Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus arjessamme

Rakennamme arkea, jossa jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet, ja jossa jokainen voi olla oma loistava, ainutlaatuinen itsensä.

Yhdessä olemme enemmän

Uskomme, että hyvässä yhteishengessä ja toistemme tukemisessa on voimaa. Meillä on ystävällinen, kannustava ja monimuotoinen työyhteisö, jossa jokainen telialainen saa olla oma ainutlaatuinen itsensä ja toteuttaa unelmiaan turvallisessa ilmapiirissä.

Olemme sitoutuneet luomaan monimuotoisen ja inklusiiviseen työpaikan, missä jokaisella on yhdenvertaiset mahdollisuudet. Meillä on nollatoleranssi syrjintää, alistamista, ahdistelua ja kiusaamista kohtaan.

Toimimme monimuotoisuuden puolesta ja kunnioitamme jokaisen ainutlaatuisuutta riippumatta sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta ihmisen ainutlaatuiseksi tekevästä asiasta. 

Lue lisää henkilöstöpolitiikastamme (pdf)

Telian sukupuolijakauma

68 % miehiä  

31 % naisia  

< 1 % muunsukupuolisia

Esihenkilöistä 29 % on naisia ja Suomen maajohtoryhmästä 50 % on naisia – toimitusjohtajaa myöten.

 
Päivitetty 10.5.2023

Monimuotoisuustavoitteet

Monimuotoisuuden saavuttamiseksi maajohtoryhmämme on asettanut monimuotoisuustyöllemme useita lyhyen aikavälin tavoitteita. Tavoitteemme ovat linjassa Telia Companyn johtoryhmän asettamien tavoitteiden kanssa.

Tavoitteenamme on kasvattaa naisten osuutta koko henkilöstössämme sekä kehittää laajemmin monimuotoisuutta edistäviä toimenpiteitä esimerkiksi rekrytoinnissa, henkilöstön osaamisen kehittymisessä ja pysyvyydessä.

Olemme myös sitoutuneet FIBS:n Monimuotoisuussitoumukseen, joka viestii arvoistamme ja käytännön teoistamme yhdenvertaisuuden eteen.
 

Mitä siis konkreettisesti teemme?

Lisäämme tietoisuutta monimuotoisuuden ja osallistamisen voimasta erilaisten kumppanuuksien, aloitteiden sekä tapahtumien avulla. Tarjoamme koulutusta muun muassa tiedostamattomista ennakkoluuloista sekä osallistavasta rekrytoinnista. Koulutukset ovat koko henkilöstölle avoimia ja kaikille esihenkilöille pakollisia. Lähes 80 % esihenkilöistämme ovat suorittaneet koulutukset. 

Lisäksi järjestämme vuosittain mentorointiohjelman tulevaisuuden johtajille. Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuden osallistua Startup Refugeen kanssa yhteistyössä järjestämäämme mentorointiohjelmaan mentorina maahanmuuttajille. Olemme myös useamman vuoden tehneet erilaisia yhteistöitä yhdenvertaisuuden eteen.

Tutustu yhdenvertaisuuteen Telialla

Tutustu Startup Refugees -mentorointiohjelmaan

Tutustu meihin

Esihenkilötehtävissä pitkään Telialla työskennellelle Pasi Tolvaselle tärkeintä työelämässä on, että saa aina olla oma itsensä. Katso Pasin tarina ja lue myös artikkeli.

Meille on tärkeää edistää naisten näkyvyyttä ja mahdollisuuksia teknologia-alalla. Katso pitkän uran Telialla tehneen Scrum Master Katin tarina.

Näytä lisää