Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Vastuu ympäristöstä

Tavoitteenamme on pienentää ympäristöjalanjälkeämme erityisesti energiankulutukseen, kasvihuonepäästöihin ja jätteisiin liittyvillä toimenpiteillä.

Aktiivisesti mukana ilmastonmuutoksen ehkäisyssä

Olemme sitoutuneet merkittäviin toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Tavoittelemme vuoteen 2030 mennessä nollapäästöjä koko arvoketjussamme, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Lisäksi aiomme vähentää jätteidemme määrän nollaan kiertotalouden avulla. Otamme koko henkilöstömme mukaan pohtimaan keinoja ja ratkaisuja, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä.

Pyrimme jatkuvasti pienentämään ympäristöjalanjälkeämme. Meille on myönnetty ISO 14001 -standardiin perustuva ympäristöhallintajärjestelmäsertifikaatti, joka koskee koko liiketoimintaa Suomessa. Toiminnallemme on lisäksi myönnetty Energiatehokkuusjärjestelmä (ETJ+) -sertifikaatti.

Hallintajärjestelmien ytimessä on jatkuvan parantamisen periaate. Hallintajärjestelmät varmistavat, että ympäristö- ja energia-asiat viedään dokumentoidusti osaksi normaaleja työprosesseja.

Olemme mukana Sitran Climate Leadership Coalitionissa. Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Syksyllä 2018 liityimme Helsingin Ilmastokumppaniksi. Ilmastokumppanit sitoutuvat olemaan mukana tekemässä hiilineutraalia Helsinkiä ja vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään. 

Olemme sitoutuneet EK:n ja Energiaviraston Energiatehokkuussopimuksessa parantamaan energiatehokkuuttaan vähintään 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Ympäristötyön perustana on Telia Company -konsernin ympäristöpolitiikka, josta voit lukea lisää täältä (PDF).

Näihin kiinnitämme erityistä huomiota

Konkreettisia tekoja ympäristön puolesta

Pitäjänmäelle valmistunut Telian datakeskus lisää huomattavasti yhtiön energiankulutusta. Tästä syystä energiatehokkuus on otettu huomioon Telia Helsinki Data Centerin suunnitteluvaiheessa alusta alkaen, ja hankkeelle on myönnetty LEED- eli Leadership in Energy and Environmental Design -sertifikaatti sekä CEEDA- eli Certified Energy Efficient Data Center Award -sertifiointi. Keräämme myös datakeskuksen toiminnasta syntyvän hukkalämmön talteen jatkokäyttöä varten.

Lue lisää