Takaisin

”Ilmastotoimet ovat tärkeämpiä kuin koskaan” – Telialle kärkipaikka eurooppalaisyritysten ympäristövastuuta arvioivassa selvityksessä

2 min

Tuore eurooppalaisyritysten ympäristötyötä arvioiva Europe’s Climate Leaders 2023 -selvitys nosti Telian kärkisijalle. Financial Timesin ja Statistan listauksessa nostettiin esiin erityisesti Telian konkreettiset toimenpiteet päästöjen vähentämiseksi.
   
"Näemme jo ilmastonmuutoksen vaikutukset ja luonnon monimuotoisuuden heikentymisen konkreettisesti. Vauhdilla etenevä ilmastonmuutos edellyttää nopeita muutoksia sekä yritysten ja muiden toimijoiden hyvää yhteistyötä. Ilmastotoimien jatkaminen ja laajentaminen on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin", Telian vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen sanoo.
 
Pitkäsen mielestä tutkimuksen kärkipaikka kertoo Telian sitoutumisesta ilmastotyöhön. Yhtiö on ollut vuodesta 2020 lähtien hiilineutraali oman toiminnan sekä liikematkustuksen aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen osalta.
 
"Vähennämme päästöjämme ostamalla 100-prosenttisesti uusiutuvalla luonnonvaralla tuotettua sähköä. Keskitymme myös energiatehokkuuden parantamiseen esimerkiksi modernisoimalla mobiiliverkkoamme ja rakentamalla energiatehokasta, kotimaista 5G-verkkoa. Lisäksi siirrämme vanhoista konesaleista toimintoja energiatehokkaaseen datakeskukseemme Pitäjänmäessä", Pitkänen listaa yhtiön toimenpiteitä.
 
Pitkäsen mukaan kiertotalouden edistäminen on yksi konkreettinen keino päästöjen vähentämiseen. Telia kunnostaa käytettyjä laitteita uudelleen käytettäväksi ja ohjaa käyttökelvottomat laitteet materiaalikierrätykseen. Pitkänen kertoo, että asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita kierrätyslaitteista.
 
"Edistämämme laitteiden kestävää tuotesuunnittelua, myymme kierrätyspuhelimia ja tarjoamme uusia omistamisen muotoja asiakkaillemme palvelulaitteiden muodossa."
 
Telian ympäristötavoitteena on olla päästötön yhtiö koko arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä ja nettonolla vuoteen 2040 mennessä Science Based Targets -aloitteen SBTi-standardin mukaisesti.

Europe’s Climate Leaders 2023 listaus laadittiin laskemalla yritysten suorituskyky päästöjen vähentämisessä vuosina 2016-21 sekä omien toimintojensa (scope 1) että ostamansa energian (scope 2) osalta. Lisäksi pisteytyksessä huomioitiin avoimuus toimitusketjun päästöjen (scope 3) osalta, sekä muita mittareita, jotka osoittavat sitoutumista päästöjen vähentämiseen.

Täältä saat lisätietoja Telian toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Niko Norisalo

 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Medialle Ympäristövastuu Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Suomalaiset tilaavat ahkerasti elektroniikkaa Woltin kautta – Palvelu leviää maanlaajuiseksi, kun laitteita saa nyt kaikista Telian myymälöistä alle tunnissa
Telia ja teknologiayhtiö Wolt ovat aloittaneet yhteistyön tarjotakseen nopean toimitusvaihtoehdon ...
Seuraava artikkeli
Telia teki huiman loikan tuoreessa vastuullisuustutkimuksessa – Vain Kariniemi ylsi kovempaan tulosparannukseen
Telia paransi sijoitustaan toiseksi eniten kaikista Suomessa toimivista yhtiöistä eilen ...