvelinten synnyttämää hukkalämpöä kerätään talteen ja se hyödynnetään Helenin kanssa yhteistyössä kaukolämpöverkossa. Tulevaisuudessa jopa 20 000 helsinkiläisen asunto lämmitetään HDC:n hukkalämmöllä.
  • Kestävä yhdyskuntasuunnittelu: Mobiililaitteiden sijaintitietojen analysointiin perustuva Crowd Insights -palvelumme hyödyntää väkijoukkojen liikkeistä koottua anonymisoitua dataa, jota hyödynnetään muun muassa yhdyskuntasuunnittelussa kestävämpien kaupunkien ja liikkumisen kehittämiseksi.
  • Tarjoamme kunnostettuja älypuhelimia ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona täysin uudelle puhelimelle. Telia Recycled -puhelin on tarkistettu, kunnostettu ja vuoden takuulla varustettu käytetty laite.
  • Mahdollistamme etäkokousten ja etätyön hyödyntämisen asiakkaillemme.
  • Älykäs rakennus – toimitilojen etähallintapalvelun avulla voi optimoida energiankulutusta, tilojen käyttöastetta ja lämpötilaa.