Vastuullista digitaalisen yhteiskunnan rakentamista

Taina Kovanen, Head of PPMO & Governance, Network Services & Delivery

Muutoksista nauttiva Taina Kovanen on ollut koko työuransa Telialla töissä, mutta ehtinyt luoda nahkansa moneen kertaan. Tällä hetkellä hän toimii kansainvälisessä esimiestehtävässä vastaten Telian verkkohankkeista eri maissa. Tainan intohimona on inspiroida ihmisiä kukoistamaan. Arjen tomut hän karistaa keskittymällä ratsastukseen.

Taina on työskennellyt Telialla 20 vuotta. Logistiikkaa ja hankintojen johtamista Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskellut teknologiapuolen johtaja tuli taloon tekemään ensin SIM-logistiikkaa.

Sen jälkeen hän on työskennellyt muun muassa tuotehallinnassa ja -kehityksessä ja vastannut verkkojen hankinnasta, toimitusketjujen hallinnasta ja rakentamisesta sekä teknologiastrategiasta ja investointien hallinnasta. Nyt hänen työnään on vastata Telian verkkohankkeista kaikissa Telia-maissa.

”Yhteiskuntamme on riippuvainen toimivista verkoista ja meidän tehtävämme on luoda ihmisille nämä elintärkeät yhteydet. Olen ylpeä siitä, että me Telialla investoimme digitalisaatioon rakentamalla verkkomme ja palvelumme ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti.”

Muutokset ja uuden oppiminen pitävät mielenkiinnon yllä

”Pidän muutoksista ja tuntuu, että tylsistyn, jos teen koko ajan samaa. Olen viihtynyt Telialla näin pitkään, koska olen koko ajan saanut kehittyä ja tehdä erilaisia, hyvin monipuolisia tehtäviä.

Urani aikana olen oppinut, että parhaiten menestyy olemalla oma itsensä, ei kannata yrittää esittää mitään. Telialla minuun on uskottu ja luotettu sellaisena kuin olen. Minulle on sekä tarjottu uusia mahdollisuuksia että rohkaistu hakemaan uusia vastuita ja hyppäämään kylmään veteen. Se on ollut virkistävää.

Muutosvalmiuttani on vahvistanut yli 90-vuotias isoäitini, jota voin pitää idolinani. Hän on elänyt pitkän ja osittain hyvin rankankin elämän, mutta on minulle malliesimerkki siitä, että vaikeistakin asioista selviää oikealla asenteella ja yhteistyöllä. Häneltä olen imenyt positiivista asennetta ja uskoa siihen, että elämä kantaa vaikeissakin tilanteissa.”

Tavoitteena auttaa muita menestymään

”Olen ollut esimiehenä useita vuosia ja koen, että rooli on minulle luontainen. Minusta on palkitsevaa, jos voin inspiroida ihmisiä tekemään parhaansa yhteisen tavoitteen eteen ja nähdä, miten he kasvavat ja pääsevät loistamaan.

Mielestäni johtamisessa on tärkeää se, miten kohtelee ihmisiä ja miten luo luottamuksen ilmapiirin. Painotan vahvasti yhteistyötä ja yhdessä menestymistä omassa työssäni. Hyvällä yhteistyöllä saavutetaan aina paras lopputulos asiassa kuin asiassa.

Toimin myös mentorina, tällä hetkellä yhdelle uransa alussa olevalle opiskelijanaiselle. Tapaamme kerran kuussa. Haluan auttaa häntä löytämään oman paikkansa työelämässä ja yhteiskunnassa.”

Detail_Taina

Neuvot, jotka olisin toivonut saavani yliopistossa

  1. Ole oma itsesi
  2. Kaikki on mahdollista
  3. Tee parhaasi, se riittää
     

Tietoja

Koulutus

Tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Elämä ennen Teliaa

Tulin Telialle suoraan korkeakoulusta.

Opiskeluaikana olin kovasti menossa metsäteollisuuden palvelukseen, mutta onnekseni päädyin Telialle enkä ole päätöstäni katunut.

Elämä työn ulkopuolella

Vietän mielelläni aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Rakastan matkustamista. Haluan nähdä uusia paikkoja ja tutustua erilaisiin kulttuureihin.

Harrastan ratsastamista, golfia ja juoksemista.

Perhe

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi teini-ikäistä lasta.

Jotain, mitä et tiennyt minusta

Vapaa-aikana harrastan ratsastusta. Olen ratsastanut yli 30 vuotta.

Kun hyppään hevosen selkään, minun on pakko keskittyä ratsastamiseen – se auttaa unohtamaan arjen kiireet ja opettaa minulle kärsivällisyyttä.