Kaikki Töissä Telialla -tarinat

Parempaa liiketoimintaa ketterän kehityksen avulla

4 min
Jonna Tupasalo työskentelee Telia Cygatella Product Managerina.

Jonna Tupasalo toimii Telia Digital Bridge -tuotteen Product Managerina Telia Cygaten Offering-yksikön Service & Solution Design -tiimissä. Hän on aiemmin urallaan työskennellyt muun muassa televisiokuvaajana ja markkinointipäällikönä. Telia Cygatelle Jonna päätyi ServiceNow-koulutusohjelman kautta. 

Jonna aloitti opiskelut Telia Cygaten koulutuskumppanin ServiceNow Accelerated Learning -koulutusohjelmassa vuonna 2019. Hän päätti hakeutua IT-alan koulutusohjelmaan, koska tietotekniset asiat olivat läsnä jo edellisessä ammatissa. Koulutuksen jälkeen hän toimi Telia Cygatella konsulttina vuoden ajan. Jonna rekrytoitiin Cygatelle vakituiseen työntehtävään seuraavan vuoden keväällä.  

”Näen että Telia Cygate on hyvä työpaikka, sillä täällä on paljon ihmisiä, jotka ovat olleet pitkään talossa, mutta myös paljon uusia työntekijöitä. Meillä on todella lämminhenkinen ja tsemppaava työympäristö tiimissä. Teen töitä huippuammattilaisten kanssa. Olen ollut todella tyytyväinen myös palkkaukseen ja työsuhde-etuihin.”,  Jonna toteaa. ”Kun tulin Telia Cygatelle, hyppäsin heti syvään päähän, minuun luotettiin ja sain paljon vastuuta alusta alkaen. Pidän siitä, koska en pelkää haasteita. Telia Cygatella olen päässyt sellaiseen ”kouluun" mitä en ole muualla kokenut. Oman tiimini esihenkilö on pitkän linjan IT-alan ammattilainen, joka tukee ja kannustaa matkan varrella”,  kertoo Jonna. 

"Hyppäsin heti syvään päähän, minuun luotettiin ja sain paljon vastuuta alusta alkaen."

Telia Cygatella hän näkee paljon erilaisia kehittymispolkuja, joko teknisenä syväasiantuntijana tai laajempien kokonaisuuksien hallitsijana. Jonnan omana tavoitteena on, että hän voisi jatkaa ammatillista kehittymistään ja saada lisää vastuuta myös jatkossa. Häntä houkuttelee kehittyä tulevaisuudessa esihenkilötehtäviin, koska hän kokee olevansa luonteeltaan vastuunottaja. Hänellä on luontainen halu auttaa ja tukea ihmisiä. Jonna näkee vahvuuksinaan myös organisointikyvyn ja resilienssin, hän pystyy toimimaan myös paineen alla eikä hän lamaannu helposti.

 

Aktiivista yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa

Sisäisesti tärkeimmäksi sidosryhmäkseen Jonna nostaa tällä hetkellä Telia Cygaten SAFe-mallin mukaisesti toimivan palvelukehitysjunan. Se koostuu eri osa-alueiden kehitystiimeistä, joista Product Ownerit ovat vastuussa. Muita sidosryhmiä ovat Project Management Office asiakasvaatimusten näkökulmasta katsottuna sekä palvelupäälliköt uusien asiakkuuksien onboarding-vaiheessa, kun asiakkaan IT-ympäristö siirretään Telia Cygaten tuotantoympäristöön. "Yhteiset hankkeet ovat mielenkiintoisia, kun mukana on Telian eri yksiköissä työskenteleviä sidosryhmiä. Esimerkkinä eräs Telia One -asiakashanke sisaryhtiömme Telia Inmics-Nebulan kanssa, jossa tulee huomioida että asiat toimivat kokonaisuutena, eivätkä pelkästään Telia Cygaten osalta”,  Jonna tuumaa.

"Yhteiset hankkeet ovat mielenkiintoisia, kun mukana on eri organisaatioissa työskenteleviä sidosryhmiä."

Toisaalta myös ulkoiset asiakkaat ovat Jonnan työssä tärkeitä, koska heidän takiaanhan tätä työtä tehdään. Tavoitteena on pystyä vastaamaan asiakkaiden asettamiin vaatimuksiin. Jonna on itse työssään yhteydessä asiakkaisiin eri palavereissa ja kouluttaessaan heitä Telia Cygaten palveluportaalin käyttöön. 

Koronan myötä siirryttiin etätöihin ja nyt tyskentely on jatkunut hybridimallissa. Jonna kokee olevansa työssään tehokkaampi etänä, mutta nauttii aika ajoin myös kollegoiden tapaamisesta Triplan toimistolla. Välillä taukojen pitäminen unohtuu etäpäivinä, koska etätyössä ei oikeastaan ole rutiineja tai systemaattista rakennetta. Tällä hetkellä työpäivät täyttyvät suunnittelutyöstä, aikaisemmin kuvioihin kuului projektinhallintatehtävät. Telia One -kontekstin kautta tulee välillä tehtäviä sekä asiakasvaatimusten kartoituksia. Telia One -kontekstissa kehitetään palveluja asiakkaan näkökulmasta ”yhden luukun” periaatteen kautta.

 

Harrastuksista tasapainoa arkeen

Tärkeintä työn ulkopuolella Jonnalle on perhe, johon kuuluvat 5-vuotias tyttö ja 11-vuotias poika sekä aviomies. Perheen kanssa ei ole vapaa-ajan vieton ongelmia, sillä kalenteri täyttyy omien ja lasten harrastuksista. Tennis, kuntosalilla käyminen ja juokseminen ovat Jonnan omia harrastuksia. Arki kulkee sujuvammin, kun pääsee purkamaan ”pään paineita” urheiluun ja samalla pitämään huolta itsestään. Myös musiikki näyttelee tärkeää osaa Jonnan elämässä. Hän laulaa ja soittaa eri instrumentteja. Musiikkimaultaan Jonna on ”kaikkiruokainen”, onhan hän itse sekä laulanut kirkkokuorossa että soittanut hevibändissä.
 

Me olemme Telia. Me luomme parempaa liiketoimintaa ketterän kehityksen avulla.

 

 

Kiinnostuitko?

Löydät meiltä Telialta monipuolisesti eri uramahdollisuuksia – katso avoimet työpaikkamme.

Avoimet työpaikat
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Asiantuntijana Telialla
Edellinen artikkeli
Kesätöissä tietoliikennepalveluiden toimittamisessa – uusia haasteita ja syväosaamista
Hanna Rantanen on töissä Telialla toista kesää ”Telia on näyttäytynyt todellisena mahdollisuuksien ...
Seuraava artikkeli
Parempaa palvelunhallintaa järjestelmäkehityksellä
Toni työskentelee Telia Cygatella järjestelmäkehittäjänä.