Startup Refugees

Olemme luoneet yhdessä Startup Refugees -verkoston kanssa mentorointiohjelman tukeaksemme pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien työllistymistä IT-alalle.

Startup Refugees -mentorointiohjelma

Olemme käynnistäneet yhdessä Startup Refugeen kanssa vuosittaisen mentorointiohjelman, jonka tavoitteena on tukea pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia työllistymisessä IT-alalle. Mentorointiohjelma on osa Telian YOUNITE-vapaaehtoistyötä, johon telialaiset voivat osallistua palkallisella työajalla. 

Vuosittain ohjelmaan valitaan 10 telialaista mentoria ja 10 Startup Refugeesin aktoria. Parit valitaan niin, että osaaminen sekä ammatilliset kiinnostuksen kohteet ovat mahdollisimman yhtenäiset. Ohjelma käynnistyy toista kertaa lokakuussa.

Tänä vuonna pilotoimme osana mentorointiohjelmaa myös uudelleenkouluttautumiswebinaarin. "Talents, Go To Tech!" -webinaari kokosi syyskuun 30. päivä yhteen alan huippuammattilaisia jakamaan käytännön vinkkejä siitä, miten maahantulleet voivat uudelleenkouluttautua tekniikka- ja IT-alalle.