Telian 5G-robotti huitelee ostoskeskuksessa koko kesän - ”Ruokalähetys menossa ylös”

Telian puhuva 5G-robotti Taika toimii ruokalähettinä Mall of Triplassa tänä kesänä. Sympaattinen lähettirobotti kuljettaa ruokaa Original Sokos Hotel Triplan asukkaille, tekee videoanalytiikkaa kauppakeskuksen ja palveluiden kehittämiseksi ja toimii samalla palvelurobotiikan kehittämisen koekaniinina.

Telia toteuttaa 5G-palvelurobottikokeilun osana VTT:n MURO-hanketta, jonka tavoitteena on uudistaa radikaalisti robotiikka-alan liiketoimintaa ja edistää suomalaisten yritysten vientiä. Mall of Triplassa toteutettavan kokeilun tarkoitus on testata nopean 5G-yhteyden avulla liikkuvan, itsenäisen lähettirobotin käyttöä ja kerätä asiakaspalautetta, jota käytetään jatkokehityksessä yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Robotti tallentaa myös videokuvaa ympäristöstään ja tekee videokuvasta anonymisoitua hahmo-, esine- ja tunnetila-analyysiä kauppakeskuksen ja palveluiden kehittämiseksi.

Taika-robotti tunnistaa ja kommentoi ympärillään tapahtuvia tilanteita. Huumoria viljelevä Taika kulkee ennalta määriteltyä ja merkattua reittiä, ja osaa käyttää itsenäisesti myös hissejä. Taikan kanssa Mall of Triplassa liikkuu saattaja, joka varmistaa robotin toimintaa ja kerää asiakaspalautetta.

Taika työskentelee Mall of Triplassa heinäkuun alusta elokuun loppuun. Taikaan ja palvelurobotiikan mahdollisuuksiin voi tulla tutustumaan jokaisena viikonpäivänä. Taikan voi tavata Mall of Triplan käytävillä kerroksissa 4 (Little Manhattan) ja 2 (Nordic Avenue) sekä Original Sokos Hotel Triplan aulassa. Ruokaa Taikalta voivat toistaiseksi tilata ainoastaan Original Sokos Hotel Triplan asiakkaat.

 

Lisätiedot:

Viestintä, Telia
Puh. 02040 54000
communications-fi@telia.fi

 

Taika-palvelurobotin tietosuojaseloste

 

 

Kuvat