Takaisin

Kierrätyskontin syyskiertue päättyy Triplaan – ”Vanhoja kännyköitä alettiin vihdoin kaivaa laatikoiden pohjilta”

2 min

Telian kierrätyskontti on kiertänyt Suomea yli kaksi kuukautta. Suomalaiset ovat tuoneet konttiin tuhansia vanhoja kännyköitä 11 paikkakunnalla. Tällä viikolla kontti ottaa vastaan vanhoja puhelimia Triplassa.

”Viesti ihmisiltä ympäri Suomen on ollut selvä: intoa ja halua kännyköiden kierrättämiselle löytyy, kunhan se tehdään tarpeeksi helpoksi”, kaupallinen johtaja Kimmo Lehtonen Telialta iloitsee.

Lehtosen mukaan Telia päätyi kokeilemaan konttia, jotta suomalaiset saataisiin innostumaan kännyköiden kierrättämisestä. Suomessa myydään vuosittain yli kaksi miljoonaa puhelinta, mutta ainoastaan viidennes niistä päätyy kierrätykseen.

”Syitä on varmasti monia. Ihmiset ovat huolissaan, mitä kännyköille tapahtuu, ja monilla on myös tunnesiteitä vanhoihin puhelimiin, jota ovat olleet mukana elämän käännekohdissa”, Lehtonen pohtii.

Telian työntekijät ovat saaneet vastata syksyn aikana moniin kysymyksiin. Lehtonen kertoo, että asiakkaat ovat olleet erityisen ihastuneita siitä, että kännyköiden materiaalit voidaan kierrättää lähes 100-prosenttisesti, eikä tietoturvasta tarvitse huolehtia.

Raumalla ja Jyväskylässä pitkät jonot

Konttiin tuotiin syyskiertueen aikana tuhansia puhelimia. Yli 10 000 ihmistä pysähtyi lisäksi kontin luokse juttelemaan kierrätyksestä. Esimerkiksi Raumalla ja Jyväskylässä kertyi ajoittain pitkiä jonoja.

”Oli jännä huomata, että monille ihmisille kännyköiden kierrättäminen oli uusi asia. Uskon, että kontin avulla saimme monet ihmiset heräämään tähän tärkeän asiaan”, Lehtonen mietiskelee.

Kontin kiertue päättyy tällä viikolla Helsingissä kauppakeskus Triplaan. Tiistaina kontti on pääsisäänkäynnin edessä, ja kolme seuraavaa päivää kauppakeskuksen sisällä, kulttuuriaukiolla.

”Siirto sisätiloihin on mielenkiintoinen operaatio. Tripla on todella huikea päätöspiste kiertueelle. Kontin pinnat on käsitelty virukset ja mikrobit tappavalla katalyysipinnoitteella, ja tietenkin henkilökunta käyttää maskeja”, Lehtonen huomauttaa.

Kiertue jatkuu keväällä

Lehtosen mukaan syksyn kokeilu onnistui niin hyvin, että kontti jatkaa kiertuettaan keväällä.

”Syksy vakuutti meidät siitä, että kontille on tarvetta. Ja tietenkin kompensoimme kaikki kontin siirtelystä aiheutuvat päästöt”, Lehtonen korostaa.

 

Janne Kaijärvi

Haluatko tietää lisää kontista?

Katso tältä
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Telia rekrytoi kymmeniä IT-osaajia – ”Rakennamme nyt uuden sukupolven digitaalista IT-palvelunhallintaa”
Seuraava artikkeli
Telian toimitusjohtaja Heli Partanen: Digiloikan täytyy perustua tietoturvallisiin ratkaisuihin
Suuryritykset kohtaavat aika ajoin hetkiä, joissa niiden vastuullisuus mitataan. Nyt, kun ...