Takaisin

Vain joka viides kännykkä päätyy nykyään kierrätykseen

2 min

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan Suomea keräämässä niin käytettyjä kännyköitä kuin tietokoneita.

”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta kolmen viikon aikana vähintään viiden euron alennuksen tai lahjakortin. Kampanja käynnistyy varaslähtönä jo tänään, Nollapäästöpäivänä, Telian kaupoissa.

”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

Telia Recycled -kierrätyskontti aloittaa kiertueensa Helsingin keskusta, Narinkkatorilta maanantaina 28.9.2020. Kontti kiertää myös Turussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Seinäjoella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Kiinnostuitko käytetyistä Telia Recycled -puhelimista?

Katso Recycled-valikoima
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Teliasta hiilineutraali tänä vuonna – ”Tämä on tärkeä välietappi”
Seuraava artikkeli
"Naiset ovat mestareita taikomaan pelkoja esiin" – Anu Kuistiala Telian mentorointitilaisuudessa