Uusimmat blogit

Suomessa myydään vuosittain jopa 100 000 käytettyä kännykkää – Telia tarjoaa kierrätyspuhelimia nyt myös yrityksille

2 min

Kierrätettyjen puhelinten suosio kasvaa nopeasti ja ne nousivat joulukuussa jo Telian myydyimpien puhelinten listalle. Nyt myös yrityksillä on mahdollisuus hankkia työntekijöilleen ilmastoystävällisiä puhelimia.

”Noin 80 prosenttia puhelimen päästöistä syntyy valmistusvaiheessa. Kierrätetyn laitteen hankinta on merkittävä ja helppo ympäristöteko. Kiinnostus ekologisesti kestäviin laitevaihtoehtoihin on selkeästi kasvanut kuluttajien keskuudessa. Uskon, että tämä näkyy hyvin pian myös yritysten valinnoissa”, Telian vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen kertoo.

Kierrätettyjen yrityslaitteiden valikoimassa on tällä hetkellä kahdeksan erilaista puhelinmallia, jotka ovat saatavilla Telian verkkokaupasta tai yritysmyynnistä.

”Kaikki kierrätetyt puhelimet ovat käyneet läpi huolellisen tarkistus- ja kunnostusprosessin. Puhelimien akkujen kunto sekä muut toiminnot on testattu ja laite on puhdistettu huolellisesti aiemman käytön jäljistä. Mahdollisissa kunnostuksissa käytetään vain valmistajan virallisia osia”, Telia Recycled -hankkeesta yrityksille vastaava Klaus-Emil Pakalén vakuuttaa.

Pakalénin mukaan kierrätyspuhelin on ekologisuuden lisäksi myös taloudellisesti houkutteleva vaihtoehto yrityksille. Hän korostaa, että uusien laitteiden komponenttipulan vuoksi kierrätyspuhelimet tuovat asiakkaille entistä enemmän valinnanvaraa.

Yritys voi valita hankkiiko puhelimen kertamaksulla vai palvelulaitteena. Kun kierrätyspuhelimen tilaa yritykselle palvelulaitteena, siitä maksetaan kuukausimaksua, joka sisältää huoltopalvelun lainalaitteineen, vakuutuksen ja yhden vuoden takuun. Lisäksi sopimuskauden päättyessä tilalle voi valita uuden palvelulaitteen ja vanha laite kierrätetään tietoturvallisesti, laitteen materiaalit hyödyntäen. Näin laitteen kestävästä elinkaaresta huolehtiminen ei jää yrityksen harteille.

Aikanaan asiakkaiden toiveista alkunsa saanut pilottihanke tukee yhtenä konkreettisena esimerkkinä Telian ilmastotavoitteita. Telia Company on sitoutunut olemaan päästötön yhtiö koko arvoketjun osalta ja jätteetön yhtiö kiertotalouden avulla vuoteen 2030 mennessä.


Martina Lilius

 

Haluatko tietää lisää yritysten kierrätyspuhelimista

Tsekkaa täältä
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle Ympäristövastuu Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Mitä Telia tekee sähkön säästämiseksi?
Parannamme energiatehokkuuttamme päivittäin pienillä ja isoilla päätöksillä. Sähkönkulutuksen kasvu ...
Seuraava artikkeli
Kiertotalous on ympäristöteko, joka vaatii ajattelutavan muutoksen