Takaisin

Luuri ei ole entisensä - "Enää ei tarvitse miettiä, missä puhelin on"

5 min

Sähköisellä SIM-kortilla varustettu älykello on teknologiatubettaja Juha Luurin ranteessa yötä päivää. ”Parasta on, että voin pitää työpäivän aikana kännykkää äänettömällä – näen kaikki viestit ja puhelut kätevästi kellostani.”

Myyntityötä tekevä teknologiatubettaja Juha Luuri sanoo, että hänen älykellonsa Samsung Galaxy Watchin eSIM-ominaisuus sujuvoittaa hänen arkeaan monin tavoin. Luurilla on päivisin paljon asiakaskäyntejä ja tilanteita, joissa kännykkää on ikävä joutua näppäilemään kesken kaiken.

”Jätän usein puhelimen autoon, kun vien tavaraa asiakkaan luo tai käyn kaupassa. Älykello tärisee ranteessani puhelun tai viestin tullessa. Kelloa vilkaisemalla näen hetkessä, jos joku on yrittänyt tavoitella, koska ilmoitukset näkyvät kellon näytöllä.”

Luuri kertoo katsovansa yleensä vaivihkaa, mitä viesti koskee. Jos asia on kiireinen, hän kuittaa kellon kautta nopeasti vastaanottajalle, että viesti on tullut perille ja asia on ok.

”eSIM helpottaa todella paljon esimerkiksi silloin, jos odotan jotain tärkeää yhteydenottoa. Viestin voi silmäillä ranteesta helposti, ihan kuin katsoisin kellosta aikaa.”

Juha Luuri kiinnostui Samsungin uudesta Galaxy Watch -älykellosta sen tultua markkinoille syksyllä 2018.

”Minulla on ollut paljon erilaisia älykelloja, myös Samsungin edellinen malli. Galaxy Watchin hankin heti sen julkaisupäivänä. Odotin kovasti eSIM:n tarjoamia mahdollisuuksia käyttää kelloa entistä monipuolisemmin”, hän kertoo.

”Hyödynnän eSIM:ä joka päivä”

Samsung Galaxy Watchin mullistavin uudistus onkin sisäänrakennettu sähköinen SIM-kortti eli eSIM. Se avaa käyttäjälleen täysin uusia ovia: eSIM:n avulla älykello toimii itsenäisesti ilman, että sen tarvitsee olla jatkuvasti yhteydessä puhelimeen.

Galaxy Watchin sähköinen SIM toimii täysin samoin kuin perinteinen SIM-kortti. Erona on, ettei kelloon tarvita erillistä muovista korttia, vaan eSIM aktivoidaan digitaalisesti. Käyttö on vaivatonta siksikin, että eSIM:iin saa halutessaan oman tutun puhelinnumeron.

Juha Luuri kertoo hyödyntävänsä eSIM:iä päivittäin: kello on vapauttanut hänet ainaiselta kännykän kanniskelulta.

”Suurin juttu on, että voin pitää puhelinta äänettömällä pitkiäkin aikoja, eikä sen pirinä häiritse kesken työnteon. eSIM:n ansiosta saan kaikki puhelut, viestit ja muut ilmoitukset kellooni, vaikka puhelin olisi kuinka kaukana. Aiemminhan kännykän piti olla aina mukana, sillä älykello oli yhteydessä puhelimeen Bluetoothin kautta.”

”Hoidan älykellolla monia arjen asioita”

Juha Luurin mukaan uusi Galaxy Watch on huippulaite, josta hän ei löydä juurikaan mainittavia heikkouksia. Luuri tietää mistä puhuu, sillä hän on ollut erittäin kiinnostunut uusimmasta tekniikasta pitkään. Teknologia-aiheisia YouTube-videoita hän on tehnyt pian kolme vuotta.

”Teknologia on minulle vakava harrastus. Kun tekniikka on mennyt vaikkapa puhelimissa eteenpäin, olen halunnut aina hommata uusimpia laitteita ja katsoa mihin ne pystyvät. Kännykkäni on nyt Samsung Galaxy S10+. Pidän siitä, että se keskustelee saumattomasti Samsungin älykellon kanssa.”

Luurin mukaan ei ole liioiteltua sanoa, että eSIM muuttaa älykellojen käytön – niin kuin hänellekin on käynyt.

”Kotona minun ei enää tarvitse miettiä, missä puhelin on. Voin mennä käymään talomme alakerrassa tai pihalla ja tiedän, että pystyn vastaamaan vaikka poikani puheluihin missä vain. Älykello näyttää mailien ja tekstiviestien lisäksi myös WhatsApp-ilmoitukset.”

Juha Luuri tarkistaa kellostaan päivittäin sääennusteen ja kurkkaa kalenterimerkinnät.

”Teen kellolla heti kalenterimuistutukset, jos puhelin ei ole lähellä, jotta sovitut asiat eivät pääse unohtumaan. Saatan soittaa Galaxy Watchilla myös nopeita puheluita. Se on helppoa: kun pyöräytän kellotaulun kehää, kello näyttää neljä eniten käyttämääni yhteystietoa.”

”Nukunkin älykello ranteessani”

Juha Luuri kiittelee, että uuden Galaxy Watchin parhaita uudistuksia on myös huimasti parantunut akunkesto. Vaikka hän käyttää kelloa yötä päivää, akku kestää hyvinkin neljä vuorokautta lataamatta.

”Nukun aina kello ranteessa. Minusta on kiinnostavaa seurata, miten nukun, sillä kello mittaa unen laatua ja REM-unen määrää. Laitan kellon yöksi älä häiritse -tilaan, jotten saa silloin ilmoituksia.”

Luuri seuraa myös terveyssovelluksen mittaamia päivittäisiä askelmääriään, aktiivisuuttaan ja sykettään. Jos päivittäinen askeltavoite ei täyty, tieto motivoi ottamaan puuttuvat askeleet.

”Älykello myös löytää tarvittaessa puhelimeni: kotona kännykkä tulee usein laskettua jonnekin enempää miettimättä, ja kellolla voin hälyttää puhelintani. Sovelluksista käytän lisäksi paljon laskinta – ja ruokaa laittaessani ajastinta. Galaxy Watch on aina ranteessa, ja siitä onkin tullut minulle tärkeä ja elämänlaatua parantava apuväline.”

Juha Luurilla on käytössään Telian liittymä, sillä Telia tarjoaa ensimmäisenä operaattorina Suomessa sähköisen eSIM:n tuen. Älykelloista täysi eSIM-tuki on tällä hetkellä saatavilla Samsung Galaxy Watchiin.

Sähköisen SIM:n myötä mobiiliyhteydet yleistyvät älykelloissa nopeasti. Vuoden 2019 aikana eSIM:llä varustettuja älykelloja on odotetavissa Samsungin lisäksi muiltakin valmistajilta.

Teksti: Henna Rautiainen

 

HANKI ESIM 

Elektroninen SIM toimii normaalisti kaikissa Telian yksityis- ja yritysliittymissä. Voit tilata liittymän eSIM-laitteeseesi verkkokaupastamme, lähimmästä Telia Kaupasta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli sinulla on jo liittymä, voit päivittää SIM-korttisi sähköiseen eSIM:iin kirjautumalla osoitteessa telia.fi.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Bonnier Broadcasting -yrityskaupan tutkinta siirtyy odotetusti toiseen vaiheeseen
Euroopan komissio jatkaa arviointiaan Telia Companyn Bonnier Broadcastingin yrityskaupasta ja avaa ...
Seuraava artikkeli
Polttoainesäästöjä jopa kymmenen litraa sadalla kilometrillä – IoT edistää ekologista ajotapaa
Connected Vehicle -palvelu tuo älyn raskaaseen kalustoon ja auttaa raskasta liikennettä toimimaan ...