Takaisin

Kotimaan internetin solmukohta laajeni Pitäjänmäelle – ”Telian datakeskus on nopea ja luotettava reitti Suomesta maailmalle”

2 min

Suomen merkittävin internetin yhdysliikennepiste sijaitsee jatkossa myös Telian uudessa datakeskuksessa, kun yksi Euroopan vanhimmista internet-liikenteen solmukohdista laajenee sinne. Kaikki keskeiset suomalaiset verkot ovat kytkeytyneet FICIX-solmupisteisiin.
 
“Ficix jatkaa merkittävimpänä suomalaisen yhdysliikennepalvelun tuottajana sekä hakee kasvua yhteistyöllä Telian kanssa. Olemme saaneet vakuuttavan kuvan Telian kyvystä tarjota datakeskuspalvelua”, Ficix ry:n puheenjohtaja Antti Siivonen myhäilee.

Uusi yhdysliikennepiste yhdistää suomalaiset ja kansainväliset operaattorit sekä yhteisöt toisiinsa lyhyintä mahdollista reittiä. Sopimukseen sisältyy myös FICIX1-solmupisteiden väliset yhteydet.

”Suomen merkittävin FICIX1-yhdysliikennepisteen laajennus Telia Helsinki Data Centeriiin mahdollistaa yrityksille ja julkishallinnolle erittäin kustannustehokkaan ja turvallisen tavan liittyä suoraan Suomen internetin ytimeen” Telian yritysasiakkaiden verkottamis- ja viestintäpalveluista vastaava Kaisa Pajari kertoo.

Euroopan nykyaikaisin datakeskus

Telia Helsinki Data Center Pitäjänmäessä on yksi Pohjoismaiden suurimmista avoimista datakeskuksista. Kesäkuussa 2018 avatun datakeskuksen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

Datakeskukselle on myönnetty muun muassa kultatason LEED-ympäristösertifikaatti, jonka saavuttamiseen vaikuttivat rakennuksen ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan, erityisesti energiatehokkuus ja vedensäästö. Esimerkiksi sadevedet kerätään ja käytetään datakeskuksessa huuhteluvetenä. Datakeskus käyttää toiminnassaan hiilineutraalia, uusiutuvaa energiaa.

Telia Helsinki Data Center täyttää niin sanotut  Tier III -turvallisuusvaatimukset. Datakeskukselle on myös myönnetty alansa ensimmäisenä Suomessa vaativa sertifiointi liiketoiminnan jatkuvuudenhallinnasta..
 
Finnish Communication and Internet Exchange eli Ficix ry on perustettu 1993. Yhdistys tarjoaa neutraalin ja luotettavan liikenteenvaihtoalustan jäsenilleen. Ficix on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jolla on yhdysliikennepisteitä Helsingissä, Espoossa ja Oulussa.

Teksti: Martina Lilius
Kuva: Otto Uotila

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Suomessa myydään vuosittain jopa 100 000 käytettyä kännykkää – Telia tarjoaa kierrätyspuhelimia nyt myös yrityksille
Kierrätettyjen puhelinten suosio kasvaa nopeasti ja ne nousivat joulukuussa jo Telian myydyimpien ...
Seuraava artikkeli
Tuore selvitys: Lasten verkkoarjessa väärä tieto on arkipäivää
Ilmastonmuutos aiheuttaa pian maailmanlaajuisen tuhotulvan, ja koulukaveri näki murhatun ruumiin ...