Yhdenvertaisen työelämän puolesta

Haluamme, että jokainen voi olla vapaasti oma itsensä myös työpaikalla. Yhtäläiset oikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Monimuotoisuuden puolesta

Toimimme monimuotoisuuden puolesta ja kunnioitamme jokaisen ainutlaatuisuutta riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta ihmisen ainutlaatuiseksi tekevästä asiasta. Haluamme kasvattaa tietoisuutta sekä henkilöstön että muiden sidosryhmien keskuudessa.

Olemme työskennelleet jo vuodesta 2019 yhdessä DNAn ja Elisan kanssa yhdenvertaisuuden eteen. Tuemme sateenkaariyhteisöä erilaisin toimin ja lisäksi pyrimme yhdessä edistämään yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisöissämme. Tuemme yhdessä SETAn alla toimivia järjestöjä kuten Sateenkaariseniorit ry:tä sekä nuoria sateenkaariyhteisöön kuuluvia. Järjestämme myös monimuotoisuuskoulutuksia omalle henkilöstöllemme alan asiantuntijoiden kanssa.

”Aluksi yritin epätoivoisesti näytellä olevani hetero. Miten väärässä olinkaan – olen saanut olla Telialla oma hörhö itseni!” – Pasi Tolvanen, Telia

Esihenkilötehtävissä pitkään Telialla työskennellelle Pasi Tolvaselle tärkeintä työelämässä on, että saa aina olla oma itsensä. Katso Pasin tarina ja lue myös artikkeli.

Sateenkaariseniorit ry:n logo

Valtakunnallinen vertaispuhelin auttaa sateenkaarisenioreita

Moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluva ikääntynyt kärsii yhä hiljaisuudesta ja piilottelusta. Sateenkaariseniorit ry on perustanut valtakunnallisen vertaispuhelimen auttamaan ikääntyneitä, jotka kaipaavat keskustelukumppania muista seksuaalivähemmistöjen edustajista. 

Vertaispuhelimeen voi soittaa kuka tahansa sateenkaarivähemmistöön kuuluva 50+-vuotias, joka kokee, että kaipaa juttuseuraa toisesta vähemmistöön kuuluvasta. Vertaispuhelintoiminta käynnistyi huhtikuussa 2024 Telian, Elisan ja DNA:n tuella.

Lue lisää Sateenkaariseniorit ry:n vertaispuhelimesta artikkelistamme

Katso oheiselta videolta Hemmi Palmin tarina.

Lue myös Hemmistä kertova artikkeli:

Piilottelu vei Hemmi Palmin sairasvuoteelle saakka – "Uskalla olla oma itsesi"