Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Unelmatiimiä johtamassa

Marianna Chekurova, Head of Frontend Development, Telia Finland

Marianna Chekurova luotsaa asiantuntijoita, jotka kehittävät digitaalisia asiakaskanavia Telialla. Hänen tehtävänään on johtaa järjestelmäkehitystä tekeviä tiimejä, jotka pystyvät toimimaan ketterästi sekä kehittämään samalla Telian toimintatapoja. Kukin tiimi muodostaa itsenäisesti hankkeelle parhaiten soveltuvan toimintamallin. Esimiehen tehtäväksi jää henkilöiden ja toiminnan tukeminen. 

”Johdan teknisen alan ammattilaisten tiimiä, joka rakentaa tulevia digitaalisia palveluitamme. Tehtäväni on etsiä ja koota täydellinen tiimi ja johtaa meidät kohti menestystä. Kyse ei ole vain siitä, että hankkeemme onnistuvat, vaan pyrin myös siihen, että jokainen tiimin jäsen on motivoitunut ja pystyy kasvamaan sekä ihmisenä että ammattilaisena. Pyrimme myös hyödyntämään jo olemassa olevia ja hyviksi todettuja käytäntöjä ja teknologioita sekä jakamaan opittuja polkuja toistemme keskuudessa. Ilo kuuluu myös työelämään ja minun tehtävänäni on tietenkin varmistaa, että tiimissämme jokaisella on kivaa.”

Marianna Chekurova

Tiimihenki ja motivaatio 

”Pysyäksemme alamme kärkijoukoissa, on työntekijöiden viihdyttävä täällä. Siksi käytän paljon energiaa tiimin rakentamiseen ja hyvän tiimihengen luomiseen. Poistan esteitä ja rohkaisen ihmisiä niin, että he tuovat esiin omia ideoita, näkemyksiä ja ratkaisuja. Silloin he tuntevat kuuluvansa joukkoon, kokevat oman työn merkityksellisyyden ja omistautuvat lopputulokseen.” 

Meidän on oltava nopeita, mutta älykkyys on sitäkin tärkeämpää 

”Monet yritykset toteuttavat nykyään ketteriä toimintatapoja – ja kehitys etenee huimaa vauhtia. Tehtäväni Telialla on olla mukana viemässä ketteriä toimintatapojamme uudelle tasolle. Samalla kun olemme mukana jatkuvassa järjestelmäkehityksessä, luomme uusia käytäntöjä kokeilukulttuurin avulla ja tuomme joukkoomme alan kovimpia osaajia generoimaan uusia ideoita. Järjestän tilaisuuksia, jossa asiantuntijat kertovat menestystarinoita, teemme syväsukelluksia uusiin ratkaisuihin sekä jaamme kokemusta kehitystiimien yli.” 

Osa kehittämiskulttuurin muutosta 

”Uusien toimintatapojen etsiminen ja toteuttaminen ovat paitsi keinoja kehittää henkilöstöä, mutta myös osa suurempaa kokonaisuutta, jossa pyrimme jatkuvasti parantamaan Telian kehittämiskulttuuria. On hienoa olla osana ja vaikuttamassa suurempaan kokonaisuuteen, vaikka usein työskentelemmekin pienemmissä ketterissä tiimeissä eristyneenä muusta toiminnasta.” 

Itsensä johtaminen on osa ratkaisua 

”Pyrin johtamaan mahdollisimman vähän. Sen sijaan rohkaisen tiimiläisiä ottamaan vastuun ja johtamaan itse itseään. Jotta tämä onnistuisi, minun on luotettava ihmisiin ja varmistettava, että jokaisella on selkeät tavoitteet ja mahdollisuudet johtaa itseään. Inhoan mikrotason johtamista ja uskon, että asiantuntijat osaavat ratkaista ongelmia paljon paremmin kuin minä. Keskustelemme tiiminä paljon ja vaikeissakin tilanteissa riittää, että näytän suunnan, jolloin tiimi itse löytää tarvittavat keinot nopeasti.” 

Ajan tasalla pysyminen 

”Pyrin koko ajan pysymään ajan tasalla teknologian kehityksessä mm. verkostoitumalla muiden ammattilasten kanssa sekä sparraamalla muiden vastaavien yhteisöjen kanssa. Minulle on tärkeää, että ymmärrän varmasti myös itse mitä olemme tekemässä ja kuinka pitkälle voimme tekemisessämme päästä. En kuitenkaan koskaan ole samalla tasolla kuin tiimini jäsenet, joilla on asiantuntijoina syvällisempää substanssiosaamista. Sen lisäksi, että seuraan teknologian kehitystä ja sen tarjoamia uusia mahdollisuuksia, kehitän jatkuvasti johtamistaitojani erityisesti lukemalla aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita.” 

Syvempää ja laajempaa kehitystä 

”Suoritan parhaillaan ohjelmointikurssia, jotta ymmärtäisin paremmin tiimini tekemän työn mahdollisuuksia. Minun on kuitenkin työssäni nähtävä ihmisten ja teknologian taakse sekä ymmärrettävä liiketoimintaamme ja palveluidemme taloudellista rakennetta. Lisäksi minun on tiedettävä, miten organisaatio toimii ja mikä on minun tiimini tehtävä yhteisellä matkallamme. Jotta voisimme pysyä alan kärjessä, meidän on oltava aina muutama askel edellä siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu. Näin ymmärrämme mihin suuntaan maailma on menossa ja voimme helpommin mukautua samaan suuntaan.”

Marianna Chekurova

Tärkein neuvoni muille johtajille 

Kun kokoat tiimiä, varmista, että pohdit seuraavia kysymyksiä: 

  1. Millaista osaamista ihmiset tuovat ryhmään? 
  2. Millaista kokemusta ihmiset tuovat ryhmään? 
  3. Millaista energiaa ihmiset tuovat ryhmään? 
Avoimet työpaikat

Tietoja 

Koulutus 
Minulla on MBA-tutkinto Information Systems Management  koulutusohjelmasta Haaga-Helia  ammattikorkeakoulusta. 

Elämä ennen Teliaa 
Olen työskennellyt lähes 10 vuotta ohjelmistokehittäjänä, teknisenä projektipäällikkönä ja tuoteomistajana MTV3:lla Suomessa. 

Elämä työn ulkopuolella 
Vietän suurimman osan vapaa-ajastani perheeni ja ystävieni kanssa. Sen lisäksi pyrin harrastamaan liikuntaa, kuten juoksemista ja joogaa. Rakastan taiteita ja kauniita paikkoja, ja pidänkin piirtämisestä ja matkustamisesta. 

Perhe 
Olen naimisissa ja minulla on kaksi lasta (11- ja 9-vuotiaat). Meillä on myös kaksi karvaista persialaiskissaa. 

Tätä et tiennyt minusta 
Minulla on todella huono nimimuisti, mutta kasvot muistan hyvin. Luon nimimuistiani kehittääkseni aina mieleeni ”kloonin” tapaamastani ihmisestä. Tiedän, että se on hassua mutta se toimii!