Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

SUURISYDÄMINEN TAISTELIJA

Hanna Lähdesmäki, Director of Digital Business Services, Telia Finland

Hanna Lähdesmäki kuvailee itseään itsepäiseksi ja vaativaksi johtajaksi, mutta samalla nöyräksi valmentajaksi, joka pitää aina tiiminsä puolia. Hänen tehtävänään on viedä käsitys asiantuntijuudestamme uudelle tasolle. Hanna kehittää yhdessä 120-henkisen tiiminsä kanssa Telian prosesseja robottiautomaatiota, tekoälyä ja muita huippuluokan työkaluja hyödyntäen.

”Ihmiset ovat vuosien mittaan lähteneet Pohjois-Suomesta Helsinkiin ja ulkomaille hakemaan uusia mahdollisuuksia. Minä kuljen toiseen suuntaan. Unelmani on, että voimme itse jakaa vankkaa kokemustamme ja houkutella siten uusia osaajia joukkoomme. Näin koko yhteisön osaaminen kasvaa.”

Hanna Lähdesmäki

Uusi teknologia. Uusia tasoja

”Tekoälyn ja robottiautomaation avulla kehitetyt innovaatiot nostavat meidän ja asiakkaidemme prosessit uudelle tasolle. Käytämme paljon aikaa etsiessämme keinoja paketoida omaa osaamistamme ja luoda sen pohjalta uusia palveluita. Innostaakseni tiimiäni innovoinnissa minun piti ensin itse oppia uusia asioita. Ei niinkään teknologiasta, vaan syvemmän merkityksen ja tarinan kertomisesta.”

Takaisin koulun penkille

”Päätin kaksi vuotta sitten täydentää tutkintoani hankkimalla opettajan pätevyyden. Palasin siis takaisin koulun penkille saadakseni uudenlaisia työkaluja. Nyt pystyn tukemaan tiimiäni entistä paremmin ja kommunikoimaan aiempaa tehokkaammin. Voin valmentaa aikuisia ja innostaa heitä opiskelemaan, oppimaan ja työskentelemään samanaikaisesti. Olen nykyään parempi johtaja, kun käytän tarinankerronnan menetelmiä johtamisen työkaluna. Lisäksi osaan paljon paremmin käyttää omia kokemuksiani ja osaamistani tiimini innostamiseen ja valmentamiseen.”

Tulossuuntautunut

”Olen tulossuuntautunut ihminen, ja selkeiden tavoitteiden asettaminen on mielestäni avainasemassa suoritusten onnistumiseksi. Minulla ja tiimilläni on tarkoin määritellyt yhteiset tavoitteet sekä suorituskykymittarit (KPI), joita seuraamme yhdessä. Olen vaativa johtaja, mutta tiimini tietää, että olen aina heidän puolellaan ja että teen yhdessä heidän kanssaan kovasti töitä, jotta pääsemme tavoitteisiimme. Olemme kunnianhimoisia ja pyrimme menestymään tiiminä. Jotta tämä onnistuisi, meidän täytyy viihtyä työpaikallamme ja nauttia yhdessä työskentelystä.”

Anna muiden loistaa

”Annan aina tiimini saada kaiken kunnian. Joidenkin mielestä se on outoa, sillä heidän mielestään johtajan pitäisi olla palkintopallilla, mutta minulle tämä valinta on itsestään selvää.”

Nöyrä, mutta vaativa

"Pyrin aina luomaan ympäristön, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi ja uskaltaa kertoa mielipiteensä. Näin ihmiset voivat kasvaa ja muodostaa upeita tiimejä. Kun he saavat kertoa mielipiteensä ja jakaa ajatuksiaan muille, tuloksena on luova ilmapiiri, jossa ideat voivat kukoistaa. On hienoa nähdä ihmisten keksivän uusia konsepteja ja tekevän niistä totta yhdessä tiimikavereidensa kanssa. Vaikka siis olenkin vaativa, päämääräorientoitunut ja KPI-suuntautunut ihminen, suhtaudun tulosten saavuttamiseen hyvin nöyrästi."

Elämä työn ulkopuolella

"Minulla on kotona pieni tytär. Jouduimme mieheni kanssa odottamaan vanhemmuutta kauan ja myös tämä kokemus on tehnyt minusta nöyrän. Se on antanut minulle aivan uuden näkökulman siihen, mikä elämässä on tärkeää. Olen edelleen vaativa töissä, mutta tyttäreni on tehnyt minusta entistä nöyremmän ja harkitsevamman ihmisen.”

Hanna Lähdesmäki

"Elämme jännittäviä aikoja. Kaikki muuttuu nopeasti ja me Telialla olemme yhteiskuntaamme monin tavoin muuttavan digitalisaation keskipisteessä. Halusin oppia tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa enemmän pedagogiikasta ja käyttää tarinankerrontaa johtamisen välineenä. Projekteissamme ei ole tilaa väärinkäsityksille. Kun kerron selkeästi ja tarkasti omista ajatuksistani, tiimini voi käyttää niitä johtotähtenään. Ja totta puhuen ihmiset tuottavat vain sellaisia asioita, joita he ymmärtävät, joten minun täytyy kehittää omaa ymmärrystäni siitä, miten ihmiset oppivat ja miten minä voin tukea heitä tässä oppimisprosessissa. Nämä ovat tärkeimmät syyt sille, että palasin koulun penkille hankkimaan opettajan tutkinnon."

Hannan tärkeimmät neuvot muille johtajille

  1. Ole nöyrä
  2. Luota itseesi
  3. Pidä hauskaa
Avoimet työpaikat

Tietoja

Koulutus
Korkeakoulututkinto liiketaloudesta ja hallinnosta sekä opettajan pätevyys Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Elämä ennen Teliaa
Tulin Telialle 23-vuotiaana. Sitä ennen opiskelin ja tein pätkätöitä.

Elämä työn ulkopuolella
Vietän suurimman osan vapaa-ajastani perheeni kanssa nauttien elämän pienistä iloista.

Perhe
Minulla on mies ja 5-vuotias supersankaritytär.

Tätä et tiennyt minusta
Olen hurahtanut puutarhanhoitoon, ja löydän jatkuvasti uutta kasvatettavaa pihallemme.