Kaikki artikkelit

Mediataitoviikko alkaa - Lapsen oikeudet digimaailmassa keskiössä

2 min
Telia, Lasten oikeudet Telia, Lasten oikeudet

Telia osallistuu tänään alkavaan Mediataitoviikkoon laajemmin kuin koskaan. Kaikissa konsernin maissa julkaistaan lapsen oikeuksiin liittyvä koulutus, minkä lisäksi järjestään e-urheiluaiheinen päivä kaikille telialaisille. Tiistaina 11.2. viettävänä Safer Internet Dayna järjestettävät e-urheiluaktiviteetit korostavat vastuullista ja turvallisempaa pelaamista.

”Lapsen oikeuksien edistäminen digitaalisessa mediassa on yksi vastuullisuustyömme painopisteistä. Lanseeraamme Lapsen oikeudet verkossa -koulutuksen lisätäksemme henkilöstömme tietoisuutta ja ymmärrystä lasten oikeuksista digitaalisessa maailmassa ja verkossa olevista riskeistä, sekä siitä, miten ja miksi olemme Telialla sitoutuneet edistämään näitä oikeuksia”, Ira Vainio Telia Finlandin vastuullisuustiimistä kertoo.

10.-16. helmikuuta vietettävä Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikkoon osallistuu yli 50 yritystä ja organisaatiota Suomessa.

Telialla järjestetään Mediataitoviikon tiistaina 11. helmikuuta yli 12-vuotiaille ja heidän tärkeille aikuisilleen suunnattu YOUNITE- tapahtumapäivä, jossa keskitytään vastuulliseen pelaamiseen, e-urheiluun ja pelimaailmaan. Samana päivänä vietetään myös kansainvälistä Safer Internet Dayta, jonka teemana on tehdä verkosta parempi paikka yhdessä.

”Telia Companyn viime vuonna teettämässä CAP-tutkimuksissa paljastui, että perheissä vallitsee pelaamisen suhteen sukupolvien välinen kuilu. Riitoja syntyy, kun aiheesta ei ole keskusteltu tai pelisäännöistä ei ole sovittu eikä aikuista kiinnosta lapsen pelaamisharrastus. Helpoin tapa korjata tilanne on osoittaa kiinnostusta lapsen harrastusta kohtaan ja vaikka kokeilla pelaamista itse”, Ira Vainio kertoo.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Yritysvastuu Medialle
Edellinen artikkeli
Katsaus lyhyen aikavälin ympäristötavoitteisiin Äiti Maan päivänä
Seuraava artikkeli
Yrityksillä on ratkaiseva rooli ilmastotyössä – mutta millä teoilla on oikeasti vaikutusta?
Asetimme viime vuoden keväällä kunnianhimoiset ympäristötavoitteet: Telia aikoo olla päästötön ja ...