Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Lapset ja verkkoturvallisuus

Digitaalinen viestintä on keskeinen osa monen ihmisen elämää ja myös yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijä. Osana yrityksemme vastuullista liiketoimintaa haluamme edistää internetin turvallista käyttöä lasten ja nuorten keskuudessa.

digitaitojen Työpaja lapsille

Telia Company on laatinut yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa työpajakonseptin koululuokille. Työpajan tavoitteena on tukea lapsia hankkimaan digitaitoja turvallisemman verkon käytön edistämiseksi vuorovaikutteisuuden ja osallistumisen keinoin.

Työpaja on suunnattu koululuokille (11–13-vuotiaille), ja sen vetäjinä voivat toimia joko Telia YOUNITE -vapaaehtoiset tai opettajat ja/tai vanhemmat. Autamme mielellämme löytämään sopivat vapaaehtoiset, jotka tulevat vetämään työpajan koulussanne. Voitte myös vapaasti käyttää alla tarjoamiamme materiaaleja ja vetää työpajan niiden avulla.

Konseptimme perustuu Lasten neuvoa-antavan paneelin (Children’s Advisory Panel) -tutkimuksen tuloksiin. Työpajassa käytetään osallistavaa pedagogiikkaa, jossa lapset osallistuvat työpajaan tiedon kanssatuottajina. Tämä on mukaansatempaava uusi tapa oppia asioita, ja toivommekin konseptin inspiroivan lapsia levittämään uutta tietämystään aiheesta ystävilleen, nuoremmille lapsille ja aikuisille.

Materiaalit

Työpajat on kohdistettu 11–13-vuotiaille koululaisille ja luotu syventämään heidän tietämystään henkilökohtaisten tietojen käsittelystä verkossa.

YOUNITE

YOUNITE on koko konsernimme ikioma vapaaehtoistyöohjelma, jonka kautta tahdomme antaa kaikille 21 000 työntekijällemme mahdollisuuden tehdä hyvää ja samalla edistää yhteiskunnan digitalisaatiota palkallisella työajalla. Annamme jokaiselle mahdollisuuden käyttää arvokasta aikaamme hyvään ja samalla oppia uutta ja kehittyä sekä ammatillisesti että yksilönä.

YOUNITE on osa jatkuvaa työtämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden eteen. Lue lisää täältä.

 

Lasten neuvoa-antava paneeli (Children’s Advisory Panel)

Konseptimme perustuu Lasten neuvoa-antavan paneelin (Children’s Advisory Panel, CAP) -tutkimuksen tuloksiin. Tutkimuksessa oli mukana yli 1500 yläasteikäistä lasta seitsemästä maasta, jotka joko osallistuivat verkkoelämää koskeviin vuorovaikutteisiin työpajoihin tai vastasivat kyselyyn verkossa 2016–2018.

Alla esitellyssä, syksyllä 2017 ja tammikuussa 2018 tehdyssä CAP-tutkimuksessa keskityttiin lasten näkemyksiin, huoliin ja toimintatapoihin, jotka liittyivät tietosuojaan ja turvallisuuteen verkossa.

Lue Children’s Advisory Panel -tutkimuksen tuloksia 2017/2018 (pdf)

Yhteistyökumppanimme