Takaisin

Telia Yrityskylässä – Miten vastuullinen pelaaminen on osana työelämää?

2 min
Yrityskylä syyskuu 2020 Yrityskylä syyskuu 2020
Toimitusjohtaja Lauri sekä tietoturva-asiantuntija Arttur (vihreä paita) olivat vastuussa pienois-Teliasta Yrityskylän syyslukukauden ensimmäisenä päivänä.

Yrityskylän käytävältä löytyy violetinvärinen pienoisyritys, jossa on mukavannäköiset säkkituolit sekä pelikonsoli. Voiko tämä olla työpaikka? No kyllä voi, sillä pelaamisesta on tullut e-urheilun parissa ammatti ja vielä useampi löytää itsensä pelaamisen parista vapaa-ajalla harrastusmielessä. Tulevaisuudessa pelillisyyttä hyödynnetään laajasti työelämässä, ja siksi Yrityskylän pienois-Telialla perehdytään syksystä 2020 lähtien vastuulliseen pelaamiseen.

Kuudesluokkalaiset Arttur ja Lauri Sunan koulusta Espoosta ovat vastuussa pienois-Teliasta Yrityskylän syyslukukauden ensimmäisenä päivänä. Arttur toteaa, että Yrityskylästä oppii työelämästä ja että palkka on mukava asia. Nuoret telialaiset kertovat myös näin korona-aikana olevansa tarkkoja hygienian suhteen, Telian pelikonsoli kun on aktiivisesti asiakkaiden kokeilussa. Laurin mielestä vastuullinen pelaaminen on sitä, että ollaan reiluja toisia kohtaan ja että on selvät pelisäännöt. 

Telian vastuullisen pelaamisen kärkenä on varmistaa, että jokainen lapsi ja nuori saa pelata reilusti ja ilman pelkoa kiusaamisesta. Pelaamisen pitää olla hauskaa ja turvallista eikä siellä hyväksytä minkäänlaista häirintää. Kaikki pelaajat ovat samanarvoisia taustastaan riippumatta. Vastuulliseen pelaamiseen liittyy myös digihyvinvointi. Pelaaminen on kiva lisä lapsen ja nuoren arkeen mutta sen tulee tapahtua fiksussa tasapainossa muiden hyvinvoinnin osa-alueiden kanssa – levon, liikunnan, sosiaalisten suhteiden, leikin ja muiden arjen rutiinien kanssa.

Telian ja Yrityskylä Espoon sekä Helsinki-Vantaan yhteistyö on alkanut vuonna 2012 silloisen Soneran nimissä. Yhteistyön alussa keskiössä olivat laitteet ja puhelinliittymät, jonka jälkeen fokus siirtyi internettiin ja tietoturvaan. Uusi kärki Telian pienoisyritykselle on nyt löydetty vastuullisesta pelaamisesta.

Lisätietoja:
Heidi Enbacka, aluepäällikkö Yrityskylä Espoo, heidi.enbacka@tat.fi
Ira Vainio, yritysvastuupäällikkö Telia, ira.vainio@teliacompany.com  
 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Telia kiristi ilmastotavoitteitaan – ”Etenemme ilmastotieteen uusimman tiedon tahdissa”
Kansainvälinen Science Based Targets -järjestö on hyväksynyt Telia Companyn uudet ...
Seuraava artikkeli
Teliasta hiilineutraali tänä vuonna – ”Tämä on tärkeä välietappi”