Takaisin

Telia lahjoittaa kaksi varavoimageneraattoria Ukrainaan – apua toiseen kylmään sotatalveen

2 min
Telian generaattori lähdössä Ukrainaan Telian generaattori lähdössä Ukrainaan

Telia on lahjoittanut kaksi sähkögeneraattoria lähetettäväksi Ukrainaan, jossa Venäjän hyökkäyssota on aiheuttanut katkoksia ja suuria ongelmia energiantuotannolle. 
 
Telia käyttää runsaasti varavoimalaitteita oman kriittisen infrastruktuurinsa toiminnan turvaamiseen. Lahjoituslaitteilla on jo jonkin verran palvelusvuosia takanaan, mutta pikahuollon jälkeen vähällä käytöllä olleet laitteet olivat valmiita pikakomennukselle vielä kriittisempään tehtävään.
 
”Sota valitettavasti jatkuu, eikä avun tarve ole kadonnut mihinkään. Arvioimme, että näistä kahdesta generaattoristamme on paljon enemmän hyötyä Ukrainassa. Nyt liikkeelle lähtenyt lahjoitus ehtii toivottavasti perille ajoissa ennen kuin sotaa käyvän Ukrainan toinen kylmä talvi alkaa”, sanoo Telian teknologiajohtaja Jari Collin.
 
Lahjoitus tehdään Euroopan Unionin pelastuspalvelumekanismin kautta, ja sitä koordinoi Suomessa sisäministeriö.
 
”Venäjä on pyrkinyt jo yli vuoden ajan järjestelmällisesti tuhoamaan Ukrainan energiainfrastruktuuria. Tulevasta talvesta ei odoteta aiempaa helpompaa, minkä vuoksi juuri tämän kaltaiselle avulle on erityisen suuri tarve. Energiasektorin materiaalinen apu on äärimmäisen tärkeä ja nopea tapa ehkäistä Venäjän iskujen vaikutuksia ja tukea Ukrainan resilienssiä.”, sanoo sisäministeriön pelastusosaston erikoissuunnittelija Heikki Honkanen.
 
Telian lahjapaketti lähtee kohti Ukrainaa konttikuljetuksessa. Pituudeltaan 10- ja 4-metriset laitteet vastaavat kooltaan piharakennuksia, ja ne pystyvät tuottamaan energiaa satojen kilowattien teholla – suuremman laitteen huipputeho on 1 200 kW.

Telia on aiemmin tukenut Ukrainaa muun muassa alennetuin puheluhinnoin Ukrainaan soittaessa. Puhelut, viestit ja tiedonsiirto Ukrainassa tarjotaan veloituksetta. Lisäksi Telia on lahjoittanut varoja ukrainalaislapsille Pelastakaa Lapset ry:n kautta. 

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Yritysvastuu Medialle
Edellinen artikkeli
Telia Helsinki Data Center toimii tuhansien kotien lämpöpatterina
Seuraava artikkeli
Mentoring takes and gives – for refugees and immigrants it can open doors to Finnish working life
Together with Telia and Tietoevry, Startup Refugees is launching a mentoring program to support ...